Palangiškiai ragina: važiuokite į pajūrį, vietos - į valias

Ar pavyks Palangoje savaitgaliui susirasti nebrangų, bet padorų kambarį nakvynei? Toks klausimas neduoda ramybės savaitgalį į pajūrį besiruošiantiems važiuoti poilsiautojams. Kambarių nuomotojai užtikrina - nakvynę Palangoje kol kas rasite be jokio vargo, nes poilsiautojų gausos šiame kurorte kol kas nėra. 

Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

Jun 13, 2013, 4:44 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 1:58 PM

Tik savaitgalio poilsiui Palangą besirenkantys vidutines pajamas gaunantys  lietuviai į viešbučius neskuba kreiptis, nes prasidėjus vasaros sezonui dviviečio numerio kaina geresniame viešbutyje kainuoja ne mažiau 150 - 200 litų.

Dažniausiai nakvynei išlaidauti nenorintys poilsiautojai naudojasi pakelėse su plakatais budinčių palangiškių paslaugomis.

Tačiau prisiklausę tokių kambarių siūlytojų pasakų apie vos ne pačioje jūroje esantį idealų būstą, poilsiautojai neretai lieka nuvilti.

Nuvykus į vietą jiems tenka išvysti apšiurusį kambarį su nudrengtais baldais, o ir iki jūros, kaip paaiškėja, reikia kulniuoti gerą kilometrą.

Susidūrę su tokia realybe, retas kuris vėl grįžta į pakelę ieškoti naujo pasiūlymo. Kiek pasiderėję dažniausiai jie lieka ten, kur būna atvežti.

Be to, pakelėje stabtelėjus prie kambarių siūlytojų, rizikuojama sulaukti baudos, nes atvažiuojant į Palangą kelio ženklai automobiliams sustoti draudžia.

Policija ramybės neduoda ir per arti plento įvažiavimo keliukuose savo automobilius pasistačiusiems kambarių siūlytojams. Ketvirtadienį pareigūnai nuo 100 iki 300 litų baudas skyrė keliems tokiems pažeidėjams.

Kad kurorte ieškodami nakvynės poilsiautojai neliktų apsigavę, privatų būstą oficialiai nuomojančius palangiškius vienijančios visuomeninės organizacijos "Svetingas šeimininkas" pirmininkė Irena Švanienė siūlo prieš vykstant į Palangą nepatingėti ir pusvalandžiui prisėsti prie kompiuterio.

"Internete galite susirasti bet kokį jums tinkantį kambarį, tiksliai išsiaiškinti, kiek toli jis yra nuo jūros, iš pateiktų nuotraukų susidaryti vaizdą, kur jums teks praleisti dvi dienas prie jūros ir paskambinus šeimininkui dar pasiderėti", - poilsiautojams patarė I. Švanienė.

Jei vis dėlto nakvynės tenka ieškoti tik atvykus į Palangą, I. Švanienė siūlė nestoviniuoti pakelėse, o atvykti į Palangos turizmo informacijos centrą, kuris suteikia visą informaciją apie legaliai apgyvendinančius būstus.

"Svetingas šeimininkas" vienija per 70 daugiausiai privačius namus turinčių palangiškių. Jų nuomojami kambariai interjeru ir teikiamomis paslaugomis niekuo nenusileidžia viešbučiams, o kainos - gerokai mažesnės.

Šiuo metu, kol dar jaučiamas poilsiautojų stygius, dviviečiai kambariai privačiuose namuose nuomojami nuo 50 iki 100 litų už parą. Jų kaina pakyla tik nuo liepos pradžios, kada Palangoje prasideda tikras poilsiautojų antplūdis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.