Bolivijos pasididžiavimas - didžiausia pasaulyje druskos lyguma

Jei ruošiatės į Boliviją arba mėgstate keliauti ten, kur išvysite neįprastų vaizdų, būtinai aplankykite didžiausią pasaulyje druskos lygumą. Pietvakarių Bolivijoje esanti Ujūnio druskos lyguma tiesiog pribloškia vaizdais. 3650 metrų virš jūros lygio esanti lyguma užima net 10,5 kvadratinių kilometrų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 3, 2013, 3:33 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 5:05 PM

Ši lyguma – viena lankomiausių vietų Bolivijoje, tad puikiai pritaikyta turistams. Čia yra pastatytas ir druskos viešbutis, o lygumos centre yra kaktusais apsaugusi sala.

Apskaičiuota, kad Ujūnio druskos lygumos ištekliai – apie 10 milijardų tonų druskos, iš kurių kasmet iškasama apie 25tonas.

Iš tiesų ši lyguma - sūraus vandens telkinys, nes po kelių metrų storio druskos plutos telkšo vanduo.

Unikali lyguma dažnai lankoma ne tik turistų, bet ir astronomų ir metereologų. Lygus jos paviršius, giedras dangus ir didelis plotas puikiai tinka stebėti dangų.

Čia nėra žiemos – temperatūra dienomis svyruoja nuo plius 13 laipsnių pagal Celsijų iki plius 21 laipsnio. Tiesa, naktys čia – žvarbios: nuo minus 9 iki plius 5 laipsnių pagal Celsijų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.