„G & G Sindikato“ reperiai Afganistane ir koncertavo, ir šaudė

Grupės „G & G Sindikatas“ nariai savaitgalį surengė vienus įsimintiniausių pasirodymų savo karjeroje. „Dar niekada neteko koncertuoti bažnyčioje“, - juokėsi su krašto apsaugos ministru Juozu Oleku ir kitais Lietuvos delegacijos nariais Afganistane viešėjusios grupės lyderis Gabrielius Liaudanskas-Svaras. Vienas jos pasirodymų vyko patalpoje, kuri pritaikyta karių pamaldoms.

G. Liaudanskas - Svaras turėjo progą pašaudyti.<br>Asmeninis archyvas
G. Liaudanskas - Svaras turėjo progą pašaudyti.<br>Asmeninis archyvas
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Apr 17, 2013, 9:33 AM, atnaujinta Mar 8, 2018, 4:17 AM

Lietuvos atlikėjai lankytis Afganistane tarnaujančių mūsų šalies karių vyksta ne pirmą sykį – Goro provincijoje koncertavo Jurga Šeduikytė, grupė „Thundertale“.

„Šiaip aš patriotas, ne nacionalistas ar koks ten kitoks, bet po šitų trijų parų Afganistane namo grįžau su dar didesniu pasididžiavimo jausmu. Nes tikrai matosi, kad mes, lietuviai, turime ir rimtos technikos, ir labai rimtų žmonių, galime dalyvauti labai rimtuose reikaluose, esame ten vertinami“, - lrytas.lt pasakojo „G & G Sindikato“ narys Kastytis Sarnickas-Kastetas.

Afganistane „sindikatui“ atstovavo jis, Gabrielius ir grupės vadybininkas Justas Čekuolis – nuvykti visai grupei nebuvo galimybių.

„Kaip rinkomės, kurie iš mūsų keliaus? Nenorėčiau to atskleisti. Ar nebijojau? Tiesą sakant, galvojau apie tai. Bet žmona pastūmėjo – sakė, keliauk, nebūk kvailas, ką čia svarstyti?“ - juokėsi Kastytis.

Reperiai Afganistane dalyvavo susitikimuose, aplankė lietuvių pastangomis pastatytus vaikų namus, surengė du pasirodymus.

„Bazėse Čagčarane ir netoli Kandaharo. Į vieną iš tų koncertų mus skraidino JAV specialiųjų pajėgų kariai, amerikiečių sraigtasparniu „Black Hawk“. Bijojau, kad tas propeleris man galvos nenukirstų.

Egzotikos pakankamai – Svarui leido dušmanų motociklus pavairuoti, mums visiems leido pašaudyti. Svaras kolekcionuoja antsiuvus, tad jų kalną iš ten parsivežė. Aš parsivežiau skarų, amerikietiškų saulėgrąžų ir ledinukų“, - pasakojo Kastytis.

Į vieną „G & G Sindikato” pasirodymą susirinko apie 40, į kitą – 150 vyrų.

„Keistas jausmas, kai 40 ginkluotų vyrų į koncertą ateina. Juokavome, kad gerai, jog pabaigoje į orą šaudyti nepradėjo. Bet jie susirinko atsipalaiduoti. Viename koncerte net lipo ant scenos ir į minią šokinėjo, vienas kitą gaudė. Atėjo ukrainiečių, jie ir breiką pašoko.

Mes tokia jau grupė, neturime lyriškų dainų. Visi linksminosi. Alkoholio, žinoma, nebuvo, bet ir be jo ten linksma.

Dar labai įsiminė, kad visi jie choru bandė mums pritarti. Kai tai drausmingai, lyg vienu balsu, daro 150 vyrų, įspūdis – nepamirštamas.

Abu koncertai vyko daugiau nei 2 kilometrų aukštyje, tai labai trūko oro repuojant, jau nekalbant apie tai, kad ten ir šiaip jautiesi kaip maišu trenktas – 32 laipsniai šilumos, dulkės ir visa kita“, - pasakojo K. Sarnickas.

Užsimiršti, kad yra neramumų zonoje, reperiams vis dėlto nebuvo galima.

„Prieš važiuojant į miestą sustato ir sako – turime žinių, kad šiandien planuojamas išpuolis. Tada svarstai, lipti į tą mašiną ar ne.

Naktį eini per kiemą į tualetą ir paspartini žingsnį – aplink kalnai, nesinori, kad kulką į nugarą kas įsegtų. Praėjus dviems valandoms po mūsų išvykimo, lietuvis užvažiavo ant minos – laimei, viskas baigėsi laimingai.

Ten ir savo taisyklės – kai kuriose nuotraukose nesimato žiūrovų veidų, nes jų negalima fotografuoti“, - kalbėjo reperis.

Iš Afganistano jis grįžo, visiškai pakeitęs išankstinę nuomonę apie ten tarnaujančius karius.

„Juos įsivaizdavau kaip Arnoldo Schwarzeneggerio ar Sylvesterio Stallone personažus iš filmų. Tokius, kuriems tik karas rūpi. Bet iki dviejų nakties su jais kalbėjausi apie knygas.

Jei sutikčiau Vilniuje be uniformos, pagalvočiau, kad prieš mane - „Biplan“ gitaristas, o ne karys, kuris su motociklu Afganistane išvažiuoja į atvirą erdvę, kad išprovokuotų priešų šūvius, o kiti galėtų juos surasti“, - įspūdžiais dalijosi K. Sarnickas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.