Aplinką sauganti „Cirque du Soleil“ trupė Vilniuje rūšiuos atliekas

Kanados šou gigantas „Cirque du Soleil“ pasaulyje žinomas ne tik kaip geriausias šou kūrėjas, bet ir vienas iš aktyviausių aplinkos saugojimo projektų iniciatorių ir įgyvendintojų. Balandžio 18-21 dienomis septynis pasirodymus Vilniaus „Siemens“ arenoje surengsianti „Alegria“ trupė mūsų planeta rūpinsis ir Lietuvos sostinėje – šou organizatorių prašoma užtikrinti galimybę „Cirque du Soleil“ darbuotojams rūšiuoti atliekas.

"Cirque du Soleil" spektaklis "Alegria" - vienas populiariausių šou pasaulyje.
"Cirque du Soleil" spektaklis "Alegria" - vienas populiariausių šou pasaulyje.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 3, 2013, 11:29 AM, atnaujinta Mar 8, 2018, 10:27 PM

„Šiam šou kūrėjui svarbi kiekviena detalė – juk iš mažų detalių susideda visuma. Todėl idėjas, kurios propaguojamos „Cirque du Soleil“ būstinėje Monrealyje, kiek įmanoma, šios kompanijos darbuotojai, artistai stengiasi realizuoti ir kitose šalyse, gastrolių metu. Tad kitų atlikėjų ar artistų reikalavimų sąraše neaptinkamas pageidavimas – galimybė rūšiuoti atliekas – „Cirque du Soleil“ sąraše atrodo natūralus ir nestebina. Net, priešingai, parodo, kokie šie žmonės yra atsidavę tam, ką daro“, – sako „SEVEN Live“ vadovas Juras Vėželis.

Į Lietuvos sostinę atvyksiančiai „Alegria“ trupei turi būti paruoštos atskiros talpos popieriui, stiklui, plastikui, metalui, baterijoms ir kitoms atliekoms.

Vilniaus „Siemens“ arenoje trupei taip pat bus paruošti įspūdingi užkulisiai, užimsiantys beveik pusę arenos. Juose įsikurs savotiškas „Alegria“ miestelis, su savo valgykla ir šimtui žmonių valgyti vienu metu paruoštu valgomuoju, 450 kv. m. ploto erdve treniruotėms, siuvykla, skalbykla, 12 atskirų kambarių, tarp kurių ne tik persirengimo patalpos artistams ir kitiems darbuotojams, bet ir kabinetas fizioterapeutų komandai.

Visa „Cirque du Soleil“ šou „Alegria“ reikalinga įranga į Vilnių atkeliaus net 22 sunkvežimiuose. Juose ne tik įspūdinga ir milžiniška scena, sudėtingiems ir pavojingiems akrobatiniams numeriams atlikti reikalinga įranga, artistų kostiumai, grimo reikmenys, įranga treniruotėms, bet ir siuvimo, skalbimo mašinos, džiovyklės, viryklės, kiekvieno artisto kostiumo atsarginės detalės ir audiniai, specialūs dažai artistų batams perdažyti.

Jau atvykimo dieną arenoje turi būti paruošta bent 50 kilogramų ledo kubeliais, skirto gėrimams atvėsinti. Vėliau ledo atsargos turės būti pildomos. Be to, arenos erdvėje, kurioje lankysis „Alegria“ artistai, turės būti nuolat užtikrinama 20-22 laipsnių temperatūra.

Bilietus į vieną geriausių „Cirque du Soleil“ šou platina „Tiketa“.

Kanados cirko „Cirque du Soleil“ istorija prasidėjo 1984 metais nuo 20 gatvės artistų komandos. Šiandiena „Cirque du Soleil“ – tai didžiulė organizacija, kurianti aukščiausio lygio meninius pasirodymus. Kompanijoje dirba 5 tūkst. darbuotojų, tarp kurių daugiau nei 1300 artistų iš daugiau nei 50 skirtingų pasaulio valstybių.

Daugiau nei 20 skirtingų šou vienu metu rodantis „Cirque du Soleil“ jau pradžiugino ir stebuklą padovanojo daugiau nei 100 mln. gyventojų daugiau nei 300 skirtingų miestų šešiuose planetos kontinentuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.