Per Jonines Vokės dvaro sodyboje bus siekiama polkos šokimo rekordo

Trakų Vokės dvaro sodyboje sekmadienį prasidės netradiciniai Joninių nakties įvykiai. Čia, šokant masinę polką laužų šviesoje, bus siekiama Lietuvos rekordo.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 21, 2013, 11:39 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 7:42 AM

Joninės Trakų Vokėje turi labai gilias tradicijas, tačiau šiais metais jas šiek tiek paįvairinsime: kviesdami šokti masinę polką, turime tikslą ne tik pasiekti Lietuvos rekordą, bet ir suvienyti žmones kartu švęsti – pajusti senovės lietuvių dvasią“, – į renginį kviečia Trakų Vokės bendruomenės kultūros centro direktorė Loreta Marcinkevičienė.

Prie pagrindinių dvaro rūmų veiks šventės „Plačių šypsenų“ fotoateljė, kurioje įsiamžinti su draugais galės visi norintys.

Joninių dvasią sukurs saulėgrįžos apeigos ir papročiai: iš šalia esančių pievų gėlių bus pinami vainikai Jonams ir Janinoms, kūrenami laužai, ieškoma paparčio žiedo.

Organizatoriai patikina, kad pramogų netruks net ir patiems išrankiausiems: tautinių šokių grupės, folkloro ansambliai, naktiniai šokiai su grupe „Dinozaurai“ bei atlikėja Egle Jakštyte.

Jaunimas galės išbandyti jėgas žolės riedulio varžybose, veiks pramogų kiemelis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.