V. Grikšaitės-Česnauskienės patarimai vykstantiems į Azerbaidžaną

Baku komandoje „Baki“ žaidusio futbolininko 31 metų Deivido Česnauskio žmona su sūnumis – penkiamečiu Deividu ir dvejų metų Rojumi – dažnai vaikštinėdavo promenada. Ši pėsčiųjų gatvė niekada nepabosdavo nei Vaidai, nei vaikams. Sūnus traukdavo parke besisukančios karuselės, daugybė fontanų, cukraus vata, ledai. Tačiau kartu su atžalomis futbolininko žmona apsilankydavo ir nacionalinės virtuvės restoranuose, tradicinių kilimų parduotuvėse, turguje. Juk tai – tikrasis egzotiškojo Baku veidas. Ryškus ir buvusio prezidento Heidaro Alijevo kultas.

Lietuvė pataria aplankyti Baku senamiestį.<br>Asmeninis archyvas
Lietuvė pataria aplankyti Baku senamiestį.<br>Asmeninis archyvas
Daugiau nuotraukų (1)

Ligita Valonytė

2013-06-23 00:59, atnaujinta 2018-03-05 06:25

„Kad ir į kurią pusę pasisuktumėte norėdami nufotografuoti vaizdus, visur gražu: matyti ir televizijos bokštas, ir trys burių formos dangoraižiai. Šie statiniai dėl šviesos instaliacijų naktį atrodo dar įspūdingiau negu dieną. Žvelgiant į Kaspijos jūrą, neįmanoma nepastebėti „Eurovizijos“ dainų konkursui specialiai statytos arenos „Crystal Hall“, kuri naktį šviečia permainingomis šviesomis – lygiai taip pat, kaip žibėjo pernai gegužę to renginio dienomis. Įspūdžiui, grožiui Azerbaidžanas netaupo“, – sakė V. Grikšaitė-Česnauskienė.

Promenadoje netikėtumai tyko kone už kiekvieno kampo – neįmanoma nepastebėti vandens kanalų, dėl kurių šis ruožas vadinamas mažąja Venecija. Čia galima paplaukioti gondola, pasigrožėti vaizdu nuo tiltelių ar pasistiprinti azerbaidžanietiškos virtuvės restorane „Venezia“, kurio interjere dera baltos staltiesės ir margi tautiniai kilimai. O pro langus atsiveria vaizdas į Kaspijos jūrą. Tačiau pietūs – kepti avienos šonkauliai su daržovėmis – keturių asmenų šeimai čia vidutiniškai kainuoja apie 70 Azerbaidžano manatų (apie 230 litų). Azerbaidžanietiškos virtuvės restoranų ir kavinių promenadoje – apstu. Verta paragauti avienos, nes azerbaidžaniečiai gardžiai ją ruošia. Vilioja ir kiti gardūs aromatai, kuriems sunku atsispirti.

Nepraeikite pro šalį neparagavę akmeniniuose kubiluose kepamos duonos. Ji dar karšta patiekiama svečiams ant stalo. Apetitą taip pat žadina kutabiai, primenantys lietuviškus nesaldžius lietinius, kurie patiekiami su žalumynais arba malta jautiena. Kad pasijustumėte sotūs, užsisakykite 5–6 kutabius. O atsigaivinkite airanu, kuris skoniu primena sūroką jogurtą.

Kaip iš Baku oro uosto sėkmingai ir greitai pasiekti garsiąją promenadą? Lietuvė patarė drąsiai sėsti į taksi – britišką kabrioletą ir nesibaiminti, kad taksistas už beveik 30 kilometrų kelionę nulups devynis kailius. Sumokėsite apie 20 manatų (66 litus). Tikrai daugiau sumokėtumėte įsėdę į vietos taksisto žigulius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.