Liverpulyje savaitgalį praleidusios komikės valgė lietuvišką silkę ir mėgavosi anglų dėmesiu

„Mūsų duetas su Violeta – tiesiog nuostabus. Tai buvo viena smagiausių mano kelionių“, – sakė vos daugiau nei prieš savaitę iš Liverpulio grįžusi dainininkė ir komikė Laima Tamulytė, kitaip dar žinoma Mamos Rock'n'Roll vardu. Savaitgalį užsienyje praleidusi pramogų pasaulio atstovė drauge su kolege ir gera drauge, aktore Violeta Mičiuliene į Angliją skirdo ne atostogauti – ten jos koncertavo vietiniams lietuviams. Nepaisant ilgai planuoto pasirodymo, jos spėjo ir pailsėti, ir papramogauti. O vėliau pasidalino savo įspūdžiais ir su portalo lrytas.lt skaitytojais.

Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė

Feb 8, 2013, 5:49 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 7:47 AM

Nebe pirmą kartą tuose kraštuose viešėjusi Laima tikino, kad iki apsilankymo Liverpulyje anglus mėgo ne per labiausiai. Tokį įspūdį ji susidarė su jais daug bendravusi Portugalijoje.

Dar seniau aplankiusi ir Londoną ji juo neliko sužavėta. Nors tai - šalies sostinė, jis, pasak jos, visiškai neatspindi tikrosios Anglijos dvasios. „Džiaugiuosi, kad turėjau galimybę iš arčiau pažinti šios šalies gyventojus. Supratau ir tai, kad čia gyvenantys lietuviai nėra blogi žmonės kaip kad dažnai yra sakoma“, – atviravo Laima.

Laima džiaugėsi, jog jos ir Violetos išvyka buvo suplanuota savaitgaliui. „Ten yra priimta, kad penktadieniais visi linksminasi, šeštadieniais – bando atsigauti po naktinių šėlionių, o sekmadienius praleidžia drauge su šeima ir artimaisiais. Gyvenome pagal jų grafiką, todėl laiko sėdėti namuose tikrai neturėjome“, – juokėsi ji.

Patyrė ir nuotykių

Vos per pora dienų Laima ir Violeta aplankė žinomiausias Liverpulio vietas, aplankė daug įvairių muziejų, kavinių, viešėjo ir Kinų kvartale. Labiausiai joms patiko „The Cavern Beatles“ klubas, kuriame legendinė grupė „The Beatles“ surengė savo pirmąjį koncertą. Lietuvės itin susižavėjo klube tvyrančia linksma atmosfera ir tai, kad visi, nesvarbu, kokio amžiaus bebūtų, energingai šoka iki paryčių. „Buvo taip įdomu, kad norėjosi tiesiog paėjėti nuošaliau ir iš šono stebėti, kaip kas vyksta. Žmonės ten - nepakartojami“, – prisiminė Laima.

Laima sakė nesusižavėjusi sausio mėnesį visame pasaulyje vykstančiu žiemos prekių išpardavimu, todėl parduotuves stengėsi aplenkti. „Nesu skudurinė Onutė, todėl prekybos centrų per daug nesureikšminu. Važiavau dirbti, o ne apsipirkti“, – pasakojo dainininkė. Pasak jos, norint pasiduoti pirkinių manijai, misiją nusiaubti parduotuves reikia susiplanuoti iš anksto tiek finansine, tiek laiko prasme.

Tiesa, komikė vis dėlto rado kai ką, ką parsivežė ir į Lietuvą. „Nusipirkau „Britney Spears“ kvepalus. Pavadinimo neprisimenu, bet dabar labai kvepėsiu gėlėmis“, – juokėsi ji.

Ją nustebino tai, kad į pasilinksminimo vietas moterys ir merginos net žiemą atvyksta plikomis kojomis, vilki plonas trumpas sukneles. „Buvo šalta. Su Violeta užsimaukšlinome kepures, apsivilkome šiltas striukes. Mes klausėme tų merginų, ar joms viskas gerai, ar nereikia pagalbos, o jos į mus žiūrėjo kaip į nenormalias“, – juokėsi atlikėja. Ji gailėjosi, kad bijodama būti apvogta, neėmė fotoaparato ir negalėjo įamžinti smagių vakaro akimirkų.

Lietuves Anglijoje pasitiko pūga. Pasak pašnekovės, tiek sniego Liverpulyje nebuvo jau aštuonerius metus. Moterys turėjo nukeliauti į kitą miestą - Viganą, tačiau dėl prastų oro sąlygų jos kaip niekad ilgai užtruko automobilių spūstyje, kuri tęsėsi net 15 kilometrų. „Tris kartus teko stumti automobilį. Kaip tyčia – nebuvo jokio vyro šalia, o vietiniai nesiteikė padėti. Galiausiai supratome, kad esame ne iš kelmo spirtos ir išsistūmėme pačios“, – tuomet nedžiuginusią situaciją linksmai prisiminė Laima.

Jas šiek tiek nustebino toks vyrų abejingumas. „Baruose kalbino visi, daug šokome, buvome vakaro žvaigždės. Tačiau kai reikėjo padėti užvesti „pežuką“ („Pegeot“ markės automobilis, – Red.) – anei vienas nenorėjo padėti“, – nuogąstavo Laima.

Susidraugavo su lietuvių bendruomene

Atvykusios į Liverpulį, Laima su Violeta apsistojo ten gyvenančių lietuvių namuose. „Mums labai pasisekė, kad mus priėmė šilti ir malonūs žmonės. Tarpusavyje kalbėjomės lietuviškai, valgėme lietuvišką maistą: silkę, virtą liežuvį su krienais“, – įspūdžiais dalinosi Laima.

Joms net pavyko rasti bendrų pažįstamų Lietuvoje. „Jautėmės, kaip didelės šeimos dalis“, – sakė ji. Kelios valandos pasirodymo svečioje šalyje komikėms buvo nepamirštamos. Gausios ovacijos, šūksniai, plojimai ir prašymas sugrįžti dar kartą – taip jos buvo sutiktos Anglijos lietuvių.

„Po koncerto sulaukėme ne vieno pasiūlymo atvykti dar kartą. Pirmas jų turėjo būti per Valentino dieną – tuomet mus kvietė atvykti į Londoną. Tačiau šįkart atsisakėme vien todėl, kad Vasario 16-oji Lietuvoje – didelė šventė. Violeta – kultūros žmogus, jai tai svarbi diena, todėl nusprendėme, kad Londono lietuvius aplankysime pavasarį“, – pasakojo ji. Paklausta, ar norėtų sugrįžti į Liverpulį Laima užtikrino – ji ne tik nori, bet ir būtinai tai padarys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.