Triukšminga kavinė Palangoje veja poilsiautojus iš svečių namų

Pareikalavo nuolaidų

Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

Jun 19, 2013, 8:30 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 8:49 AM

J. Basanavičiaus gatvės viduryje 13 numeriu pažymėtus svečių namus„Lašas“ turintis Lionginas Želvys neseniai džiaugėsi sulaukęs pelningo užsakymo.

Kelionę į Palangą suplanavusi grupė norvegų turistų pas jį užsisakė net 6 dviviečius kambarius, kuriuose ketino gyventi savaitę.

Vasarą po 250 litų už numerį prašantis verslininkas jau džiaugėsi būsimomis pajamomis - per 10 tūkstančių litų.

Pareikalavo nuolaidų

Tačiau vos vieną bemiegę naktį praleidę norvegai užsiėmę už galvos ne tik spruko iš šių svečių namų, bet ir išvis išvažiavo iš Palangos.

Užsieniečius išgąsdino iki paryčių sklidęs triukšmas iš greta esančios kavinės „Armėniški šašlykai“, kurioje naktimis vyksta diskotekos.

Šįmet tai ne vienintelis atvejis, kai pabėga „Lašo“ svečiai. Praėjusią savaitę po pirmos nakties į kitą viešbutį persikėlė trims paroms nakvynę užsisakiusios kaunietės.

Kiti trumpesniam laikui apsigyvenantys klientai po bemiegių naktų reikalauja nuolaidų. „Vieniems nuleidau 150 litų, kitiems kambario kainą sumažinau 20 procentų, tačiau kodėl aš už kaimynų triukšmą turiu mokėti iš savo kišenės?“ - pykčiu netvėrė L. Želvys.

Booking.com tinklalapyje besireklamuojantis verslininkas nuo gegužės vidurio iki dabar sulaukė tiek užsakymų, kad turėjo būti užimta 90 proc. kambarių. Tačiau vietoj to vasaros pradžioje pusė jų buvo tušti.

Nebegali nakvoti namuose

Dėl iš kavinės „Armėniški šašlykai“ naktimis sklindančios garsios muzikos kenčia ir kitoje pusėje šalia jo esantys palangiškio Raimundo Kubiliaus svečių namai.

Aštuonis numerius turintys svečių namai šią vasarą apytuščiai. Daugiau poilsiautojų palangiškis sulaukia net žiemos mėnesiais. „Pas mane apsigyvena tik koks užsimiršęs lietuvis arba J. Basanavičiaus gatvės specifikos nežinantys užsieniečiai. Bet ir tie daugiausia ištveria parą ar dvi“, - pasakojo R. Kubilius.

Pats viename savo apartamentų gyvenantis verslininkas nusiteikęs persikelti į sodo namelį. „Nebėra kantrybės. Po bemiegių naktų man jau ėmė šlubuoti širdis. Kartą pusę trečios nakties neapsikentęs nuėjau tildyti kaimynų, tačiau diskoteką vedęs didžėjus atšovė, kad dirba savo darbą“, - piktinosi verslininkas.

Policija triukšmo neįveikia

Abu palangiškiai skundais užvertė policiją ir savivaldybę, tačiau diskotekos aprimsta tik trumpam.

Už viešosios rimties trikdymą ir skleidžiamą triukšmą naktį kavinės„Armėniški šašlykai“ savininkui Dariui Miklovui policijos pareigūnai yra pradėję 6 administracines bylas, tačiau jis gautus šaukimus atvykti į policiją ignoruoja.

Pats D. Miklovas teigia, kad diskotekos vyksta įstiklintame priestate, o uždarose patalpose leidžiamas didesnis triukšmas. „Aš pats turiu garso matavimo prietaisą ir kontroliuoju savo darbuotojus. Jie teisės aktais nustatyto leidžiamo garso neviršija“, - įsitikinęs D. Miklovas ir su kaimynystėje esančiais nepatenkintais verslininkais į kalbas nesileidžia.

Į triukšmą žiūrima pro pirštus

Vasarą triukšmo sostine vadinamos Palangos valdžia daugiau nei 10 metų bergždžiai bando tramdyti J. Basanavičiaus gatvėje per naktis garsiai muziką leidžiančias kavines.

Ankstesni savivaldybės mėginimai vakarais ir po vidurnakčio kurorte sklindantį triukšmą riboti decibelais ir grojimo laiko ribojimais rezultatų nedavė.

Prieš penkerius metus Palangos savivaldybė neleido gatvėse groti su garso stiprinimo aparatūra, o nuo vidurnakčio iki 6 val. ryto iš viso uždraudė muzikuoti viešose vietose.

Miesto valdžią spaudžiant verslininkams jau po metų buvo padaryta išlyga ir šie draudimai nebuvo taikomi uždaroms kavinių patalpoms. Tuomet neva uždaromis patalpomis virto visų kavinių įstiklintos terasos.

Kavinės iki paryčių groja, kaip grojusios, o į tai, kad plastiko lakštais pridengtos lauko kavinės sklindančio garso visiškai neizoliuoja, žiūrima pro pirštus.

Šiemet prasidėjus vasarai miesto taryboje buvo mėginta patvirtinti Triukšmo prevencijos taisyklių pakeitimus. J. Basanavičiaus gatvę buvo numatyta priskirti prevencinei zonai, kuriai taikomi griežtesni garso izoliavimo reikalavimai ir nuolatinė triukšmo kontrolė.

Tačiau verslininkams pataikaujantys tarybos nariai šį sprendimą atidėjo iki rudens.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?