Palangiškiai džiūgauja - šiltą birželį kurortas lūžta nuo poilsiautojų

Šių metų vasaros pradžia Palangoje muša visus rekordus. Tiek daug

Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

Jun 18, 2013, 7:14 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 9:44 AM

Saulėtas ir šiltas birželis tik dar kartą patvirtino, kad Palangoje vasaros sezono sėkmė priklauso nuo gero oro. Ankstesniais metais po vasaros sezono atidarymo gegužės viduryje kurortas ištuštėdavo iki Joninių.

Šiemet vasaros pradžioje poilsiautojų pilnos gatvės. Ypač daug į Palangą atvažiavo šeimų su mažais vaikais.

Prie jūros esantis vaikų žaidimų parkas sausakimšas visą dieną, o dviračių takuose dviračius minantiems poilsiautojams savaitgalį buvo sunku prasilenkti.

J. Basanavičiaus gatvės restorano „De Cuba“ direktorius Gedas Petraitis džiaugėsi gegužę pasiekta šio mėnesio rekordine apyvarta, o iki birželio vidurio buvo gauta daugiau pajamų nei praėjusiais metais per visą vasaros pradžios mėnesį.

Beveik dvigubai daugiau poilsiautojų yra nugulę ir kurorto paplūdimius. „Pernai birželis buvo labai šaltas, pliažas buvo tuščias. Išsirengti prieš saulę žmonės išdrįsdavo tik kopose. Tiek poilsiautojų paplūdimiuose, kiek yra dabar, būdavo tik liepą“, - sakė gelbėjimo tarnybos vadovas Jonas Pirožnikas.

„Tikiuosi, kad realus per birželį Palangą aplankiusių poilsiautojų padidėjimas atsispindės viešbučiams bei privačiai poilsiautojus apgyvendinantiems palangiškiams pateikus nakvynių deklaracijas.

Manau, kad Palangoje nakvojusių poilsiautojų turėtų būti kelis kartus daugiau nei pernai“, - prognozavo Palangos meras Šarūnas Vaitkus.

Praėjusiais metais birželio mėnesį kurorte buvo užfiksuota apie 80 tūkst. nakvynių.

Tačiau dėl poilsiautojų gausos besidžiaugiantiems verslininkams neramu, kad svečių srautui įtakos turi tik saulėti orai, nes kurorte vis dar nėra kitų traukos objektų.

„Užtektų kokiai savaitei subjurti orams, ir nepaisant to, kad vasara, didžiausias šalies kurortas - Palanga - beregint ištuštėtų“, - teigė viešbučių ir restoranų tinklo „Pas Feliksą“ savininkas Edmundas Sakalauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.