Aktorius E. Kvoščiauskas pataria, ką aplankyti Čikagoje

Čikagoje vos tik prašvitus nulėkite iki planetariumo, esančio Mičigano ežero saloje, – iš ten atsiveria puikus vaizdas į garsiuosius dangoraižius. Tada traukite į vieną didžiausių pasaulyje dangoraižių – „Willis Tower“. Pakilę į apžvalgos aikštelę, iš labai aukštai ne tik pažvelgsite į trečią pagal dydį JAV miestą, bet ir galėsite pastovėti ant stiklinio balkono, kur tiesiogine šio žodžio prasme pasaulis bus jums po kojomis!

Sutemus būtinai sugrįžkite ten, kur ir pradėjote dieną, prie planetariumo – dabar jau žvilgtelėkite į naktinę Čikagą.<br>E. Kvoščiauskas
Sutemus būtinai sugrįžkite ten, kur ir pradėjote dieną, prie planetariumo – dabar jau žvilgtelėkite į naktinę Čikagą.<br>E. Kvoščiauskas
Daugiau nuotraukų (1)

Eimutis Kvoščiauskas

Jun 9, 2013, 11:52 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 6:09 PM

Po to aplankykite Tūkstantmečio parką (Millennium Park), pasigrožėkite vienu Čikagos simbolių – blizgančia ir didinga skulptūra, kuri vadinama tiesiog „Pupa“ . Netoliese trykšta ir fontanas, kurį dažnai teko matyti seriale „Vedęs ir turi vaikų“. Parke išvysite įvairių ekspozicijų ar po atviru dangumi pasiklausysite kokio nors koncerto.

O jeigu jau išalkote – laikas užkąsti. Kaip ir būdinga dideliam miestui, restoranų ir užkandinių čia labai daug, tad tikrai galima rasti tai, kas atitinka skonį.

Mane įspėjo, kad Čikagoje būtinai turiu paragauti didkepsnio, čikagietiškos picos, kuri panašesnė į pyragą, arba paprasčiausio dešrainio. Įdomiausia, kad picą teko valgyti „Giordano’s“ picerijoje. Jos pavadinimas tariamas kaip mano mėgstamos dainininkės Džordanos Butkutės vardas, tad nesunku įsiminti.

Papietavus galima pasivažinėti ir pasivaikščioti centrinėmis Čikagos gatvėmis – paganysite akis žvelgdami į įdomius pastatus ir spalvingus žmones. Pavyzdžiui, pastatai, vadinami dviem kukurūzais. Pirmuose jų aukštuose – daugiaaukštės automobilių stovėjimo aikštelės, aukščiau – biurai ir gyvenamosios patalpos.

Vakarop siūlau užsukti į kokį nors teatrą, kurių čia gausu. Mėgstantiems lengvesnio žanro spektaklius rekomenduoju miuziklą „Chicago“ arba spektaklį-šou „Blue Men Group“.

Sutemus būtinai sugrįžkite ten, kur ir pradėjote dieną, prie planetariumo – dabar jau žvilgtelėkite į naktinę Čikagą. Šįkart dangoraižiai bus nutvieksti šviesų. Įspūdinga!

Kaip ir visi didmiesčiai, Čikaga naktį nemiega – naktinių klubų pilna visur. Tik nepamirškite asmens tapatybės kortelės – kitaip į naktinį klubą nepateksite.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.