Kaitros užklupti poilsiautojai plūsta prie jūros

Pajūrį užklupo vidurvasario kaitra, vienus džiuginanti, kitiems sukelianti nemalonių pojūčių. Penktadienį termometro stulpeliui šoktelėjus aukščiau 30 laipsnių padalos, uostamiesčio paplūdimius nugulė tūkstančiai poilsiautojų. Tokio jų antplūdžio šį sezoną Klaipėdoje dar nebuvo.

Gelbėdamiesi nuo kaitros poilsiautojai užplūdo Klaipėdos paplūdimius.<br>E. Petkutė
Gelbėdamiesi nuo kaitros poilsiautojai užplūdo Klaipėdos paplūdimius.<br>E. Petkutė
Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Petkutė

2013-06-21 16:55, atnaujinta 2018-03-05 07:16

Degintis ir maudytis žmonės traukė į visus miesto paplūdimius. Poilsiautojų pajūryje sparčiausiai ėmė daugėti nuo vidurdienio. Popietę Antrosios Melnragės prieigose esanti aikštelė jau nebesutalpino automobilių - aikštelės prižiūrėtojai mandagiai patarė vietos ieškoti kitur.

Klaipėdos paplūdimiuose itin gausu šeimų su mažais vaikais. Nors Antrosios Melnragės pliaže įrengta vaikų lauko žaidimų aikštelė, mažųjų poilsiautojų čia nematyti - jiems mieliau mirkti vėsiame jūros vandenyje ir statyti smėlio pilis.

Ne visi atvykusieji į pajūrį paiso pliaže galiojančių taisyklių ir draudimų. Į bendrąjį paplūdimį žmonės drąsiai atsiveda ir šunis, su jais maudosi jūroje, nors keturkojus vestis griežtai draudžiama.

Maudynių mėgėjai neretai pamiršta ir atsargumą. Gelbėtojai per garsiakalbius nuolat priversti priminti, kad už plūdurų plaukti draudžiama, tačiau kai kam šie perspėjimai nė motais.

Ilgąjį Joninių savaitgalį paplūdimiuose budės didesnės nei įprastai gelbėtojų pajėgos. Pajūryje šiomis dienomis laukiama itin daug poilsiautojų. Tam ruošiasi Klaipėdos, Palangos ir Neringos verslininkai. Jie džiaugiasi, kad šiemet tikrasis vasaros sezonas prasidėjo kiek anksčiau - paprastai pelną pradedama skaičiuoti po Joninių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.