Be vyrų atostogaujančios moterys – nauja tendencija?

Vienos, be vyrų atostogauti nusprendusios, moterys Lietuvoje vis dažniau kreipiasi į kelionių pardavėjus. Kelionių organizatoriai pastebi, kad tokios moterys sukuria atskirą, verslui itin svarbų keliautojų segmentą, į kurį mažai kas kreipia dėmesį.

Vienos, be vyrų atostogauti nusprendusios, moterys Lietuvoje vis dažniau kreipiasi į kelionių pardavėjus. Kelionių organizatoriai pastebi, kad tokios moterys sukuria atskirą, verslui itin svarbų keliautojų segmentą, į kurį mažai kas kreipia dėmesį.<br>M. Patašius
Vienos, be vyrų atostogauti nusprendusios, moterys Lietuvoje vis dažniau kreipiasi į kelionių pardavėjus. Kelionių organizatoriai pastebi, kad tokios moterys sukuria atskirą, verslui itin svarbų keliautojų segmentą, į kurį mažai kas kreipia dėmesį.<br>M. Patašius
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 12, 2013, 5:32 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 2:06 AM

„Pastebėjome, kad kiekvienoje 15 žmonių grupėje į Indiją būna maždaug trys ar keturios moterys, kurios keliauja visiškai vienos. Kitos į Indiją keliaujančios moterys pasirenka vykti su drauge. Taigi neretai pasitaiko, kad grupėje keliauja vos vienas vyras”, - sako „Voyage-Voyage” verslo plėtros vadovė Ingrida Navickaitė.

Pagrindine priežastimi, dėl kurios į tolimą kelionę į Rytus moteris leidžiasi viena, I. Navickaitė įvardija norą pailsėti ir atitrūkti ne tik nuo darbų, bet ir visų pažįstamų žmonių: „Pabrėžčiau, kad keleivės į Indiją menkai domisi religiniais dalykais ar meditacijomis. Anaiptol, joms labiausiai norisi komforto, įdomių ekskursijų ir patikimo kelionių vadovo, t.y. to, kas užtikrintų, jog keliaujant dvi savaites joms nereikės dėl nieko sukti galvos”.

Jos teigimu, vienos, be vyrų, į Rytus dažniausiai leidžiasi 45-60 m. amžiaus moterys, kurios jau yra daug keliavusios, išmaišiusios Europą. Dažniausiai jos užima aukštas pareigas ir dėl to gyvenime yra nuolat pasitempusios ir įsitempusios, todėl tokia kelionė yra gera proga atitrūkti, pailsėti.

Įdomu tai, kad tokios moterys tolimas keliones neretai perkasi sau švenčių progomis. „Kūčių išvakarėse buvome pačiame darbo įkarštyje, nes tokių, kurios nusprendė pasidovanoti kelionę, atsirado ne viena ir ne dvi. Be to, labai dažnai bendraujant su klientėmis sužinome, kad kelionę įsigijo gimtadienio proga”, - sako I. Navickaitė.

Apie 7000-8000 Lt kelionei skiriančių moterų pagrindinė baimė – ar neturint su kuo dalintis viešbučio kambario joms nereikės mokėti gerokai daugiau nei tiems, kurie keliauja bent jau po du. „Kadangi grupėse dažniausiai turime keletą tokių moterų, pasiūlome joms apsigyventi drauge, ir jos mielai sutinka. Jeigu konkrečioje grupėje nebebūna kitos vienos keliaujančios, tuomet mes apgyvendiname ją vieną už visiškai tą pačią kainą, kokia galioja kitiems”, - teigia I. Navickaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.