Melnragės nuogalės aprimo: į savo būrį jau įsileidžia ir vyrus

Vasaros sezoną Klaipėdoje pirmasis paskelbė moterų pliažas. Nors pirmosios vasaros dienos lepino šiluma, prie jūros dar palyginti vėsu. Tačiau saulės vonių išsiilgusios moterys jau traukia į paplūdimį. Daugelis jų senu įpročiu keliauja į buvusį moterų pliažą Pirmojoje Melnragėje, į kairę nuo pagrindinio tako, vedančio jūros link. Šis pakrantės ruožas jau senokai tapo bendruoju paplūdimiu, bet nuogalės čia renkasi iki šiol. Priversti jas degintis joms skirtose vietose iki šiol nepavyko nei nuolat burbantiems vietos gyventojams, nei policijai. Gelbėtojai šiemet pastebi įdomių pokyčių – be maudymosi kostiumų gulinėjančios moterys į savo draugiją jau priima ir vyrus.

Nuogalės nesuka sau galvos dėl to, kad jų grožybės patinka ne visiems.<br>E. Petkutė
Nuogalės nesuka sau galvos dėl to, kad jų grožybės patinka ne visiems.<br>E. Petkutė
Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Petkutė

Jun 7, 2013, 11:30 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 7:28 PM

Klaipėdos pajūrio juostoje specialiai moterims skirtos keturios paplūdimių zonos po 200-300 metrų Melnragėje ir Smiltynėje. Čia galima nevaržomai degintis ir apsinuoginus.

Draudimai - nė motais

Tačiau neoficialiai egzistuoja ir penktoji, kurią itin pamėgo paplūdimio senbuvės. Moterys iki šiol nesutinka apleisti šios vietos, nors ji jau keletą metų vadinama bendruoju paplūdimiu, į kurį ilsėtis ateina ir šeimos su vaikais.

Nuogalės į pajūrį traukia nuo ankstyvo ryto. Kai arčiau jūros vėsu, jos įsitaiso kopose – čia beveik neužpučia vėjas, o aukšta žolė padeda pasislėpti nuo nepageidaujamų žvilgsnių.

Oficiali paplūdimių sezono pradžia Klaipėdoje paskelbta praėjusį šeštadienį, bet moterys degintis į savo pamėgtą vietą traukia jau nebe pirmą savaitę.

Postus užėmę gelbėtojai pripažįsta – kelerius metus nesibaigiančią kovą su nuogalėmis jie pralaimi. Visi jų bandymai gražiuoju išprašyti nuogas moteris iš bendrojo paplūdimio baigėsi nesėkme. Rezultatų nedavė ir kiekvieną vasarą čia rengiami policijos reidai. Pareigūnų perspėtos moterys pasitraukia, tačiau netrukus vėl sugrįžta.

Nuogybės gąsdina vaikus

Moterų pliažą iškelti į kitą vietą prireikė po to, kai čia pat, už kopos, išdygo naujas gyvenamasis kvartalas. Jo gyventojai besimėgaudami nuostabiu vaizdu į jūrą priversti matyti ir nuogybes.

„Beviltiška“, - paklaustas, kaip sekasi kovoti su nuogalėmis, atsiduso Klaipėdos gelbėtojų vadas Aleksandras Siakki. Dažniausiai jam tenka išklausyti poilsiautojų skundų dėl to, kad netoliese gyvenantys vaikai negali eiti maudytis – juos trikdo įvairiomis pozomis drybsančios nuogos moterys.

„Labiausiai skundžiasi vyrų, kurie ateina į šį paplūdimį, žmonos“, - šyptelėjo A. Siakki, gelbėtoju dirbantis nuo 1994-ųjų.

Tačiau nuogumo nesidrovinčios poilsiautojos į skundus nekreipia dėmesio. „Nepatinka, tegu nusisuka“, - atšauna jos.

Gelbėtojai teigė pastebintys pamažu įsivyraujančią naują tendenciją. Esą prieš 5-6 metus moterų pliaže gulinėdavo vien moterys. Tyčia ar ne į jų buveinę užsukusius vyrus jos negailestingai vydavo lauk, kai kuriuos lauk „palydėdavo“ ir kumščiais ar šlapio smėlio gniūžtėmis. Dabar nuogalės tapo tolerantiškesnės ir į savo draugiją palaipsniui įsileidžia vis daugiau vyrų. „Ir vyrai nebekompleksuoja“, - tikino A. Siakki.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.