Gudrybės, padėsiančios sutaupyti lankytinose vietose

Kelionė – tarsi dėlionė, susidedanti iš daugybės mažų detalių: transporto, nakvynės vietos, maisto, lankytinų vietų sąrašo, kelionės draugų ir t.t. Dažnai keliaujantys žino, kad sutaupyti galima protingai renkantis kiekvieną iš šių detalių, pradedant pigių lėktuvo bilietų bei nakvynės paieška ir baigiant atostogų laiko planavimu. Kartais nutinka taip, kad, įsigiję pigius bilietus ir taupydami maisto sąskaita, nemenką sumelę paklojame užsukę į muziejus ar kitas lankytinas vietas. Štai keletas patarimų, kaip to išvengti.

Daugiau nuotraukų (1)

KelioniuManija.lt

Dec 5, 2012, 8:11 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 8:31 PM

Įsigykite „miesto kortelę“

Turbūt teko girdėti apie „London Pass“, „Barcelona Card“, „Paris Pass“, „Roma Pass“ ir kt. Daugumoje didžiųjų miestų lankytojams siūloma įsigyti vadinamąsias „miesto korteles“. Jei planuojate aplankyti keletą muziejų ar kitų lankytinų vietų, įsigiję tokią kortelę galėsite jas aplankyti gerokai pigiau arba iš viso nemokamai. Dažniausiai turint tokią kortelę net nereikia laukti eilėje, nusidriekusioje prie bilietų kasos. Be to, kortelės turėtojams dažnai siūlomas nemokamas naudojimasis miesto viešuoju transportu, įteikiamas nemokamas miesto žemėlapis bei taikomos nuolaidos tam tikruose restoranuose. Vis dėlto, perkant tokią kortelę, verta pasidomėti, į kurias vietas būsite įleisti nemokamai ir ar jos atitinka jūsų planus.

Pasidomėkite specialiomis akcijomis

Nors ir sakoma, kad geri dalykai nebūna nemokami, tačiau kai kuriose šalyse ar vietovėse turizmas yra labai skatinamas ir siūloma kai kuriuos lankytinus objektus pamatyti nemokamai, tereikia pasidomėti specialiomis akcijomis. Pavyzdžiui, kasmet gegužę daugumoje pasaulio šalių rengiama „Muziejų naktis“, kurios metu renginyje dalyvaujantys muziejai ne tik dirba iki vėlumos, bet ir siūlo nemokamą apsilankymą. Tuo tarpu Paryžiuje dalis nacionalinių muziejų, tokių kaip Luvras, Pompidu centras, d‘Orsay ir Rodeno muziejai, yra atviri visiems lankytojams pirmąjį mėnesio sekmadienį. Sekmadieniais iki pietų nemokamai galima lankytis ir Vatikano muziejuose. O Berlyno muziejai nemokamai duris atveria ketvirtadienio vakarais.

Pasinaudokite nuolaidomis studentams

Tarptautinė studentų kortelė (International Student Identity Card, ISIC) suteikia ženklias (iki 50%) nuolaidas lankytinų vietų lankymui įvairiose pasaulio šalyse.

Skubėkite pakeliauti iki 26-ojo gimtadienio

Kai kuriose šalyse jaunimas itin skatinamas keliauti ir pažinti. Pavyzdžiui, dauguma Paryžiuje įsikūrusių nacionalinių muziejų yra nemokami lankytojams iki 26 metų. Kitur taikomos ženklios nuolaidos. Jei nesate studentas, bet iki 26-ojo gimtadienio dar yra laiko, įsigykite Tarptautinę jaunimo kortelę (International Youth Travel Card, IYTC), su kuria taikomos nuolaidos įvairiose srityse – nuo lėktuvo bilietų iki lankytinų vietų.

Taupykite laiką – įsigykite bilietus internetu

Visi gerai žino, kad laikas – pinigai. Vietoj to, kad leistumėte laiką stovėdami eilėse į populiarius muziejus, pasidomėkite galimybėmis iš anksto įsigyti elektroninį bilietą. Tokiu būdu per trumpesnį laikotarpį galėsite aplankyti daugiau lankytinų vietų. Taip galima sutaupyti vieną kitą dieną (pavyzdžiui, vietoj 4 dienų užsienyje praleisite tris) – nakvynė juk irgi kainuoja!

Rinkitės apgalvotai

Planuokite keliones į tas šalis ar miestus, kuriuose yra nemokamų muziejų ar kitų lankytinų vietų. Pavyzdžiui, nemokamais muziejais (beje, labai įdomiais!) garsėja Londonas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.