Operos dainininkas E. Montvidas Prancūzijoje pailsėjo neskusdamas barzdos

Nors operos dainininko Edgaro Montvido (37 m.) ruduo prasidėjo darbingai, įkvėpimo jam suteikia puikiai praleista vasara. Tai laikas, kai jis galėjo pabūti su savo draugais bei artimaisiais, atsivalgyti šaltibarščių ir... nesiskusti barzdos.

Edgaras stebisi, kaip saugodamiesi nuo popiežiaus siųstų kryžiuočių katarai pilis Prancūzijoje pasistatydavo neapsakomose aukštybėse.<br>Asmeninis archyvas
Edgaras stebisi, kaip saugodamiesi nuo popiežiaus siųstų kryžiuočių katarai pilis Prancūzijoje pasistatydavo neapsakomose aukštybėse.<br>Asmeninis archyvas
Daugiau nuotraukų (1)

Daiva Kaikarytė ("Stilius")

Sep 4, 2012, 9:33 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 11:10 PM

Atostogas Edgaras leido Kaune pas motiną Laimą, Nidoje ir savo vasarnamyje Prancūzijos Langedoko regione. Nors turi namus Londone, jais laiko ir tuos, kuriuose gyvena motina.

„Vasarą mama turi retą galimybę manimi pasirūpinti – nuolat man siūlo valgyti, vis ką nors skalbia ir lygina”, – pasakojo E.Montvidas.

Kaskart grįžęs į Kauną jis mėgaujasi balandėliais. Savo motiną net vadina balandėlių karaliene, nes šį gardų patiekalą įvertino ne tik Edgaras, bet ir draugai, per vieną šventę susibūrę Vilniuje sostinės „Stiklių” restorane – motina ten jų buvo atgabenusi.

Su ja E.Montvidas vyko ir į Nidą.

„Gyvenome paprastame viešbutyje, kuriame patogumų nedaug, bet romantikos – į valias, nes įsikūręs ant marių kranto. Priminė laikus, kai keliaudavome autostopu ir ieškodavome kuo pigesnės nakvynės.

Buvo gera, dažnai valgydavau šaltibarščių, nes dirbdamas kitose šalyse neturiu tokios galimybės. Be to, smagu, kad ir mama buvo šalia. Mūsų ryšys su ja – stiprus, ji supranta, kad noriu pabūti ir su draugais”, – sakė dainininkas.

Vasarnamyje Prancūzijoje atlikėjas pasineria į kasdienybę. Toks kelių savaičių gyvenimas Edgarui – lyg atsvara ilgiems mėnesiams, kuriuos tenka praleisti viešbučiuose, kai dainuoja žymiausiose pasaulio scenose.

Tuomet jis užsiima sodininkyste – džiaugiasi gausiai žydinčiomis levandomis, leidžia sau nesiskusti, skaito knygas ir ruošia valgį draugams. Tai paprastas gyvenimas, rutina, kuri itin džiugina tą, kuris jos neturi.

Kaimelyje, kuriame lietuvis turi namą, gyvena vos kelios šeimos. Su kaimyne olande lietuvis pamažu įvedė tradiciją surengti šventę, kurios metu vaišinamasi valgiais, gėrimais ir bendraujama.

„Nuostabus jausmas ir gražus vaizdas – lyg italų režisieriaus Federico Fellini filmuose”, – džiaugėsi Edgaras.

Savo kieme dainininkas turi pasikabinęs hamaką, kuriame mėgsta mokytis naujų vaidmenų.

„Dar atradau naują malonumą – keliones su palapine. Su draugais aplankėme daug nuostabių vietų Prancūzijoje – senus vienuolynus, abatijas, Pirėnų kalnus, katarų pilis. Nakvynė palapinėje man buvo egzotika ir poilsis nuo civilizacijos”, – džiaugėsi atradimais vyras.

Šis naujas sezonas Edgarui prasidės kiek kitaip: iki sausio mėnesio bus daugiau koncertų, o ne operų. Jo laukia JAV, Japonijos, Belgijos, Lenkijos scenos. Kai statomos operos, namie tenka praleisti mažiau laiko.

Rugsėjo pabaigoje dainininką išvysime ir mūsų šalies scenoje: Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre jis dainuos operoje „Meilės eliksyras”.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.