Gedimino prospekte - šventiškai nusiteikę vilniečiai ir gardžios vaišės

Pirmąjį rugsėjo šeštadienį Vilniaus Gedimino prospektas kaip niekada sausakimšas. Šiomis dienomis vykstantys „Sostinės dienų" renginiai į sostinės gatves sutraukia ne tik vilniečius, bet ir miesto svečius.

"Sostinės dienų" renginiai į gatves sutraukė minias žmonių.<br>J. Stacevičius
"Sostinės dienų" renginiai į gatves sutraukė minias žmonių.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 1, 2012, 8:58 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 12:27 AM

Gedimino prospekte nuo Katedros iki Vilniaus gatvės eksponuojami ir parduodami įvairūs dailininkų, keramikų ir tapytojų meno dirbiniai. Mažieji ir jų tėveliai buvo kviečiami tapyti ant vandens.

Prie pat Vilniaus gatvės įrengta scena, kurioje visą laiką sostinės gyventojus ir svečius linksmina įvairios grupės.

Bene daugiausia žmonių buriuojasi Gedimino prospekte nuo Jogailos iki Jakšto gatvės. Ten akys raibsta nuo skanumynų: sūrių, dešrų ir skilandžių, raguolių ir riestainių. Vietoje gaminamų valgių kvapai prieiti arčiau traukia dar labiau. Šeimos su vaikais lauke įrengtose kavinėse prisėda atsigaivinti namine gira ir paragauti tradicinių lietuviškų patiekalų.

„Man labiausiai patiko kareiviška košė su spirgais. Tik kefyro trūko ir būtų buvę tobuli pietūs“, - sakė vilnietis Edgaras su žmona Vaida šeštadienio popietę leisdamas Sostinės dienų renginiuose.

„O man blynai su medumi labai patiko. Reikės ir namuose pabandyti tokių išsikepti“, - šypsojosi iš Kauno į Vilnių pas dukrą atvykusi Regina.

Gedimino prospekte prie Lukiškių aikštės įrengtoje knygų alėjoje vilniečiai susipažino su naujausiomis skirtingų leidyklų knygomis. Pačioje Lukiškių aikštėje du garsūs Latvijos menininkai pastatė unikalią „The Beatles" Johno Lennono smėlio skulptūrą. Ji smalsius praeivius domino bene labiausiai.

Šeštadienio vakarą vilniečių laukia didysis „Sostinės dienų" gyvo garso koncertas, išskirtinių ir ypač laukiamų atlikėjų pasirodymai: „Instrumenti" iš Latvijos, „Jazzu & Leon Somov" iš Lietuvos ir vakaro žvaigždė „Chicane" iš Didžiosios Britanijos.

„Sostinės dienų" renginiai tęsis iki sekmadienio vakaro.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.