Australijoje „skraidantis“ krokodilas atakavo smalsų turistą (video)

Du švedų turistai, atvykę į Australiją, nutarė išsimaudyti vandens telkinyje ir pastebėjo krokodilą, gulintį ant akmens. Vyrai nusprendė įamžinti jį filmavimo kamera, nė neįsivaizduodami kuo baigsis šis sumanymas, rašo theaustralian.com.au.

Krokodilas nelaukė kol fotografas priartės prie jo pernelyg arti ir šoko tiesiai ant vyro krūtinės.<br>"Youtube"
Krokodilas nelaukė kol fotografas priartės prie jo pernelyg arti ir šoko tiesiai ant vyro krūtinės.<br>"Youtube"
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 5, 2013, 3:50 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 12:18 AM

Felixas Andersonas ir Ulrikas Bergslandas keliaudami po Australiją nufotografavo ir nufilmavo daugybę kraštovaizdžių. Tačiau švedai tikrai nesitikėjo, kad jiems pavyks įamžinti krokodilo skrydį.

Vietos gyventojai turistams patarė sutikti saulėtekį prie vieno iš vandens telkinių. Būtent ten F. Andersonas ir U. Bergslandas pamatė gana keistos formos krokodilą. F. Аndersonas pašnabždomis pasakė savo draugui, kad pamėgins priplaukti prie jo iš arčiau nufotografuoti krokodilą. Tuo tarpu Ulrikas nusprendė įamžinti krokodilo susitikimą su žmogumi.

Tačiau krokodilas nelaukė, kol prie jo prisiartins fotografas, o pats puolė į vandenį. Iš netikėtumo žado netekęs vandenyje buvęs vyras sugebėjo ranka numesti nuo savęs krokodilą. F. Andersonui pasisekė, kad tai buvo mažas krokodilas, o ne jo motina.

Tai jau trečioji iš eilės krokodilų ataka. Mat kiek anksčiau, lapkričio mėnesį, septynmetę mergaitę vandenyje pagriebė didžiulis aligatorius. Mergaitės paieška buvo nutraukta, kai gelbėtojai aptiko krokodilo skrandyje aukos liekanas. 

Gruodžio 1 dieną Australijoje krokodilas užpuolė 12 metų berniuką, kuris žaidė su draugais vandenyje. Suaugusieji, išgirdę jo pagalbos šauksmą, mėgino apginti vaiką nuo krokodilo, tačiau buvo sunku ką nors įžiūrėti drumzliname vandenyje. Krokodilas nusitempė savo auką gilyn. 

Nepaisant to, vietos gyventojams draudžiama naikinti krokodilus, nes jie priklauso nykstančių gyvūnų kategorijai.

Parengė Sniegė Pilypienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.