Palangiškiai džiūgauja: tiek poilsiautojų birželis seniai matė

Vienintelis šią vasarą ilgasis savaitgalis ir karščiai prie jūros sutraukė minias poilsiautojų. Palangiškiai džiūgauja, kad birželis davė neplanuotų pajamų, rašo „Lietuvos rytas”.

Palangiškiai sunkiai beprisimena, kada birželį pajūryje buvo tiek žmonių.<br>E. Kazlaučiūnaitė
Palangiškiai sunkiai beprisimena, kada birželį pajūryje buvo tiek žmonių.<br>E. Kazlaučiūnaitė
Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

Jun 25, 2013, 7:58 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 5:44 AM

„Neįtikėtina, kad jau birželį Palanga buvo pilna. Tiesa, dar neperpildyta”, – taip pirmąjį gausesnį poilsiautojų srautą įvertino kambarius nuomojančius palangiškius vienijančios organizacijos „Svetingas šeimininkas” pirmininkė Irena Švanienė.

Vakar iš kurorto išvykus poilsiautojams palangiškių nuomojami kambariai vėl ištuštėjo, o nakvynės kainos nukrito trečdaliu ar net perpus.

Anot I. Švanienės, tokio meto, kai išvažiuojančius poilsiautojus iš karto keičia nauji, teks palaukti dar apie dešimt dienų.

Tačiau ir birželis puikus. Palangiškiai nebepamena, kada šio mėnesio pabaigoje yra buvę tiek daug poilsiautojų – ankstesniais metais tokiu metu pajūryje būdavo gerokai vėsiau.

Iki 30 laipsnių orą įkaitinusi saulė ir iki 18 laipsnių įšilęs jūros vanduo į paplūdimius pritraukė šįmet dar nematytą poilsiautojų minią.

J. Basanavičiaus gatvę užplūdę poilsiautojai kiek nuvylė verslininkus.

Dienos metu kavinėse pietavo nedaug žmonių, apyvarta itin nepadidėjo ir sulaukus vakaro.

„Buvo per geri orai. Jei vakare būtų gausiau paliję, būtume sulaukę daugiau permirkti nenorinčių klientų”, – kalbėjo verslininkai.

Savaitgalis nudžiugino tiktai viešbučių, kuriuose šeštadienį vakare surasti laisvą kambarį buvo sudėtinga užduotis, savininkus.

Ne visus nuomojamus kambarius užpildę palangiškiai tai aiškino tuo, kad kol kas prie jūros važiuoja turtingesni žmonės, kurie gali susimokėti už nakvynę viešbučiuose.

„Mūsų klientai yra vidutines ir mažesnes pajamas gaunantys žmonės. Jie poilsiui neskiria tiek pinigų kiek anksčiau”, – sakė privačiai nakvynę siūlantys palangiškiai.

Jie prognozavo, kad po ilgojo savaitgalio išvažiavus poilsiautojams ištuštėję kambariai vėl bus užpildyti tiktai per Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo šventę – pirmąjį liepos savaitgalį.

„Tuomet bus prasidėjęs atostogų sezonas, jau visiems bus pasibaigę mokslo metai.

Tada ir prasidės tikroji vasara, kai nelaukdami savaitgalių poilsiautojai prie jūros važiuos nenutrūkstamu srautu.

Svarbiausia, kad prie jūros išsilaikytų tokie orai kaip birželį”, – vylėsi I.Švanienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.