Vilniaus padangę nušvietė įspūdingas fejerverkų šou

Šeštadienio vakarą sostinės Vingio parko dangus nušvito įspūdingais fejerverkais – čia prasidėjo jau ketvirtus metus iš eilės vykstantis fejerverkų festivalis-konkursas „Vilniaus fejerija”. Kasmet vis didesnio žmonių susidomėjimo sulaukiantis renginys šiemet paminėjo ir kitą progą – „Lietuvos ryto“ krepšinio klubo naująjį sezoną.

Vingio parko padangė nušvito įspūdingais fejerverkais.<br>T. Bauras
Vingio parko padangė nušvito įspūdingais fejerverkais.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė

Sep 23, 2012, 2:53 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 3:25 PM

Pradžioje vangiai besirenkanti publika galiausiai pranoko organizatorių lūkesčius – vietoje planuotų 10 tūkst. žiūrovų susirinko net 13 tūkst.

Vakarą pradėjo jau Lietuvos roko veteranais vadinami grupės „Antis“ nariai, specialiai šiai progai susibūrę į didesnį nei įprasta kolektyvą. Scenoje jie griausmingai sugrojo ne vieną daugeliui pažįstamą dainą. „Antis“ scenoje – jau 27 metus, todėl nenuostabu, kada grupės klausosi ne tik vyresnioji karta, bet ir jaunimas.

Šokį sušoko ir „Lietuvos ryto“ šokėjų komanda, vėliau į sceną pakvietusi visus naujojo, jubiliejinio, sezono narius. Penkioliktą gimtadienį švenčianti komanda užsiminė besijaučianti stipri kaip niekada. „Vyrai jauni ir ambicingi. Tikimės jūsų nenuvilti“, – sakė Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipos kapitonas Steponas Babrauskas.

Galiausiai prasidėjo tai, dėl ko visi ir susirinko. Trys komandos iš užsienio pristatė savo pasirodymus ir rungėsi tarpusavyje stebindamos originaliais pirotechnikos sprendimais. Kiekvienos komandos pasirodymą sudarė trys dalys: pirmojoje didžiausias dėmesys buvo skiriamas fejerverkų ir muzikos sintezei, antrojoje buvo stengiamasi parodyti šalies nacionalinį savitumą, o trečiojoje – fejerverkai buvo leidžiami pagal laisvai pasirinktą muziką.

Organizatoriai į konkurso taisykles įtraukė ir vieną esminę – leido naudoti tik geltonos, baltos ir mėlynos spalvų pirotechnikos efektus. Taip buvo siekiama pasukti dalyviams galvą ieškant originalių sprendimų interpretacijų.

Pirmieji iš trijų pirotechnikos profesionalų savo pasirodymą pradėjo svečiai iš Sankt Peterburgo „Pirotechničeskije dvory Peterhofa”. Jie pagal Johanno Strausso polką „Trik trak” surengę įspūdingą ugnies šou.

Antrieji Vingio parke susirinkusius žiūrovus aikčioti vertė suomiai „Suomen Ilotulitus Oy”, pasirinkę savo kraštietės grupės „Nightwish“ muziką.

Bene daugiausiai žiūrovų ovacijų sulaukė lenkų „S-Piro” parengta programa. Didžiuliai spalvingi fejerverkai ne vienam atėmė žadą. Minioje buvo galima matyti, kaip daugelis ėmė į rankas mobiliuosius telefonus ir bandė užfiksuoti neregėtomis šviesomis nušvitusį dangų.

Nugalėtoją rinko vertinimo komisija ir žiūrovai. Komandos buvo apdovanotos specialiai šiam festivaliui sukurtais prizais. Žiūrovai už labiausiai patikusią komandą galėjo balsuoti siųsdami žinutes trumpuoju numeriu. Didžiausias žiūrovų simpatijas pelnė iš Lenkijos atvykęs kolektyvas. Sužavėję komisijos narius jie tapo ir visos „Vilniaus fejerijos” 2012 nugalėtojais. Antrąja vieta galėjo džiaugtis rusai, o garbinga trečioji vieta atiteko Suomijos komandai.

Vakarą vainikavo renginio organizatorius, daugybę apdovanojimų užsienyje ir Lietuvoje pelniusios pirotechnikos įmonės „Blikas” fejerverkas, po kurio susižavėjusi publika dar ilgai skandavo „Pa-kar-tot!“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.