Auksinė pakrantė Ž. Grigaičio akimis: „Su žmona pajutau spalvingesnį, skanesnį ir tikrą australų gyvenimą“

„Kiekvieną kartą, kai tik viešiu Australijoje, visada apsilankau Auksinėje pakrantėje. Bent kelioms dienoms. Ši pakrantė turi savo spalvų, polėkio ir traukos. Nors esu viešėjęs panašiose vietose Amerikoje, Brazilijoje ir Meksikoje, Auksinis krantas turi savo blizgesį, kažką, ko neturi kitos panašios vietos“, – sako verslininkas Žilvinas Grigaitis (42 m.), jau trečią mėnesį viešintis žmonos Elle Martin gimtinėje.

Žilvino žmona Elle Auksinę pakrantę labai gerai pažįsta, nes jau beveik trisdešimt metų vyksta ten ilsėtis. „Su žmona pajutau spalvingesnį, skanesnį ir tikrą australų gyvenimų", - patikino Ž. Grigaitis.<br>Asmeninis archyvas
Žilvino žmona Elle Auksinę pakrantę labai gerai pažįsta, nes jau beveik trisdešimt metų vyksta ten ilsėtis. „Su žmona pajutau spalvingesnį, skanesnį ir tikrą australų gyvenimų", - patikino Ž. Grigaitis.<br>Asmeninis archyvas
Daugiau nuotraukų (1)

Beatričė Jurevičiūtė

Nov 9, 2012, 2:33 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 2:36 PM

Auksinė pakrantė (angl. Gold Coast) sudaryta iš atskirų rajonų, tačiau pagrindinis gyvenimas verda Surfers Paradise rajone. Jame gausu viešbučių ir vasaros apartamentų, kainos čia svyruoja nuo 100 iki 35 tūkst. Australijos dolerių už naktį. Turistinis sektorius jau ne pirmus metus orientuotas į Azijos rinką, todėl vis daugiau užrašų galima pamatyti kinų kalba.

Ž. Grigaitis išbandė prabangius viešbučių „Palazzo Versace“ ir „Soul“ apartamentus. Kelis kartus apsistojo pas draugus, įsikūrusius dangoraižio 35-ajame aukšte, iš kurio atsiveria nuostabi panorama.

„Ten viešėdamas supratau, kas yra australiška smėlio audra. Kartą Auksinėje pakrantėje buvau apsistojęs viloje, kuri yra pasiekiama tik kateriu. Esu miegojęs po atviru dangumi hamake ir klausęsis naktinių paukščių čiulbėjimo. Gyvenime noriu išbandyti viską“, – patikino Žilvinas.

Pirmą kartą Auksinėje pakrantėje verslininkas svečiavosi vienas. Paskui ten kelis kartus lankėsi su draugais iš Los Andželo ir Niujorko. Tuokart Žilvinas susipažino su vandens pasauliu, žvejojo išplaukęs į vandenyną: „Tai dariau pirmą kartą. Smagi patirtis ir puikus atsipalaidavimo būdas.“

Vėliau šioje Australijos dalyje Žilvinas poilsiavo su žmona Elle. Ji Auksinę pakrantę labai gerai pažįsta, nes jau beveik trisdešimt metų vyksta ten ilsėtis.

„Su žmona pajutau spalvingesnį, skanesnį ir tikrą australų gyvenimą. Auksinėje pakrantėje nesunku rasti nuostabių restoranų, barų ir naktinių klubų. Tokiose vietose, kaip „Movie World“ ir „Sea World“, ką veikti ras tiek didelis, tiek mažas. Australija – brangi šalis, todėl joje poilsis nepigus, tačiau galima rasti visko. Auksinė pakrantė nėra tokia blizganti, kaip Monte Karlas, Marbėjus ar Majamis, tačiau čia poilsis subtilesnis, be išsišokimų, kokių gali būti Filipinuose ar Tailande“, – nusišypsojo lietuvis.

Ž. Grigaitis pasakojo, kad Auksinėje pakrantėje laikas tarsi sustoja. Žmonės niekur neskuba, mėgaujasi gražia aplinka, nekreipia dėmesio į menkaverčius dalykus. Pakrantė labai tvarkinga, paplūdimys nuolat prižiūrimas, todėl jame galima mėgautis ne tik vandens malonumais, bet ir ramybe.

Verslininkas sakė, kad prie vandens visada yra vietos, kur gali patogiai įsitaisyti ant gulto – paplūdimys didžiulis, todėl jame neteks petys į petį remtis su kitu poilsiautoju. Ramybės netrikdo ir įkyrūs prekiautojai ar savo paslaugas siūlančios masažistės, kurių kituose kurortuose apstu.

Pačiam Žilvinui laukiniai pliažai yra patrauklesni už miesto paplūdimius. Saulės voniomis jis taip pat nepiktnaudžiauja – nuobodu. Paplūdimyje verslininkas mieliau sportuoja, užsiima jogos pratimais. Tačiau vanduo visai kas kita. Ypač tada, jeigu vandens temperatūra siekia 24–26 laipsnius šilumos.

„Jeigu po ranka yra banglentė, tada vandenyno bangų apsuptyje galiu praleisti visą dieną. Vandens sportas neatsiejama Australijos gyvenimo dalis. Negaliu atsistebėti, kiek vietiniai gyventojai laiko skiria sportui. Ir nėra jokio amžiaus limito!“ – stebėjosi lietuvis.

Atvykėlius Australijos paplūdimiuose džiugina užtikrintas saugumas, juose visur matyti skirtingų spalvų vėliavėlės, kurios nurodo poilsiautojams situaciją vandenyje. Atskiros zonos yra maudynių ir vandens sporto mėgėjams: banglentininkams ir užsiimantiems jėgos aitvarų sportu. Kiekvieną atostogautojų žingsnį paplūdimyje prižiūri gelbėtojai.

„Jeigu tik kurio nors sporto aistruolis nuplaukia ne į tą zoną, tuoj pat prisistato gelbėtojas. Žmonių gelbėjimo pamokos vaikams mokyklose yra privalomos, todėl kiekvienas turi žinoti, kaip elgtis ištikus bėdai ir padėti nelaimėliui. Vartoti alkoholį paplūdimyje griežtai draudžiama. Tai įspėja ir ženklai. Kaip ir apie tai, kad vandens malonumais mėgautis negalima, nes užsuko netikėti svečiai – rykliai“, – šyptelėjo Ž. Grigaitis.

Žilviną sužavėjo ir pakrantės gamta, nacionaliniai parkai, kriokliai, atogrąžų miškai ir banginiai: „Nuo birželio iki lapkričio mėnesio per Auksinės pakrantės bangas praplaukia daugiau nei 14 tūkst. banginių. Stovint netoli kranto juos galima pamatyti savo akimis.“

Didelį įspūdį verslininkui paliko ir žirgų pasirodymai, žirgai Australijoje labai vertinami ir prižiūrimi. O nebijantiems ekstremalių nuotykių Ž. Grigaitis siūlo lipti į aukščiausią Australijos pastatą.

Auksinėje pakrantėje Žilviną bene labiausiai džiugino šilti vakarai ir žinomo virtuvės šefo Steve'o Szabo kulinariniai šedevrai: „Tiesa, planuodamas kelionę aš visada atkreipiu dėmesį į tai, ką galėčiau nuveikti kur nors viešėdamas ir nebūtinai išleisdamas daug pinigų. Auksinėje pakrantėje galima tiesiog svajoti, gyvenimas atrodo gražus ir kupinas įvairių spalvų...“ – portalui lrytas.lt sakė verslininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.