Netikėtai mirusio ekstremalo E. Malinausko duktė tęs tėvo tradicijas

Šeštadienį Pasvalyje vyks senovinių automobilių šventė. Ją nutarta rengti net ir po to, kai netikėtai širdies ligos pakirstas anapilin iškeliavo jos įkvėpėjas ir ilgametis organizatorius Eugenijus Malinauskas.

Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė ("Lietuvos rytas")

May 3, 2013, 10:53 AM, atnaujinta Mar 7, 2018, 8:37 AM

Senovinių automobilių šventės vadžias perėmė visoje Lietuvoje žinomo ekstremalo – baikerio ir lakūno – E. Malinausko draugai ir bendraminčiai.

Jie nusprendė kiek pakeisti šventės pavadinimą. Vietoj ankstesnio „Mes važiuojame 2013” naujai išspausdintuose renginio plakatuose atsirado užrašas: „Eugenijau, mes važiuojame 2013”.

Šventė nebus liūdna

Kasmet per šią šventę į Pasvalį suvažiuoja dalyvių ir žiūrovų ne tik iš visos Lietuvos, bet ir iš kaimyninių šalių – Latvijos, Rusijos, Baltarusijos.

Ne pirmus metus atvykstantys žiūrovai visada būna tikri, kad tą dieną puikių reginių ir emocijų gaus su kaupu.

„Prašom Augio, kad jis ten būdamas gerus orus užsakytų. Šventė bus skirta jam atminti. Ketina suvažiuoti 200 baikerių su motociklais, per 100 senovinių automobilių. Jų kolona bus apie 1,5 kilometro ilgio”, – sakė vienas rengėjų pasvalietis Laimas Jurkus.

Nors E. Malinausko nebėra, senovinių automobilių šventė nebus liūdna. Renginio organizavimą perėmę žmonės sakė, kad laikysis mirusio draugo pagrindinio principo – viską padaryti nekasdieniškai, taip, kad žmonėms būtų linksma.

Nė vienas neabejoja, kad tokiu renginiu, koks yra sumanytas, jo įkvėpėjas E. Malinauskas būtų patenkintas.

Paminės garsųjį ekstremalą

Per visą renginį netrūks momentų E. Malinauskui atminti. 17 valandą visa motociklų ir mašinų kolona stabtelės tylos minutės.

Šventei pagaminta garsiojo ekstremalo taip mėgtos geltonos spalvos vėliava su jo paties nuotrauka.

Ant vėliavos pasirašys visi renginio rėmėjai ir ji bus perduota mirusiojo artimiesiems.

L. Jurkaus teigimu, nė vienas Pasvalio verslininkas ar bendrovė, į kuriuos buvo kreiptasi paramos, neatsisakė.

„Padėjo, kas kuo galėjo. Vieni parėmė pinigais, kiti brangiai kainuojančiais darbais, treti maisto produktais.

Viena bendrovė šventei skyrė bekoną. Padedant kitiems verslininkams iš šios mėsos bus paruošta patiekalų dalyviams. Beje, alumi šventės svečius vaišins tik Pasvalio aludariai”, – sakė L. Jurkus.

Duktė tęs tėvo tradicijas

Viena iš trijų E. Malinausko dukterų 24 metų Mantė Malinauskaitė taip pat dalyvaus šeštadienio renginyje. Kitos dvi seserys šiuo metu yra užsienyje.

M. Malinauskaitė pasakojo norėjusi vilkėti tėčio šiai šventei pasisiūtu raudonos spalvos švarku, išmargintu automobiliais. Arba geltonos spalvos kombinezonu, kurį vilkėdamas jis skrido ore stovėdamas ant lėktuvo sparno. Tačiau drabužiai jai buvo gerokai per dideli.

Todėl mergina išsirinko vieną kepurę iš įspūdingos tėvo kepurių kolekcijos.

„Turiu pasiėmusi tėvo telefoną. Prieš šventę jis nekart skambėjo. Skambinę žmonės žinojo, kad tėvo nebėra. Bet jie skambino norėdami paklausti, ar jo planuota „Mes važiuojam” šventė įvyks.

Atsakiau, kad ji tikrai bus, todėl galite drąsiai važiuoti”, – „Lietuvos rytui” kalbėjo M. Malinauskaitė.

2013 lėktuvėlių antskrydis

Šventė vyks Pasvalio smegduobių parke. 12 valandą ji prasidės linksma muge. 13 valandą prisidės Šv.Florijono dieną minintys ugniagesiai. Jie pristatys žmonėms savo techniką.

14 valandą miesto Turgaus aikštėje vyks baikerių šventė. 15 valandą Pasvalio gatvėmis pajudės senovinės technikos paradas. Po valandos parado dalyviai sustos Smegduobių parke.

Čia žiūrovai galės iš arčiau apžiūrėti senovinius automobilius ir kitokias transporto priemones. Bus skelbiamos parado dalyvių nominacijos ir teikiami apdovanojimai.

18 valandą prasidės Antrojo pasaulinio karo mūšio inscenizacija su aviacijos antskrydžiu. Iš praskrendančio lėktuvo bus išmesta 2013 popierinių lėktuvėlių, kuriuos jau baigia gaminti savanoriai.

Tie šventės svečiai, kurie nuo žemės surinks ir į nurodytą vietą atneš daugiausia lėktuvėlių, gaus specialių prizų.

19 val. prasidės vakaro koncertinė programa. Dainuos grupė „Hiperbolė”, pasirodys vietos atlikėjų, karatė meistrų. Bus parodytas ugnies ir vandens šou. Sutemus į dangų kils tradiciniai fejerverkai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.