Žiemoti į Balį ir Australiją išskridęs A. Guoga su savimi išsivežė mylimąją, gimines ir draugus

„Užaugau Australijoje, esu pripratęs prie saulės ir šilumos, todėl tai, kad žiemoju ne Lietuvoje, – nebe staigmena“, – pokalbį telefonu pradėjo šiuo metu Australijoje sparnus nuleidęs verslininkas Antanas Guoga. Prieš mėnesį jis su mylimąja Aiste Šlapokaite ir būriu draugų, kolegų ir giminių išvyko į Balį. „Persikėliau čia dirbti. Į Lietuvą grįšiu pavasarį“, – sakė jis. A. Guoga sutiko su portalo lrytas.lt skaitytojais pasidalinti savo viešnagės šiltuose kraštuose įspūdžiais.

Verslininkas į Balio salą atvyko dirbti, tačiau čia jis randa laiko ir pasimėgauti salos privalumais.<br>Asmeninis archyvas
Verslininkas į Balio salą atvyko dirbti, tačiau čia jis randa laiko ir pasimėgauti salos privalumais.<br>Asmeninis archyvas
Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė

Dec 15, 2012, 1:35 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 3:06 PM

Daug keliaujantis verslininkas nemažai laiko praleidžia Didžiojoje Britanijoje, Prancūzijoje, Italijoje, JAV. „Visuomet stengiuosi pasirinkti tokią vietą, kurioje konkrečiu momentu būtų malonu gyventi. Žiemoti Balyje, o vėliau Australijoje, kurioje šiuo metu vasara, - puikus pasirinkimas“ – sako jis.

Vienas labiausiai Balyje jį sužavėjusių dalykų – maistas. A. Guoga pasakojo, kad nors jis mėgsta sočiai pavalgyti, kasdien gerdamas šviežias apelsinų, arbūzų ar ananasų sultis pajautė gyvo maisto naudą ir stengėsi kuo mažiau valgyti mėsos. „Reikėjo padaryti pertrauką ir pasikrauti vitaminų“, – sakė jis.

Verslininkas kasdien rasdavo laiko mėgstamai sporto šakai – tenisui. „Sportuoti gryname švariame ore – vienas malonumas. Tiesą sakant, net pavyko sulieknėti“, – šypsojosi jis.

Jis taip pat nevengė kasdien lankytis masažo salonuose. Vietiniai specialistai – tikri savo srities profesionalai, o kainos – nedidelės. Vienas apsilankymas gerame masažo kabinete gali atsieiti vos 20 litų. „Čia viskas pigu ir tikrai įkandama net tiems, kurių šeimos biudžetas ribotas. Brangiausia kelionės dalis – pats skrydis, o atvykus čia pragyventi pinigų reikia mažiau nei Lietuvoje“, – mintimis dalijosi jis. A. Guoga su visa drauge atvykusia vienuolikos žmonių kompanija Balyje išsinuomojo prezidentinius viešbučio apartamentus su baseinu. „Ne dėl prabangos, tiesiog pavyko suderėti gerą kainą“, – pasakojo jis.

Balyje vyrauja induizmo, budizmo, Javos ir vietinių senųjų tikėjimų mišinys, todėl žmonės čia, priešingai nei daugelyje musulmoniškų kraštų, A. Guogai pasirodė itin malonūs ir neįkyrūs – čia jis jautėsi saugiai.

A. Guogą Balyje labiausiai sužavėjo gamta, o tiksliau – daug žalumos, puikus klimatas, skanus ekologiškas maistas. Pasak jo, Balyje gali pasijusti lyg geroje sanatorijoje. Ir nors verslininkas didžiąją laiko dalį praleisdavo prie kompiuterio, jo darbo vieta nė kiek nepriminė įprastos biuro aplinkos. „Darbas yra darbas, jį padaryti reikia bet kokiu atveju. Skirtumas tik tas, kad viešėdamas ten dirbti galėjau sėdėdamas po palme ir gurkšnodamas šviežias ananasų sultis. Tai juk smagiau nei kabinete, kur kvėpuoji kondicionierių išsausintu oru“, – šyptelėjo jis.

Į klausimą, į kurį pasaulio kraštą jis labiausiai norėtų sugrįžti, A. Guoga atsakė ilgai nesvarstęs: „Esu daug keliavęs, nemažai matęs, tačiau labiausiai man patinka Melburnas. Apskritai, Australija – geriausia šalis pasaulyje.“ Nepaisant asmeninių sentimentų tolimam kraštui, verslininkas patikino, kad gerai išsivysčiusi šalis yra puikiai pritaikyta gyventi ir dirbti. „Čia puikios sąlygos prekybai, geri turgūs, nėra korupcijos, žmonės – laimingi, visų teisės lygios. Ko daugiau norėti?“ – retoriškai klausė vildamasis, kad per artimiausius dešimtmečius panaši situacija bus ir Lietuvoje.

Tačiau po nedidelės pauzės jis prasitarė, kad širdyje jo namai vis dėlto yra Trakų miškuose, Anupriškėse. „Ten mano verslas, šeima... Ten geriausia vaikščioti su Nordu (Nordas – A. Guogos vokiečių aviganių veislės šuns vardas. – Red.)“, – juokėsi šunį Lietuvoje palikęs A. Guoga. Jo žodžiais tariant, Nordas šiuo metu „studijuoja universitete“, t. y. lanko dresūros mokyklą Garliavoje, todėl šeimininkui grįžus į Lietuvą dar metų nesulaukęs šunelis jau turėtų būti puikiai išauklėtas apsaugininkas.

Dar anksčiau žiniasklaidoje buvo galima rasti pranešimų apie tai, kad pavasarį į Lietuvą grįžę mylimieji ketina susituokti, tačiau pats A. Guoga paneigė šiuos gandus. „Niekada niekam nesakėm apie savo vestuvių datą. Gyvenam gerai, sutariam gerai, o kada bus vestuvės – parodys laikas, tačiau tikrai ne artimiausią pavasarį“, – patikino jis.

Po mėnesio viešnagės Balyje verslininkas su drauge A. Šlapokaite išskrido į Australiją ir čia planuoja būti dar kelis mėnesius. Pora ketina aplankyti čia gyvenančius gimines, verslo partnerius. „Australijoje nesijaučiu turistas. Viską jau pažįstu. Todėl daugiau laiko skirsiu bendravimui, o ne turistiniams objektams lankyti“, – užsiminė jis.

Vos spėjęs pakelti sparnus į Australiją, A. Guoga jau svarsto apie kelionę į kitą pasaulio kraštą – Pietų Ameriką. „Labai norėčiau aplankyti Argentiną, Čilę, Braziliją, todėl manau, kad kitą kelionę planuosiu būtent į tuos kraštus. Tik nežinau, ar važiuosiu dirbti, ar ilsėtis – reiks ieškoti balanso“, – juokėsi jis. Vos prieš kelias dienas iš Balio į Australiją nuvykęs A. Guoga ten ketina praleisti maždaug tris mėnesius ir ne šiaip sau. Juk turbūt daugelis norėtų lietuvišką žiemą iškeisti į saulėtą vasarą, tiesa?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.