Šveicarijoje atidarytas aukščiausiai Europoje kabantis pėsčiųjų tiltas

Jei bent sykį žingsniavote kabančiuoju tiltu, žinote, jog tokia konstrukcija siūbuoja. O jei visa tai vyksta 500 m aukštyje? Tokią atrakciją siūlo kvapą gniaužiančiame aukštyje pakibęs naujasis Titlio tiltas, pretenduojantis į baisiausio pasaulyje tilto titulą.

Daugiau nuotraukų (1)

KelioniuManija.lt

2012-12-15 23:21, atnaujinta 2018-03-14 14:54

Šių metų vasarą Šveicarijos Alpėse pradėtas statyti kabantis tiltas gruodžio pradžioje pakvietė pirmuosius lankytojus, norinčius išmėginti savo drąsą. Engelberg-Titlis kalnų regione įrengtas tiltas pakibęs apie 500 metrų virš prarajos. Šis siaurutėlis 100 metrų ilgio tiltas jungia apžvalgos aikštelę ir lyninį keltuvą.

Titlis Cliff Walk kabantis tiltas buvo įrengtas siekiant paminėti Engelberg–Gerschnialp funikulieriaus veiklos šimtmetį. Naujasis pėsčiųjų tiltas kabo 3020 m aukštyje virš jūros lygio. Anot tilto statytojų, nepaisant aukščio ir vėjuoto Alpių klimato, tilto konstrukcija neįsisiūbuoja tiek, kad būtų pavojinga juo žingsniuoti.

Šveicarijos centrinėje dalyje esantis Engelberg-Titlio regionas yra žiemos sporto mėgėjų rojus, mat čia įrengta per 80 slidinėjimo trasų, o taip pat siūlomos ir kitos pramogos: galima išbandyti 3,5 km ilgio rogučių trasą, pasivaikščioti sniegbačiais ar išmėginti lygumų slidinėjimo trasas.

Žiemos ir sniego mėgėjai gali apsistoti 1800 m aukštyje kalnuose prie Trübsee ežero įkurtame ledo viešbutyje, Iglu Dorf. Panašūs ledo viešbučiai žiemą (nuo gruodžio pabaigos iki balandžio) veikia ir kituose Šveicarijos kalnų kurortuose: Gstaad, Zermatt, Davos-Klosters.

Dar viena įdomybė Engelberg-Titlio kalnuose yra Titlio ledo urvas, kuris įsikūręs apie 20 m po ledynu. Šis maždaug 150 m ilgio maršrutas vingiuoja pro šalčiu žaižaruojančią ledo karaliją.

Šveicarijoje taip pat galima aplankyti ilgiausią Europoje kabantį pėsčiųjų tiltą – tai 374 m ilgio Sattel-Hochstuckli tiltas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.