Penkios dresuotos dramblių patelės savo pasirodymu ruošiasi nustebinti vilniečius

Pirmadienį Klaipėdoje prasidėjo pirmą kartą Lietuvoje rengiamos tarptautinės cirko gastrolės, kurias pradėjo įspūdingas didžiausių Europoje Indijos dramblių atrakcionas. Jam vadovauja ketvirtos kartos cirko artistas dresuotojas iš Vokietijos Joy Gartneris. Kaip nuo seno priimta cirke, ši šeima tikrai tarptautinė. J. Gartneris, kaip ir jo tėvas – vokietis, jo motina italė, žmona – prancūzė. Penkios žavios dramblių patelės - Belinda, Piru, Sabina, Diana ir Bebi – prieš atvykdamos į mūsų šalį jau gastroliavo daugelyje Europos, Azijos ir Afrikos šalių.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-12-11 13:51, atnaujinta 2018-03-14 17:21

Jų „išmatavimai“ tikrai netradiciniai. Visoms joms jau per 40 metų, o vyriausiajai – netgi 49. Tuo tarpu laisvėje Indijos drambliai gyvena 60–70 metų, o nelaisvėje – iki aštuoniasdešimties. Taigi, Lietuvos viešnios jau ganėtinai subrendusios ir patyrusios. Kasdien, be kitų pašarų, jos suėda nuo 150 iki 300 kg šieno ir išgeria iki 200 litrų vandens. Vienos patelės kūno ilgis nuo siekia iki 5,5–6,4 metro, iš kurių vien uodega siekia daugiau nei metrą. Viena pasirodyme dalyvaujanti patelė vidutiniškai sveria apie 2,5 tonos, o jos ūgis siekia tris metrus. Išskirtinis šio įstabaus atrakciono bruožas yra tas, kad su drambliais manieže pasirodo penkerių, dešimties, vienuolikos ir trylikos metų J. Gartnerio sūnūs. Ištisas nematytų triukų paradas praplaukia pro žiūrovų akis. Mažieji artistai ne tik jodinėja ant dramblių nugarų, bet ir supasi straublių apjuosti, demonstruoja kitus įvairius nervus kutenančius dalykus. O patį įspūdingiausią triuką atlieka pats J. Gartneris – jis gulasi manieže o per jį lėtai žengia ir net ant viršaus atsigula bemaž trijų tonų gamtos sutvėrimas. Galima tik įsivaizduoti, kas lauktų artisto, jeigu dramblys netyčia keletu centimetrų suklystų. Tačiau viskas, kaip kiekviename aukšto profesinio lygio kūrinyje, apskaičiuota iki smulkmenų ir žiūrovams, nubraukus išgąsčio ašaras, telieka vien dėkingai ploti.“

Be dresuotų dramblių pasirodymo, naujojoje programoje „Kaip drambliai Kalėdų laukė“ žiūrovų laukia ir daugiau malonių siurprizų. Gastrolės baigsis Vilniuje „Siemens“ arenoje gruodžio 13 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.