Dėmesio verti miesteliai italų Kalabrijoje

Pietų Italijoje esantis Kalabrijos regionas nėra taip gerai žinomas daugeliui kaip kitos šalies dalys. Mažai civilizacijos paliestos vietos, o gal ir paliestos, tačiau labai seniai ir, rodos, kažkiek net primirštos. Todėl kai kurios Kalabrijos sritys atrodo tarsi negyvenamos, apleistos ir net šiek tiek vaiduokliškos. Tačiau regionas gali didžiuotis ir jaukiais miesteliais, natūralaus grožio paplūdimiais bei aitria saule, kuri savo spinduliais lepina šį kraštą. Pristatome gražius bei įdomius miestelius Kalabrijoje.

Daugiau nuotraukų (1)

flyout.lt

Feb 26, 2013, 12:21 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 1:34 AM

Morano Kalabras

Pradėkime vaizdų kelionę nuo miestelio, kuris vadinasi Morano Kalabras. Jį galima rasti šiaurinėje Kalabrijos dalyje, šalia Polino nacionalinio parko. Miestelis patrauklus savo padėtimi kalnuose: jis tiesiog patogiai įsitaisęs aukštumoje ir vadinamas vienu gražiausių kalnų miestelių Kalabrijoje. Morano Kalabro senamiestyje dvelkia viduramžių dvasia, o jo gatvelės jungia mažytes bažnytėles su miestelio aikštėmis bei skverais su fontanėliais. Lankomiausias miestelio objektas – San Bernardino di Siena bažnyčia.

Pico Kalabras

Toliau keliaujame į Pico Kalabrą – miestelį, esantį šalia Tirėnų jūros ir garsėjantį ne tik savo grožiu, bet ir nepaprasto skonio burnoje tirpstančiais triufeliniais ledais – tartufo. Šis pajūrio perliukas didžiuojasi Murato pilimi bei romantiška prieplauka, kurioje galima stebėti, kaip saulė leidžiasi į šiltą jūrą ir nušviečia gelsvus bei rusvus Kalabrijos namelius. Miestelyje yra neįprasta, tačiau dėmesio verta bažnytėlė, kuri vadinasi Piedigrotta. Ji įkurta uoloje, o jos vidus atrodo itin mistiškai.

Tropėja

Tropėja – tai ne tik gražus pajūrio miestelis, bet ir puiki vieta poilsiui. Kurortas nutolęs tik apie 30 km nuo Pico Kalabro. Čia dėmesį patraukia nuostabus miestelio centre esantis paplūdimys, kurį supa skardžiai. Ant šių gana dramatiškai atrodančių akmeninių luitų įkurta didžioji dalis Tropėjos. Lankomiausias miestelio objektas – Santa Maria dell‘Isola. Tai – nedidelis, bet uolingas iškyšulys, kurio viršūnę puošia mažytė bažnytėlė.

Pentedatilas

Dabar leidžiamės į Kalabrijos pietus. Čia rasite nediduką, bet labai įdomų miestelį – Pentedatilą, įsikūrusį kalnuose. Ne veltui ši vieta vadinama „vaiduoklių miestu“: apšiurę ir apleisti nameliai, įsiterpę tarp uolų ir akmenų, yra negyvenami. Taigi miestelis kviečia nebijančius „nejaukių“ vaizdų.

Gerasas

Kylame vėl į šiaurę, tik šįkart – rytine Kalabrijos dalimi. Šalia Aspromontės nacionalinio parko rasite Gerasą. Tai – tikrąją Kalabrijos dvasią ir spalvas atspindintis bei gerai išsilaikęs viduramžių miestelis, kurio pagrindinis objektas – X a. bizantinė pilis. Kažkada Gerasas galėjo pasigirti net 128 bažnyčiomis. Vienos populiariausių iš išlikusiųjų – Šv. Pranciškaus, San Giovanenello bei Santa Maria del Mastro bažnytėlės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.