Kur šią vasarą atostogaus garsūs kauniečiai?

Saulėta vasaros pradžia ragina galvoti apie atostogas. Daugelis Kauno pramogų pasaulio atstovų jau žino, kur atostogaus, todėl skuba atnaujinti garderobą, rūpinasi apsauga nuo saulės ir dairosi naujų vasaros pramogoms skirtų reikmenų.

V. Petraitienės kelionių akimirkos.<br>Asmeninis archyvas
V. Petraitienės kelionių akimirkos.<br>Asmeninis archyvas
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Jun 8, 2013, 6:00 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 6:39 PM

Žinomi kauniečiai tvirtino, kad juos jau užgriuvo malonūs pasirengimo atostogoms rūpesčiai.

Prieš vykdami ilsėtis į Lietuvos ar užsienio kurortus žmonės nevengia užsukti į parduotuves, internete ar pas dizainerius pasidairyti į naujausias vasarinių drabužių, avalynės ir rankinių kolekcijas.

Moteris ypač domina, kokie bikiniai ir skrybėlaitės šiemet madingi, jos rūpinasi apsauga nuo nudegimo. Vyrai nepraeina pro naujausius saulės akinių ar sportinių kepuraičių modelius.

Rado tinkamų drabužių

Vienai garsiausių Lietuvos sportinių šokių porų Linai Chatkevičiūtei ir Donatui Vėželiui keliauti patinka ne mažiau, nei suktis ant parketo.

Dažnai po svečiose šalyse vykstančių svarbių čempionatų ar varžybų kauniečiai bent kelioms dienoms arba savaitei lieka pailsėti.

„Visai neseniai iš pradžių šokome, o paskui ilsėjomės Tailande. Prieš šią kelionę gerokai atnaujinome garderobą. Naujų drabužių, patogios avalynės ir galvos apdangalų įsigijome ne tik Lietuvoje, bet ir keliaudami po įvairias Europos šalis“, – pasakojo L. Chatkevičiūtė.

Tailande šokėjai taip pat neatsispyrė pagundai apsipirkti. Smulkaus sudėjimo kauniečiai teigė, jog Azijoje jie rado gerokai daugiau tinkamo dydžio ir originalaus dizaino drabužių nei bet kur kitur pasaulyje.

Saugo nuo išsausėjimo

„Mėgstame ryškių spalvų ir įdomiai pasiūtus drabužius. Todėl Tailande lyg rojuje pasijutome ne tik garsių mados namų salonuose, bet ir mažose parduotuvėlėse, kur vilioja daugybė dėmesio vertų prekių“, – sakė D. Vėželis.

Šokėjai įsitikinę, kad iš Tailando parsivežti spalvingi drabužiai jiems puikiai tiks ir keliaujant po Kolumbiją. Į šią šalį pora išskris šio mėnesio pabaigoje.

Prieš išvykdami ilsėtis į tolimą kraštą L. Chatkevičiūtė ir D. Vėželis žada pasirūpinti apsauga nuo saulės.

„Drybsoti prie jūros ar baseino ir degintis nelabai mėgstame, todėl nuo įdegio apsaugančių priemonių daug nesivešime. Svarbiausia turėti patikimą veido kremą, kuris apsaugotų nuo ultravioletinių spindulių, ir specialų purškalą, apsaugantį odą nuo išsausėjimo“, – sakė L. Chatkevičiūtė.

Konkurso „Lietuvos ponia 2011“ nugalėtoja Indrė Baltrušaitienė su vyru Gyčiu ir sūnumi Tadu kasmet gegužę ilsisi užsienio kurortuose, o vasarą daug laiko praleidžia Juodkrantėje.

Pastaraisiais metais šeima aplankė Kretą, Maljorką, Tenerifę. Šiemet kauniečiai atostogavo Italijos saloje Sardinijoje.

„Prieš kelionę svarbiausia pasidomėti kraštu, į kurį vykstama. Todėl daug skaitome, naršome internete, sudarome atostogų planą. Taip pavyksta daugiau pamatyti ir mažiau klaidžioti“, – sakė I. Baltrušaitienė.

Pagrindiniai šeimos atostogų atributai – profesionalus fotoaparatas ir užrašų knygelė su numatytais maršrutais, tačiau Baltrušaičiai ne mažiau rūpinasi ir tuo, kuo kelionėje vilkės, avės, apsisaugos nuo saulės ir vabzdžių.

Susiviliojo smaragdo spalva

„Prieš kiekvienas atostogas mėgstame ištuštinti spintas ir įsigyti bent keletą naujų vasarinių drabužių, batų, aksesuarų. Sūnui pavasarį tenka pirkti kone visą aprangą, nes per metus vaikas gerokai ūgteli“, – tvirtino I. Baltrušaitienė.

Moteris nuolat domisi naujausiomis mados tendencijomis, todėl vykdama atostogų į Sardiniją savo garderobą atnaujino šį sezoną itin madingais smaragdo spalvos drabužiais, kurie ypač tinka prie jūros.

Prie jų I. Baltrušaitienė priderino papuošalus ir aksesuarus. Jos vyras Gytis pasirūpino naujais akiniais nuo saulės.

Užsienyje tituluota ponia su šeima taip pat skyrė laiko pasidairyti po parduotuves ir apsipirkti.

„Sardinijoje man ypač patiko bikiniai ir lengva bei išskirtinių modelių avalynė. Nusipirkau žemakulnes basutes, kurias patogiai avėjau keliaudama po salą. Jos puikiai tiks ir atostogoms Lietuvos pajūryje, į kurį per vasarą vykstame ne vieną kartą“, – sakė I. Baltrušaitienė.

Į Ispaniją vyks su vaikais

Kita įvairių grožio konkursų dalyvė ir verslininkė Vilija Petraitienė atostogų neįsivaizduoja be poilsio šiltuose kraštuose.

Moteris mėgsta lepintis po Italijos, Turkijos, Egipto ir Ispanijos saule. Dažnas atostogas ji praleidžia Jungtinėse Amerikos Valstijose.

Šios vasaros pabaigoje V. Petraitienė taip pat yra numačiusi pailsėti už Atlanto. Iki tol ji planuoja nuvykti į Ispaniją, kurios gamta ir gardus maistas moterį ypač žavi.

Į kurortą šalia Barselonos po dviejų savaičių moteris vyks su dviem atžalomis – Patriku ir Patricija.

Skrybėlaitės ieškos kurorte

„Jau įsigijau keletą ilgų lengvų pastelinių spalvų suknelių, kurias tinka vilkėti einant į paplūdimį.

Taip pat nusipirkau koralo spalvos palaidinę ir sijoną. Vertinu natūralų šilką, todėl mano pirkinių krepšiuose daugiausia iš šios medžiagos pasiūtų drabužių“, – sakė V. Petraitienė.

Moteris pasirūpino ir kosmetika, kuria ji bei vaikai naudosis ilsėdamiesi prie jūros. Dažnai keliaujanti moteris žino, jog gera apsauga nuo kaitrios saulės leidžia džiaugtis maloniomis atostogomis.

„Skrybėlaitę, aksesuarų ir kitų mažmožių žadu nusipirkti Ispanijoje. Iš Lietuvos būtinai vešimės įvairių laisvalaikio prekių.

Vaikai į lagaminus pasiims plaukimo reikmenis, kamuolį, kitų žaidimų“, – pasakojo V. Petraitienė.

Alavijo sultys saugo odą

Vaineta Čibirienė

Bendrovės „Medikatus“ vadovė

„Pirmoji pagalba nudegus saulėje ar įgėlus vabzdžiui – italų pagamintos purškiamos alavijų sultys veidui ir kūnui.

Jas galima naudoti po skutimosi, depiliacijos ar prasidėjus alergijai.

Dėl savo gydomųjų ir kosmetinių savybių alavijas naudojamas nuo senovės.

Tai – natūralios ir ekologiškos sultys, išgaunamos minimaliu perdirbimo būdu, kad būtų išsaugotos visos veiksmingiausios medžiagos.

Sultyse yra net 75 naudingos medžiagos – alantoino, vitaminų, mineralų, fermentų, salicilo rūgšties ir net 20 aminorūgščių.

Antibakterinės ir uždegimą slopinančios alavijo savybės skatina ląstelių atsinaujinimą.

Tai – atgaiva išsausėjusiai, sudirgintai ir paraudusiai odai, nes ją giliai drėkina ir minkština.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: iš kur paimti pinigų gynybai?