Pusmetį Tenerifėje gyvenusi I. Martinkėnaitė vasarą ilsėsis Lietuvos pajūryje

„Jei galėčiau rinktis, kur gyventi, net nedvejodama rinkčiausi Tenerifę“, – užsiminė prieš porą savaičių iš šiltos Ispanijai priklausančios salos grįžusi Ingrida Martinkėnaitė. Grupės „69 danguje“ narė šį kraštą jau spėjo pamėgti: čia ji praleido visą žiemą, dabar – mėnesį atostogavo ir tiesiog mėgavosi poilsiu. Kaip pati sako, ji tiesiog sutverta jūriniam klimatui ir gyvenimui prie Afrikos krantų esančioje Kanarų saloje.

Kelionės akimirka.<br>Asmeninis archyvas
Kelionės akimirka.<br>Asmeninis archyvas
Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė

Jun 11, 2013, 12:08 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 4:28 PM

Į Tenerifę Ingrida vyko su dukrele Marija. „Norėjome praleisti lietuvišką darganą ir aplenkti visus siautėjančius virusus“, – šyptelėjo ji. Pasakodama apie įspūdžius ji lengvai atsiduso sakydama, kad ten tiesiog nėra laiko liūdėti, o tas pusmetis šiltuose kraštuose prabėgo pašėlusiu greičiu.

Ingrida visą laiką žavėjosi ispanų kultūra, todėl galimybė pagyventi Tenerifėje privertė ją ne tik pasidomėti įvairiomis gyvenimo sferomis, bet ir pramokti ispanų kalbos.

Nors Tenerifė – ne pati didžiausia sala, Ingrida tikino, kad veikti ten tikrai yra ką. Ji jau spėjo pamėgti nacionalinį parką, jame neretai su draugais iškylaudavo, daug važinėdavosi dviračiu, kopdavo į kalnus. „Marijai labai patiko zooparkas, ten ji pamatė daug visokių gyvūnų – nuo erelių iki orkų, delfinų. Tai labai praplėtė jos pasaulėžiūrą“, – pasakojo Ingrida, patikindama, kad saloje, priešingai nei žemyne, viskas daug švariau, tvarkingiau.

Pasak jos, čia gerokai pigesnis ir maistas, kasdien galima mėgautis šviežiais vaisiais, daržovėmis, žuvimi. Nepaisant to, kraustytis į šiltus kraštus ji neskuba. „Jei vaikas būtų didesnis – būtų kitaip. Dabar turiu pareigų ir Lietuvoje“, – portalui lrytas.lt pasakojo ji.

Dienas Tenerifėje leidžiančią Ingridą nuolat lankydavo bičiuliai. Vienas įsimintiniausių vizitų – jos kirpėjo Valerijaus Gigevičio apsilankymas. Drauge sugalvoję smagią avantiūrą jie siekė neįprasto rekordo. Pakilusi į beveik 4 kilometrų aukštyje esančią Teidės ugnikalnio viršūnę Ingrida įgyvendino seną svajonę – apsikirpti snaudžiančio ugnikalnio viršūnėje.

Išvykti į Ispanijos salą visam laikui Ingridą stabdo du dalykai. Labiausiai su Lietuva ją sieja koncertinė grupės veikla ir tai, kad jau šį rugsėjį dukrytė keliaus į pirmą klasę. „Leisti vaiką į mokyklą užsienyje nėra taip paprasta. Tuomet ten reikia ilgiau apsistoti, susirasti nuolatinę veiklą. Dabar vykome atostogauti, tačiau ilgai savo malonumui gyventi negali – per didelė prabanga“, – juokėsi ji.

Pasakodama apie ateities planus Ingrida užsiminė, kad mintyse jau kuria verslo planą, tačiau apie jį išsamiau kalbėti kol kas nesutiko. „Gyvenimą reikia organizuotis taip, kad būtų galima ir dirbti, ir gyventi. Nemėgstu sėdėti sudėjusi rankytes. Bet planais netuščiažodžiauju“, – šyptelėjo ji.

Jau antradienį su grupe „69 danguje“ ji išvyksta koncertuoti į pajūrį. Drauge su Karina Krysko ir Nijole Pareigyte-Rukaitiene ji apsistos Palangoje, ten ketina surengti ne vieną muzikinį pasirodymą. Paklausta, ar nekilo minčių koncertuoti Ispanijos publikai, Ingrida nusijuokė: „Kilo! Tačiau tuomet reiktų prikalbinti ten vykti ir merginas. Kadangi visas jas Lietuvoje kas nors laiko – nėra lengva.“ Būtent dėl šios priežasties vasarą ji leis lietuviškame pajūryje. Kaip pati sakė, jau pasiilgo bėgiojimo paplūdimiu ir šilto, plaukus kedenančio vėjo. O į Tenerifę ji grįš tik po kelių mėnesių – kai atšals orai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.