Kelionių nuotykiai, apie kuriuos nenorėtų žinoti jūsų mama

Žmonės per atostogas vis drąsiau ir aktyviau renkasi nepatirtus, adrenalino persmelktus pojūčius – tai pagrindžia ir nelaimingų atsitikimų statistika.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 19, 2013, 12:11 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 9:24 AM

Daugelis yra įtikėję savo nemirtingumu ir, nors kasdieniame gyvenime nepamiršta prisisegti saugos diržo, užsidėti šalmo ar išgerti vitaminų, noriai likimą išbando šokdami parašiutu, kopinėdami kalnuose ir kitais ekstremaliais būdais.

Gulėdami paplūdimyje galite sulaukti pasiūlymų šokti su virve ar išbandyti vandenslydį. Tokios rizikingos pramogos neretai būna lengvai prieinamos, pigios, o žmonės mano, kad jos dar ir saugios.

Vis dėlto ekstremalių pramogų paklausa auga, o kartu auga ir jų kaina. Ieškantiems ekstremalaus vasaros nuotykio news.com.au sudarė pavojingiausių pasaulio ekskursijų sąrašą. Pateikiame penkis nutrūktgalviškiausius pasiūlymus.

Ekskursija su gidu po kokaino gamyklas Kolumbijoje

Narkotikų pramonė Pietų Amerikoje kelia turistų susidomėjimą ir pamažu tampa traukos centru. Už maždaug 20 litų dabar įmanoma nusipirkti ekskursijas Siudade (Prarastajame mieste), Kolumbijoje, Karibų jūros pakrantėje.

Savo akimis galite pamatyti kokos lapus ir sužinoti, kaip gaminamas narkotikai. Tokios ekskursijos nelegalios, ir jei jus pričiups, būsite suimti.

Ekskursija po Bolivijos požemius

Sidabro kasyklose Bolivijoje, Potosio mieste, galima vaikštinėti su pilnu maišu dinamito, alkoholio ir kokos lapų.

Tinklaraštininkė Britany Robinson neseniai dalijosi patirtimi, kaip ją su kitais turistais vedžiojo po siaurus, šlapius ir nevisai kelionėms pritaikytus kasyklų koridorius.

Maišo turinys dovanojamas kasyklos darbuotojams, jie ryja alkoholį ir sprogdina dinamitą turistų akivaizdoje.

Šuolis su virve per krokodilų upę Zimbabvėje

„111 metrų adrenalino!“ – reklamuojama prie Viktorijos krioklio tilto Zimbabvėje. Čia panorėję galite peršokti upę, kurioje karaliauja krokodilai. Gruodį 22 metų australei Erin Langworthy virvė trūko, bet ji išgyveno, taigi neleiskite, kad tai jus atbaidytų!

Mirties kelias Bolivijoje

Vadinamasis „mirties kelias“ tarp La Paso ir Koroiko miestų Bolivijoje pareikalauja 200–300 gyvybių per metus, bet vaizdas įspūdingas, o potyris neįkainojamas.

Siauras takelis, prisišliejęs prie kalvos, nėra aptvertas ar apsaugotas nuo nelaimingų atsitikimų ir, pasak kelionių ekspertės Jessicos Festos, keliaujant juo galima pamatyti anksčiau žemyn nugarmėjusius autobusus.

Tornadų medžioklė JAV

Kelionių agentūra „Extreme Tornados“ rengia ekskursijas turistams, norintiems iš arčiau pažvelgti į tą brutalų gamtos reiškinį, neseniai Oklahomoje pražudžiusį daugiau kaip 20 žmonių.

Savaitės trukmės tornadų medžioklė kainuoja 7 tūkst. litų, bet į tą kainą įskaičiuoti skrydžiai ir maistas.

Iki šiol sezono metu šiuo pasiūlymu pasinaudojo 100 adrenalino ištroškusių keliautojų.

Parengė Goda Mažrimaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.