Everesto bazinę stovyklą pasiekė Dauno sindromu sergantis paauglys

Istorinis ir didelės pagarbos vertas įvykis. Iki didžiausio Žemės kalno Everesto bazinės stovyklos pavyko nueiti pirmajam pasaulyje Dauno sindromu sergančiam paaugliui - Eliui Reimeriui.

Daugiau nuotraukų (1)

ekstremalas.lt

2013-04-01 12:40, atnaujinta 2018-03-09 00:46

Amerikietis E. Reimeris per devynias dienas nuėjo 113 kilometrų. Šiame žygyje jį lydėjo tėvas Justinas Reimeris ir septynerių žmonių komanda.

Šios ekspedicijos tikslas buvo noras atkreipti dėmesį į neįgalių žmonių problemas.

Eliui, kuriam šis žygis prilygo didvyriškam poelgiui, ekspedicijai rengėsi daugiau nei metus su savo šeima gimtajame Oregone.

Everestas turi dvi bazines stovyklas: viena Kinijos teritorijoje 16,900 pėdų aukštyje (Šiaurinė stovykla), kita Nepale - (Pietinė stovykla) 17,600 pėdų aukštyje. Būtent iki pastarosios (5380 metrų aukščio) ir nusigavo E. Reimeris su tėvu bei komanda.

„Tik pasiekę bazinę stovyklą galėjome paminėti šį įvykį, nes iki šios akimirkos nei vienas paauglys, sergantis Dauno sindromu to nėra padaręs. Tai - istorinis įvykis“, - kalbėjo Elio tėvas Justinas.

Komanda kovo 3 dieną atvyko į Nepalo sostinę Katmandu, iš ten pervažiavo iki Luklu, o jau iš ten pradėjo istorinį kopimą.

„90 procentų žmonių pasaulyje sunkiai priima kitų žmonių negalią, - teigė J. Reimeris. - Nemanau, kad dar kažkas galėjo realizuoti šį projektą ir pasiryžti šiam žygiui. Mano sūnus įveikė sunkiai apsakomą kelionę. Tikiuosi tai padės atkreipti dėmesį į neįgalių žmonių problemas. Ir suvoksime, kad mes visi, net ir su ribotomis galimybėmis, esame savaip unikalūs“.

Justinas ir jo žmona Tamara 2005 metais įsteigė „The Elisha Foundation“ organizaciją, kuri padeda sergantiems Dauno sindromu. Šiai organizacijai skirta 85,000 dolerių.

Pirmasis ir iki E. Reimer vienintelis žmogus, užkopęs iki Everesto bazinės stovyklos buvo 35 metų amžiaus britas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.