Patarimai jaunavedžiams: kur geriausia kopinėti medų kovą?

Kai praėjusį savaitgalį tuokėsi verslininkas Andrius Šedžius ir jo išrinktoji Monika Kvietkutė, nemažai žmonių stebėjosi, kodėl vestuvės vyksta žiemą? Tačiau lrytas.lt tiki - tuoktuvėms nėra netinkamo meto. Prisiekti amžiną meilę ir ištikimybę galima bet kada. Svarbiausia tinkamai pasirinkti povestuvinės kelionės kryptį, atsižvelgiant į savo pomėgius ir, žinoma, finansinius išteklius. Lrytas.lt nusprendė palengvinti A. Šedžiui bei kitiems žiemą susituokusiems ar netrukus aukso žiedus sumainysiantiems jaunavedžiams galvosūkį ir išrinko geriausias vietas, kur kopinėti medų kovo mėnesį.

Daugiau nuotraukų (1)

Giedrė Balčiūtė

2013-02-25 20:46, atnaujinta 2018-03-11 02:25

Saulėtekis oro balione

Britų interneto puslapio „101 honeymoons“ redaktorė Jane Anderson tiems, kurie tuokiasi kovą, visų pirma siūlo rinktis Afrikos turistiniu rojumi tapusius Egiptą ir Maroką.

Egipte galėsite pasimėgauti kruizu Nilo upe, apžiūrėti Karalių slėnį ir tingiai pailsėti Raudonosios jūros paplūdimiuose, nesibaiminant, kad teks kęsti nepakeliamą karštį.

Maroke jūsų lauks šiltos saulėtos dienos ir maloniai vėsios naktys. Poilsiui Maroke geriausiai rinktis šalia Aukštųjų Atlaso kalnų papėdės įsikūrusį Marakešą, kuriame galėsite grožėtis nuostabiomis šio miesto mečetėmis, apsipirkti įžymiuosiuose jo turguose. Norite Marakeše maloniai nustebinti savo antrąją pusę? Tuomet suorganizuokite saulėtekio stebėjimą skraidant karšto oro balionu.

Nors Viduržemio jūros šalyse kovą šiltas oras nebūtinai garantuotas, jums gali pasisekti, jei pasirinksite toli į pietus nutolusį Kiprą. Čia nemažai nuostabių viešbučių, tiesiog idealiai tinkančių praleisti medaus mėnesį.

Tiesą sakant, Viduržemio jūros regionas laikomas ir puikia vieta vestuvėms. Šiaurės Kipras, Italija, Turkija ar Malta laikomos vienomis geriausių vietų susituokti.

Tingiam poilsiui - Andalūzija

Kovą siūlome neaplenkti Ispanijos, ypač puikiosios Andalūzijos. Čia jūs galėsite gėrėtis nuostabiais baltais pastatais apstatytais kalnų miesteliais, gurkšnoti gardų vietinį vyną saulėtose aikštėse ir tinginiauti prie jūros.

Puikus pasirinkimas povestuvinei kelionei ir prie Afrikos krantų esanti Ispanijos vulkaninė sala Tenerifė. Taip pat rekomenduojama medų kopinėti ir Portugalijai priklausančiame Madeiros kurorte, garsėjančiame to paties kaip ir sala pavadinimo vynu, švelniu klimatu ir nuostabiais kraštovaizdžiais.

Na, o norintiems daugiau egzotikos, ieškantiems prabangos ir malonumų turėtų patikti Dubajus.

Dar viena kryptis - Karibai

Medaus mėnesiui kovą idealiai tinka ir Karibai, kur šiuo metu galima mėgautis nuostabiais paplūdimiais, vaišingumu ir puikiais viešbučiais.

Norintiems poilsio puikiuose paplūdimiuose, pasigrožėti kvapą gniaužiančiais vaizdais, taip pat siekiantiems susipažinti su įdomia kultūra ir gyvai išvysti senovės majų griuvėsius reikėtų rinktis Meksiką. Čia jūsų lauks vešlios gyvūnų pilnos džiunglės, skaidrūs vandenys, idealiai tinkantys nardymui, senoviški miestai ir paplūdimiai tarsi iš atviruko.

Paplūdimių mėgėjai turėtų neaplenkti ir mažos Angilijos salos, kurioje daugiau kaip 30 nuostabių smėlio paplūdimių, puikūs viešbučiai ir galybė gerų vietinių restoranų.

Didingų paplūdimių, žalių kalnų, įdomios vietinės kultūros, linksmo naktinio gyvenimo, skanaus maisto bei puikų viešbučių netrūksta ir Jamaikoje.

Jeigu norite medų kopinėti Šiaurės Amerikoje, rinkitės Floridą, šalia kurios arti Bahamai. Floridoje jūs atrasite puikų miesto ir paplūdimių derinį.

Kovas puikus metas aplankyti ir Centrinę Ameriką. Neapsiriksite, jei čia pasirinksite Gvatemalą ar Belizą, kuriuose yra fantastiškų ežerų, dramatiškų ugnikalnių ir džiunglėse slypinčių majų griuvėsių, taip pat ramių paplūdimių.

Stebėti sakuras

Magiškas medaus mėnuo laukia ir Indijoje. Čia galima apžiūrėti nuostabius rūmus, šventyklas, pasimėgauti poilsiu paplūdimiuose, laukiniu safariu, apsipirkti ir romantiškai pakeliauti traukiniu. Kovas - sakurų žydėjimo metas Japonijoje. Tai puiki vieta praleisti medaus mėnesį, kur įspūdingi miestai, įdomi senovinė kultūra, nuostabūs kalnai ir paplūdimiai.

Kovas tinkamas ir kelionėms į Kiniją. Jums turėtų patikti romantiškai pasivaikščioti šalies sostinėje Pekine, Didžioji kinų sieną ir įdomi Junano provinciją.

Gana neįprastas pasiūlymas povestuvinei kelionei - Filipinai. Čia yra nuostabių laukinių paplūdimių, puikių peizažų ir tinkamų vietų nardymui.

Tuoktuvės ledo koplyčioje

Jeigu nemėgstate karščio ir jus labiau žavi žiemos pramogos, rinkitės Islandiją.

O svajojantys apie romantiškas tuoktuves ir medaus mėnesį sniegynuose reikėtų keliauti į Jukasjervį Švedijoje, kur yra ledo viešbutis ir stovi ledo koplyčia. Joje kasmet, nepaisant šalčio, ištikimybę prisiekia apie 150 porų iš viso pasaulio.

Skandinavijoje yra ir daugiau ledo viešbučių, patiksiančių mėgstantiems vėsą. Vienas tokių - ledo viešbutis Suomijoje „Lainio Snow Village“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.