Saturnijos versmės – SPA po atviru dangumi

Norite pasimėgauti SPA po atviru dangumi? Užsukite į vietovę, vadinamą Saturnijos versmėmis arba kaskadomis (Cascati di Saturnia). Šios versmės trykšta saulėtoje Toskanoje, į pietus nuo žymiojo regiono sostinės Florencijos, netoli Saturnijos miestuko. Čia srūvantis geoterminis šaltinis suformavo įspūdingas kaskadas ir ežerėlius, kurių vandenyje jėgas atgauti mėgo jau senovės romėnai.

Daugiau nuotraukų (1)

KelioniuManija.lt

2012-12-17 12:18, atnaujinta 2018-03-14 14:21

Legenda pasakoja, jog kadaise dievas Saturnas, supykęs ant nuolat nesantaikoje ir karuose gyvenančių etruskų ir romėnų, trenkęs žaibu į žemę – būtent toje vietoje ir ištryško šios karštosios versmės. Pagrindinė maudynių vieta yra vadinama Malūno kriokliu, arba Cascate del Mulino, kadangi netoliese stovi senas malūnas.

Mėgstantys SPA procedūras Saturnijos versmėse gali jaukiai pasinerti į vieną iš daugybės natūraliai susiformavusių baseinėlių ir ne tik pasimėgauti šiltu, per 37°C šilumos, versmės vandeniu, bet ir pasimasažuoti palindę po natūraliai krentančiais kriokliais ar čia pat pasivolioti gydomajame purve. Tik reikia pasirinkti tinkamą laiką, mat sezono metu norinčių pasilepinti šiltomis nemokamomis mineralinio vandens voniomis – net tiršta.

Teigiama, jog karbonatais ir sulfatais praturtintas Saturnijų versmių vanduo turi gydomųjų savybių. Tiesa, ir pats kvapas išduoda, jog vandenyje apstu įvairių mineralų – iš viso apie 2,8 g/l. Netoli natūraliai trykštančių Saturnijos versmių įsikūręs prabangus golfo ir SPA centras Terme di Saturnia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.