„Cirque du Soleil“ šou „Alegria“ gastrolių rengėjai su trupe susipažino Helsinkyje

Balandžio 18-21 dienomis Vilniaus „Siemens“ arenoje rodomo įspūdingo „Cirque du Soleil“ šou „Alegria“ organizatoriai su trupe ir šou subtilybėmis savaitgalį susipažino Helsinkyje. „SEVEN Live“ atstovai ne tik stebėjo vieno geriausių pasaulyje šou kūrėjo artistų pasirodymą, bet ir derino paskutines trupės viešnagės Lietuvoje detales.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 21, 2013, 10:43 AM, atnaujinta Mar 9, 2018, 2:32 PM

„Likus beveik mėnesiui iki „Alegria“ viešnagės mūsų šalyje jau esame visiškai pasiruošę priimti apie pusantro šimto žmonių kolektyvą ir apie 45 tonas „Cirque du Soleil“ meistrų kurtos ir gamintos įrangos. Dar kovo pradžioje arenoje viešėjo „Alegria“ komanda, kuri arenoje įmontavo papildomos įrangos, padėsiančios tinkamai arenoje sumontuoti sudėtingą scenos konstrukciją“, – sako „SEVEN Live“ vadovas Juras Vėželis ir Lietuvos publikai žada nepamirštamą reginį bei naujus pojūčius.

Nė vieno neigiamo atsiliepimo pasaulyje iš kritikų nesulaukusi, o pernai planetos renginių organizatorių geriausiu šou išrinkta „Alegria“ pakerėjo ir „SEVEN Live“ atstovus.

„Šis šou tinka tiek suaugusiems, tiek vaikams. Jis labai profesionalus ir išdirbtas, be to, turi viską, kas „Cirque du Soleil“ padarė visame pasaulyje garsiu ir pripažintu prekės ženklu“, – įsitikinęs J. Vėželis.

„Alegria“ išties daro stebuklus. Pirmasis stebuklas įvyksta likus dar 10 minučių iki oficialios šou pradžios, kuomet arenoje susirinkusių žiūrovų dėmesį „pasiglemžia“ vienas iš „Alegria“ personažų. Pastarojo užduotis – priversti žiūrovą pamiršti viską, kas dar prieš kelias akimirkas atrodė labai svarbu, ir įtraukti jį į daugiau nei dviejų valandų trukmės kelionę po visiškai naują, paslaptingą, tačiau džiaugsmo ir susižavėjimo kupiną pasaulį.

O žavesį čia skleidžia viskas – net ir, atrodo, mažiausios smulkmenos. Pasak J. Vėželio, šis šou ypač stiprus savo akrobatiniais numeriais, kuriuos atlieka tik geriausi iš geriausių. Kiekvienas artistas „Cirque du Soleil“ būstinėje praėjo sudėtingas atrankas, kad taptų šou dalimi. Ir, svarbiausia, jog kiekvienas jų labai visapusiškas, pavyzdžiui, trapecijų numeryje pasirodantys gimnastai geba ne tik techniškai nepriekaištingai atlikti gyvybei pavojingus numerius, bet ir stebina savo vaidybos įgūdžiais, šokio žingsneliais.

„Cirkas neįsivaizduojamas be klounų. Šį elementą išlaikė ir „Cirque du Soleil“. Tiesa, klounai čia netradiciniai, tačiau ir „Cirque du Soleil“ spektakliai nėra tradiciniai cirko pasirodymai. Tai įmantrūs šou, kurie apima viską: koncertą, teatrą, cirką, sportą.

Grįžtant prie „Alegria“ esančių klounų, jie yra būtent tie personažai, kurie mezga tiesioginį kontaktą su žiūrovu ir yra tarsi jo vedliai po magišką pasaulį, kuriame nėra ribų: nei laiko, nei erdvės, nei žmogaus fizinių galimybių“, – žavisi „SEVEN Live“ vadovas.

„Alegria“ artistai, atlikdami numerius, balansuoja ant gyvybės ir mirties krašto, kadangi daugelį numerių atlieka visiškai be jokių apsaugos priemonių. Tad adrenalino ir jaudulio netrūksta ne tik artistams, bet ir arenoje sėdintiems žiūrovams. Pastaruosius, net ir visko mačiusius, stebina unikalus numerių atlikimas, „Grammy“ statulėlę pelniusi čia pat gyvai atliekama muzika.

„Be to, visus atliekamus numerius „Cirque du Soleil“ sugeba įvilkti į vientisą rūbą ir papasakoti istoriją, kuri norisi, jog niekada nesibaigtų“, – įspūdžiais dalijasi J. Vėželis ir apgailestauja, jog žiūrovas nemato „Cirque du Soleil“ spektaklio užkulisių, kuriuose tuo pat metu vyksta kitas, didžiulio judesio, nenutrūkstančio darbo ir jaudulio spektaklis.

Paprastai „Alegria“ trupės artistai per savaitę turi iki 8 pasirodymų ir kiekvieną savaitę būna vis kitame mieste. Artistai 10 savaičių dirba, o po to 2 savaites ilsisi. Į Lietuvą trupė atvyks balandžio 16 dieną, t. y. likus dviems dienoms iki pirmojo šou Vilniaus „Siemens“ arenoje.

Vilniaus „Siemens“ arenoje „Alegria“ trupė surengs 6 pasirodymus. Bilietus į šou platina „Tiketa“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.