Dainininkė Atlanta su bičiuliais lietuvišką žiemą iškeitė į Tenerifės teikiamus malonumus

„Labai norėčiau ten sugrįžti. Net neabejoju, kad taip ir bus“, – po atostogų Tenerifės saloje sakė dainininkė Elena Puidokaitė-Atlanta (31 m.). Atlikėja su penkiamete dukra Saule ir bičiuliais savaitę ilsėjosi alyvmedžiais ir apelsinais kvepiančioje Kanarų saloje. Atlanto vandenyno supamame rojaus kampelyje lietuviams taip patiko, kad pažadėjo būtinai ten apsilankyti dar kartą.

Atlikėja E. Puidokaitė - Atlanta su bičiuliais išsinuomojo automobilį, kad galėtų apžiūrėti salą. Nors visos salos skersai išilgai neišvažinėjo, pamatė labiausiai dėmesio vertas vietoves.<br>Asmeninis archyvas
Atlikėja E. Puidokaitė - Atlanta su bičiuliais išsinuomojo automobilį, kad galėtų apžiūrėti salą. Nors visos salos skersai išilgai neišvažinėjo, pamatė labiausiai dėmesio vertas vietoves.<br>Asmeninis archyvas
Daugiau nuotraukų (1)

Beatričė Jurevičiūtė

Feb 2, 2013, 2:37 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 6:06 PM

Suorganizuoti atostogas Tenerifės Kosta Adechės kurorte Elena patikėjo vienai nedidelei kelionių agentūrai. Jos darbuotojai pasirūpino lėktuvo bilietais ir viešbučiu. Dainininkei su dukra ir draugais beliko tik susikrauti lagaminus, ištverti skrydį, ir jie jau galėjo mėgautis gaiviu oru ir šilta pietų saule.

E. Puidokaitė sakė, kad septynių dienų poilsio jai nepakako. „Savaitė toks laikas... pritrūko trijų dienų. Nors, tiesą sakant, dar nebuvo atostogų, kad grįžčiau į Lietuvą ir sakyčiau, jog poilsio dienų buvo per daug“, – nusijuokė dainininkė.

Elena tikino, kad yra avantiūristė, todėl ir į tolimą kelionę gali vykti jau kitą dieną. Dėl gyvenamosios vietos ji taip pat nesuka galvos. Jeigu keliauja tik su draugų kompanija, jai visiškai nesvarbu, keliomis žvaigždutėmis yra įvertintas viešbutis.

„Tačiau visai kas kita, kai kartu keliauja Saulė. O aš beveik visas atostogas praleidžiu su dukra. Keliaujant su vaiku reikia atsižvelgti ir į jo poreikius. Apartamentai turi būti pritaikyti gyventi su vaikais. Švarūs ir tvarkingi“, – portalui lrytas.lt sakė Elena.

Atlikėja pasakojo, kad šioje kelionėje ji suprato, kaip greitai užaugo jos dukrytė. Saulė labai savarankiška, o ir pačią kelionę ištvėrė kuo puikiausiai. Mergaitei atostogos šiltuose kraštuose paliko ne mažesnį įspūdį nei suaugusiems.

„O kai dar gali viešbučio restorane iki soties mėgautis kalnais įvairiausių vaisių ir ledų...“, – nusišypsojo Atlanta.

Vos atvykusius lietuvius pasitiko gidė. Susipažinę su lankomiausiomis ir žymiausiomis salos vietovėmis E. Puidokaitė su bičiuliais nutarė aplankyti Tenerifės šiaurinėje dalyje, netoli Puerto de la Kruzo miestelio, esantį Loro parką - zoologijos ir botanikos sodą, kuriame gausu sausumos ir vandens egzotiškų gyvūnų.

„Loro parke mums visiems labai patiko, nes pamatyti tonas sveriančias orkas ir delfinų pasirodymus smagu ne tik mažiesiems. Aplankėme ir mažai apgyvendintą La Gomeros salą, kurią pasiekėme persikėlę keltu. Likome sužavėti salos augmenija: lauro lapais, apelsinais, alyvmedžiais. Gamta priminė pasaką. Įdomus faktas tas, kad šios salos gyventojai susikalba tarpusavyje švilpaudami“, – gidės pasakojimą apie La Gomeros salą atsiminė E. Puidokaitė.

Kaip ir dažnas turistas šioje saloje, taip ir atlikėja Atlanta su bičiuliais išsinuomojo automobilį, kad galėtų apžiūrėti salą. Nors visos salos skersai išilgai neišvažinėjo, pamatė labiausiai dėmesio vertas vietoves.

Pasiekę salos sostinę Santą Kruzą kompanija leidosi link žvejų miestelio, pakeliui apžiūrėjo auksinius paplūdimius, kilo serpantinais ir iš tolo gėrėjosi Teidės ugnikalniu, kuris puikiai matosi iš bet kurio salos kampelio. „Teidę iš arčiau apžiūrėsime atvykę čia atostogauti kitą kartą“, - nusišypsojo E. Puidokaitė.

Atlanta liko sužavėta ne tik salos gamta, bet ir vietoje augančiais vaisiais, daržovėmis. Gardžiuodamasi valgė čia pat pagautą žuvį. „Maistui skiriu dešimt balų. Jūrų gėrybės, žuvis - nenusakomo skonio. Lietuvoje stengiuosi nevalgyti jūrų gėrybių, nes mūsų šalyje tokių skanėstų šviežių negausi. Kaip ir kai kurios rūšies žuvies. Nenoriu rizikuoti apsinuodyti. Tačiau Tenerifėje - visai kas kita. Ką tik pagautos žuvies galėjau skanauti į valias“, - sakė atlikėja.

Tenerifė turistus vilioja visus metus. Dangus ir vandenynas čia žydras tiek žiemą, tiek vasarą. Šiltuoju sezono metu oro temperatūra siekia apie 30 laipsnių aukščiau nulio, o kai Lietuvą užkloja sniegas, Tenerifėje galima mėgautis malonia šiluma, kuri būdinga lietuviškam birželiui: šioje Ispanijos saloje būna daugiau nei 20 laipsnių šilumos.

E. Puidokaitė sakė, kad Atlanto vandenynas, nors ir nebuvo labai įkaitęs, nesukėlė didelių nepatogumų – Baltijos jūra vasaros metu būna netgi vėsesnė. „Atsigaivinti panirus į tokį vandenį buvo pats tas“, - patikino atlikėja.

Lietuvių turistų dainininkė beveik nesutiko, nors rudens ir žiemos sezoną mūsų kelionių agentūros gana dažnai siūlo keliones į Kanarų salas. Vasarą išvykų kainos į šį salyną gerokai padidėja, todėl neretam lietuviui poilsis šiose salose tampa per brangus.

Atlanta sakė, kad Tenerifės salą labai pamėgę britai, vokiečiai, italai, prancūzai ir švedai. Rusai sudaro vos kelis procentus visų poilsiautojų.

Į naktinio gyvenimo linksmybes, kartu su bičiuliais, jauna moteris nepasinėrė. Vos kelis kartus apsilankė netoliese esančiame bare: „Dienos metu stengėmės daug ką pamatyti, todėl aktyviai keliavome. Tekdavo anksti keltis, o vakare jausdavomės tokie pavargę... Linksmybėms neliko jėgų“, - nusijuokė atlikėja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.