N. Narmontaitei nuo gerbėjų nepavyko pasislėpti net Sicilijoje

Aktorė Nijolė Narmontaitė (54 m.) ir jos vyras derybų konsultantas Paulius Kovas (47 m.), mieliau keliaujantys turistų nepramintais takais, Sicilijoje neišvengė tautiečių dėmesio – šie puolė jų fotografuoti besikaitinančių paplūdimyje, rašo „Lietuvos rytas“.

Aukščiausias Europos ugnikalnis buvo išsiveržęs prieš kelias dienas iki lietuvių atvykimo, tad iš jo vis dar rūko dūmai, o sniegas buvo nusėtas juodo pelenų sluoksnio.<br>Asmeninis archyvas
Aukščiausias Europos ugnikalnis buvo išsiveržęs prieš kelias dienas iki lietuvių atvykimo, tad iš jo vis dar rūko dūmai, o sniegas buvo nusėtas juodo pelenų sluoksnio.<br>Asmeninis archyvas
Daugiau nuotraukų (1)

Rūta Peršonytė

Jun 4, 2013, 12:46 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 10:29 PM

Nijolė ir jos vyras puikiai žino, kokia dovana partneriui teikia džiaugsmą. Tad šampano taurę gimtadienio proga aktorė kėlė saulėtojoje Viduržemio jūros saloje Sicilijoje.

Aktorė buvo mačiusi keletą filmų apie Siciliją ir jai tas žemės lopinėlis atrodė magiškas.

„Nuvykus į nepažįstamą šalį man labiausiai patinka bastytis. Stengiuosi atrasti vietas, kurių kiti nepastebi arba neįvertina. Man svetimame krašte patinka klajoti be konkretaus tikslo. Galiu eiti kur akys mato ir mėgautis vaizdais“, – pasakojo N. Narmontaitė.

Pastaruoju metu sutuoktiniai keliauja iš anksto nesuplanavę maršruto, viešbutį užsisako tik pirmai parai.

„Važiuojant ne turistiniu laikotarpiu nieko nėra geriau, kaip įdomių vietų ieškoti jau nuvykus į trokštamą šalį“, – teigė Nijolė.

Atskridę į Trapanio miestą, lietuviai apsi-stojo bažnyčioje įrengtame viešbutyje, kuriame – vos keturi kambariai.

Mišios ten nevyksta jau 300 metų, bet viešbučio atmosfera pripildyta religinės dvasios. Galima ant stogo stebėti saulėtekius ar saulėlydžius.

Trapanio mieste keliautojai praleido dvi paras, per vargus išsinuomojo automobilį. Nors pora iš anksto užsisakė automobilį su automatine pavarų dėže, jiems buvo pasiūlytas su mechanine.

N. Narmontaitė vairuoja automobilį su automatine pavarų dėže, o jos vyras iš viso nevairuoja.

Po ilgų diskusijų ir papildomų išlaidų lietuviai gavo mažą ir negalingą „Fiat“ su automatine pavarų dėže.

Transporto nepatogumus atpirko Sicilijos miestų ir kaimų vaizdai.

Atvykusi į nepažįstamą miestą pora klajodavo gatvėmis ir ieškodavo įdomesnio viešbučio nakvynei.

„Viename pajūrio viešbučių gavome apartamentus už paprasto kambario kainą. Visame viešbutyje buvome vieninteliai gyventojai, tad personalas aplink mus šokinėjo“, – džiaugėsi N. Narmontaitė.

Vienas svarbių aktorės ir jos vyro kelionės tikslų – pamatyti veikiantį Etnos ugnikalnį. Aukščiausias Europos ugnikalnis buvo išsiveržęs prieš kelias dienas iki jų atvykimo, tad iš jo vis dar aktyviai rūko dūmai. Kalną klojantis sniegas buvo nusidažęs juodai. Artimiausių miestelių gatvės buvo nusėtos pelenų.

N. Narmontaitė su vyru apsistojo dvare su senoviniu rūsiu.

Keliautojai išsinuomojo kambarį, pro kurio langus net gulėdami lovoje galėjo matyti rūkstantį Etnos ugnikalnį.

Ar nesibaimino, kad ugnikalnio išsiveržimas gali pasikartoti? N.Narmontaitė nusijuokė: jos vyras tik to ir laukė.

Marsalos mieste sutuoktiniai stabtelėjo paragauti vietos vyno.

Keliautojai specialiai į kelionę vežėsi papildomą lagaminą, kad į jį galėtų sudėti nusipirktus vyno butelius.

Per visą kelionės laiką lietuviai sutiko tik vieną žmogų, kuris moka kalbėti angliškai. Su vietos gyventojais pora bendravo gestais.

Kelionėje Nijolė ir Paulius sutiko nemažai turistų lietuvių, patyrė smagių ir nelabai malonių susidūrimų su tautiečiais.

„Vieną dieną nutarėme pasikaitinti pajūryje. Bet ten pasijutau kaip zoologijos sodo žvėrelis. Lietuviai, išvydę mane atsipalaidavusią ir besideginančią, puolė fotografuoti. Buvo nejauku. Niekada nesu atsisakiusi žmogui nusifotografuoti, bet reikia tam rasti tinkamą vietą“, – nemandagiu tautiečių elgesiu stebėjosi aktorė.

Keliautojai derino pasyvų klajojimą gatvėmis su bažnyčių bei muziejų, antikinių šventyklų lankymu.

Geriausiai sutuoktiniai jausdavosi po miestą vaikščiodami anksti iš ryto, kai turistai dar nebūdavo užtvindę gatvių. Mat šurmulys iš-blaško miesto aurą.

Didžiausią ir nemaloniausią nuotykį pora patyrė kelionės pabaigoje nedideliame Čefalu mieste. Lietuviai įsikūrė miesto centre, šalia nuostabios normanų laikų katedros.

Įvažiavusi į Čefalu moteris pagalvojo, kad labai gaila, jog čia teks praleisti tik vieną dieną. Paskutinę kelionės dieną keliautojai planavo aplankyti Palermą.

Bet likimas planus pakeitė. Sicilijoje paini automobilių statymo tvarka. Kiekviename mieste ji vis kitokia. N. Narmontaitė stengėsi automobilį statyti leistinose vietose, tačiau grįžę iš trumpo pasivaikščiojimo po Čefalu sutuoktiniai už galinio stiklo valytuvo pamatė į ritinį susuktą raštelį.

Ten buvo parašyta, kad teks sumokėti 41 eurą (apie 150 litų) baudą už automobilio pastatymą neleistinoje vietoje.

Policija Čefalu miestelyje dirba tik kas antrą dieną, todėl rytojaus dieną nedirbo. Kitą dieną Paulius ir Nijolė planavo vykti į Palermą.

Tačiau jei jie tada būtų nesumokėję baudos, būtų neatgavę už automobilio nuomą palikto 1500 eurų užstato (apie 5250 litų). Tad apsisprendė Čefalu likti dvi dienas ir sumokėti baudą.

Susitvarkę reikalus policijoje sutuoktiniai turėjo atiduoti automobilį ir skubėti į oro uostą. Palermas liko neaplankytas.

„Tačiau ir be to mums pavyko įsijausti į svetimo krašto dvasią, atskleisti jo grožį“, – tikino N. Narmontaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.