E. Montvido jaunystės šaltinis - japoniškas kremas ir kelionės

„Įsakiau sau nesenti vidumi!” – apie savo pasiryžimą sakė Edgaras Montvidas (37 m.). To siekti operos dainininkui padeda aktyvus gyvenimo būdas, sveikas maistas, japoniškas drėkinamasis kremas ir kelionės.

Iš Japonijos grįžusio Edgaro Montvido laukė repeticijos operoje „Verteris”.<br>T. Kauneckas
Iš Japonijos grįžusio Edgaro Montvido laukė repeticijos operoje „Verteris”.<br>T. Kauneckas
Daugiau nuotraukų (1)

Daiva Kaikarytė („Lietuvos rytas")

Feb 12, 2013, 11:15 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 1:37 AM

Rinkdamasis drabužius ar tam tikrose gyvenimo situacijose Edgaras vadovaujasi posakiu „mažai yra daug”. Štai kodėl jį taip pakerėjo Tekančios Saulės šalis, kurioje neseniai lankėsi.

Lietuvis iki valiai galėjo paganyti akis į subtilų minimalizmą, kuris yra japoniško stiliaus esmė.

Japonijoje solistas koncertavo su Tokijo NHK orkestru. Po koncerto jis dairėsi po seniai išsvajoto Kioto šventyklas, grožėjosi geišomis, aplankė kabukio teatrą.

„Skirtingai nei, pavyzdžiui, Florencijoje, Tokijuje jaučiausi svetimas – tik stebėjausi aplinka ir veidais, sėmiausi įkvėpimo iš visiškai man naujo miesto”, – pasakojo E.Montvidas.

Jį žavėjo interjerų, architektūros, puošybos minimalizmas, japonų jautrumas gamtai, gebėjimas su ja susilieti.

E.Montvidas gyveno tradiciniu japonišku stiliumi įrengtame viešbutyje, kuriame dera naujausios technologijos ir tokios subtilios detalės kaip akmenėliai vonioje.

Lietuvis dairėsi Tokijo mados sala vadinamame Šindžiuku (Shinjuku) rajone, grožėjosi geišų šukuosenomis ir įmantriomis saldumynų pakuotėmis.

„Šindžiuku rajone lankiau šiuolaikines meno galerijas, o ne parduotuves primenančius salonus „Come De Garcon”, „Issey Miyake”. Ten kainos kandžiojasi, ir net XL dydis europiečiui per mažas, tad apima lengva depresija”, – juokavo pašnekovas.

Užtat visai kitokia nuotaika gatvėje, kur galima išvysti tarsi iš japoniškų komiksų puslapių nužengusių personažų ar legendinio atlikėjo Elvio Presley stilių mėgdžiojančių vaikinų. O netoliese esančioje šventykloje gali pamatyti jaunavedžius, vilkinčius tradiciniais japonų apdarais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.