Savaitę po Graikiją jachta keliavusi N. Marčėnaitė jautėsi lyg „ruonių gulykloje“

Savaitės jachtoje su būriu geriausių draugių galėtų pavydėti ne vienas. O jei dar ta kelionė tęsiasi ne po vėsius lietuviškus vandenis, o saulės nušviestoje Egėjo jūroje... Rojus žemėje. „Po tokių atostogų jaučiuosi lyg naujai gimusi“, – šypsodamasi sakė vos prieš porą dienų iš Graikijos grįžusi menininkė ir televizijos laidų vedėja Nomeda Marčėnaitė.

Kelionės akimirka.<br>Asmeninis archyvas
Kelionės akimirka.<br>Asmeninis archyvas
Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė

Jun 4, 2013, 5:58 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 9:58 PM

Kelionę į Graikiją ji vadina tiesiog smagia avantiūra. Su šešiomis moterimis drauge išplaukusi Nomeda sako, kad smagiausia kelionės dalis buvo linksmi, įdomūs ir intymūs tarpusavio pokalbiai. „Mes visos buvome labai skirtingos, kiekviena su savo gyvenimo istorija, savitu humoro jausmu, subtilia ironija. Galėjome pliurpti nesustodamos“, – pasakojo ji.

Įprastai susiruošusi kelti sparnus Nomeda sako mėgstanti susiplanuoti maršrutus: ji apsvarsto kur būtina nuvykti, ką ir kada geriausia pamatyti, ko paragauti. Tačiau šįkart ji nusprendė atsipalaiduoti ir tiesiog mėgautis ramybe bei nevaržomu poilsiu. „Kelionė jachta – lyg ruonių gulykla. Maudėmės, deginomės ir dėl nieko nekvaršinome galvų“, – sakė jachta „Reliant 59“ plaukusi menininkė.

Neretai sakoma, kad ilgesnį laiką drauge vienoje vietoje praleidę žmonės pradeda vieni kitiems nusibosti, pradeda erzintis dėl menkiausių smulkmenų. Tačiau Nomeda sako, kad šioje kelionėje taip neatsitiko. Priešingai – visos moterys labai susidraugavo ir net grįžę į Lietuvą palaiko labai artimą ryšį. „Prisitaikyti skirtingų žmonių kompanijoje, sutarti ir gebėti nesusipykti – brandumo požymis“, – tikino ji ir užsiminė, kad būtų buvę daug sunkiau, jei būtų tekę vežtis vaikus.

Dar prieš išvykstant Nomeda su bičiuliais diskutavo apie tai, ką plaukiant jachta reikėtų pasiimti su savimi. „Man visi sakė – pasiimk kuo mažiau daiktų. Buvau vienintelė, kuri keliavo su kuprine. Dukra mane privertė įsimesti suknelę ir ačiū jai už tai. Kitos moterys atvyko su didžiuliais lagaminais ir nuolat keitė drabužius. Gerai, kad turėjau ir aš kuo pasipuošti, juk vakarais išeidavom į miestą“, – linksmai kelionės akimirkas prisiminė Nomeda.

Pašnekovė nusprendė į krepšį įsimesti kiek neįprastą kelionėje daiktą – tinklines kojines. „Manęs paklausė - kam jos man? Atsakiau, kad tai labai praktiška: jos nedaug sveria, gerai atrodo, be to, iš jų galima pasidaryti žvejybinį tinklą“, – kvatojosi Nomeda. Moteris užsiminė, kad tikėjosi, jog tokias kojines pasiims visos pakeleivės, tačiau ji buvo viena. Galiausiai patikino, kad tų kojinių jai taip ir neprireikė. „Taip galvojau apie tas kojines, kad kraudamasi lagaminą maudomuką įsidėjau vėliau nei jas“, – juokėsi ji.

Nomeda Graikijoje viešėjo nebe pirmą sykį. Kadaise ji išmaišė Kretą, Santoriną, todėl su šalies kultūra jautėsi daugiau ar mažiau susipažinusi. „Niekada nekeliauju galvodama tik apie tai, kad noriu kažką pamatyti. Net ne visada prisimenu aplankytų vietų pavadinimus“, – prasitarė Nomeda. Šioje kelionėje ji stengėsi mėgautis Egėjo jūra ir viena už kitą gražesnėmis Graikijos salomis. „Man visuomet labai patinka nuklysti nuo maršruto. Mane labai traukia į kairę“, – sakė ji.

Nomeda pasakojo, kaip su draugėmis ieškodamos vienuolyno sėdo ant motorolerių ir nardė siaurais takeliais. „Tų gatvelių plotis – maždaug pusantro metro. Patikėkite, kai reikia prasilenkti – ne taip paprasta, yra ką veikti. Jaučiausi kaip Džeimso Bondo filme“, – pasakojo ji.

Tačiau maloni išvyka nepraėjo be skaudžių akimirkų. Nukritusi jachtoje Nomeda prasiskėlė galvą, kurią teko net siūti. „Nieko baisaus. Vakar ištraukė keturias siūles. Tačiau tai tik spalvinga kelionės akimirka“, – sakė ji.

Kelionės Nomedai – maloni aistra. Save ji vadina įvairiapusiška keliautoja, galinčia pasiryžti keliauti ir su kuprine ant pečių bristi po pelkes, ir plaukti baidarėmis ar miegoti lauke, tačiau, tuo pačiu, ji kuo puikiausiai jaučiasi prabangiame kurorte ilsėdamasi prašmatniame viešbutyje. Artimiausiu metu ji labai norėtų aplankyti Birmą, Kambodžą, Pietų Amerikos kraštus. „Norėčiau daug kur nuvykti – gyvenimas labai trumpas“, – šypsodamasi tikino ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.