Stilingos kelionės: žymiausios Paryžiaus parduotuvės

Milijonai žmonių į Paryžių kasmet atvyksta ne tik norėdami išvysti kultūros šedevrus ar aplankyti muziejus, bet ir patuštinti kišenes istoriniuose Prancūzijos sostinės prekybos centruose, dizainerių parduotuvėse ir jaukiose originalių idėjų parduotuvėlėse. Ne veltui Paryžius laikomas pasaulio mados sostine.

Milijonai žmonių į Paryžių kasmet atvyksta ne tik norėdami išvysti kultūros šedevrus ar aplankyti muziejus, bet ir patuštinti kišenes.<br>KelioniuManija.lt
Milijonai žmonių į Paryžių kasmet atvyksta ne tik norėdami išvysti kultūros šedevrus ar aplankyti muziejus, bet ir patuštinti kišenes.<br>KelioniuManija.lt
Daugiau nuotraukų (1)

KelioniuManija.lt

Dec 6, 2012, 12:32 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 8:17 PM

Hausmano bulvaras (Boulevard Haussmann)

Svarbiausios apsipirkimo vietos Hausmano bulvare – tai istoriniai Galeries Lafayette ir Printemps prekybos centrai, kurių duris pirkėjai varsto jau daugiau nei šimtmetį. Legendinė Galeries Lafayette tapo Paryžiaus mados simboliu ir bene svarbiausia šio miesto prekybos vieta, kurioje galima rasti madingiausių dizainerių sukurtų rūbų ir aksesuarų, taip pat kosmetikos bei interjero prekių. Vien tik istorinis pastatas ko vertas! Galeries Lafayette adresas: Boulevard Haussmann 40; metro stotelės: Chaussée d'Antin, Opéra, Trinité. Printemps įsikūręs istoriniame Art Nouveau stiliaus pastate. Printemps adresas: Boulevard Haussmann 64.

Le Bon Marche

Le Bon Marche – tai dar vienas istorinis prekybos centras Paryžiuje, veikiantis nuo 1852 m. Pastatą, kuriame įsikūręs Le Bon Marche, projektavo pats Gustavas Eifelis. Adresas: Rue de Sevres 24; metro stotelė: Sevres-Babylone.

BHV

Lyginant su prašmatniuoju Galeries Lafayette, Bazaar de l'Hotel de Ville, arba BHV prekybos centras yra kiek paprastesnis, tačiau ne mažiau žavus. Šis istorinis prekybos centras įsikūręs netoli miesto rotušės, Hotel de Ville, Rue de Rivoli gatvėje (metro stotelė - Hotel de Ville).

Faubourg Saint-Honore

Vienas žymiausių Paryžiaus rajonų, kuriame įsikūrę prabangios dizainerių, tokių kaip Versace ar Yves Saint Laurent, parduotuvės ir „butikai“ yra Faubourg Saint-Honoré. Šiame rajone, Rue Saint-Honore gatvėje, įsikūręs Colette – vienas populiariausių Paryžiaus prekybos centrų.

Eliziejaus laukai

Eliziejaus laukai (Avenue des Champs Elysées) – tai ne tik žymiausia gatvė visoje Prancūzijoje, bet ir rojus mėgstantiems apsipirkinėti. Eliziejaus laukuose apstu restoranų, kavinių, parduotuvių. Plati ir tiesi tarsi styga alėja driekiasi nuo Santarvės aikštės iki Triumfo arkos. Greta esanti Avenue Montaigne dar labiau turėtų sudominti ieškančius žymių dizainerių vardų, tokių kaip Chanel ar Dior.

Svarbi informacija ketinantiems šturmuoti Paryžiaus parduotuves:

Darbo laikas. Paprastai Paryžiaus parduotuvės dirba nuo 10 val. iki 18-19 val., prekybos centrai kartais dirba ir ilgiau. Neretai ketvirtadieniais parduotuvės dirba ilgėliau nei įprasta.

Laisvadieniai. Dauguma Paryžiaus prekybos centrų ir parduotuvių (įskaitant Galeries Lafayette, Printemps, BHV ir kt.) sekmadieniais nedirba.

„Soldes“. Prancūzijos įstatymai reguliuoja išpardavimus, arba soldes, o jų pradžios data paprastai skelbiama oficialiai. Išpardavimai šioje šalyje vyksta tik du kartus per metus: vasarą ir žiemą. Vasariniai išpardavimai paprastai prasideda birželio pabaigoje ir trunka iki liepos pabaigos. Žiemos sezono išpardavimai prasideda po Kalėdų ir trunka keletą savaičių. Kai kurie paryžiečiai prasidėjus išpardavimams netgi pasiima išeiginę, kad galėtų šturmuoti pamėgtas parduotuves ir pasinaudoti žymiomis nuolaidomis, siekiančiomis iki 70-80 proc. 2013 m. žiemos išpardavimai Paryžiuje prasidės sausio 9 d. ir tęsis iki vasario 12 d. Tuo tarpu 2013 m. vasaros sezono išpardavimų pradžia numatyta birželio 29 d., pabaiga – liepos 30 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.