Stambule koncertavusi Mia: „Man visada tenka keliauti ten, kur vyksta neramumai“

Lietuvių dainininkė Vilija Pilibaitytė-Mia juokėsi, kad net nenorėdama ji visada atsiduria ten, kur vyksta didžiausi neramumai. Arba, prisimenant Mios nesėkmingą vairavimo patirtį, ji pati juos sukelia.

Mia (kairėje) buvo pakviesta į labdaringą „Sisli Belediyesi“ koncertą, per kurį buvo renkamos lėšos neįgaliems vaikams.<br>Asmeninis archyvas
Mia (kairėje) buvo pakviesta į labdaringą „Sisli Belediyesi“ koncertą, per kurį buvo renkamos lėšos neįgaliems vaikams.<br>Asmeninis archyvas
Daugiau nuotraukų (1)

Dovilė Lebrikaitė

2013-06-26 18:35, atnaujinta 2018-03-05 04:22

Vis dėlto lietuvės kelionė į protestų krečiamą Turkiją buvo rami. Anot Mios, jei nebūtų sekusi naujienų žiniasklaidoje, ji nė nebūtų supratusi, kad šalyje vyksta kažkas negero. Visai priešinga situacija buvo susiklosčiusi per jos viešnagę Egipte, kai prasidėjo sukilimai prieš buvusį šalies prezidentą Hosnį Mubaraką.

„Tuomet mačiau, kad ten kažkas vyksta. Netgi grįžtant į Lietuvą susidūrėme su problemomis – mūsų lėktuvas negalėjo pakilti. Turkijoje nebuvo tokių nesklandumų. Tik į Stambulą skrendant šiek tiek širdy neramu buvo“, – palygino dainininkė.

Mia svarstė, gal taip nutiko dėl to, kad Turkijoje ji – užsienietė, o konfliktas įsižiebęs tik tarp turkų ir vietos policijos pajėgų. „Jautėsi, kad turkai stengiasi kuo greičiau išeiti namo, vengia viešoje vietoje rodytis naktį. Todėl ir koncerto organizatoriai jaudinosi dėl mūsų labiau nei mes pačios“, – sakė Mia.

Lietuvė nesibaimino vaikštinėti po Stambulą net naktį. Mia pasakojo, kad antrą valandą nakties pasibaigus koncerto filmavimui jų komanda dar užsuko į vieną iš restoranų. Protestuotojų dainininkė nepamatė ir naktį.

„Gal jie mane ne tais keliais vežė?“ - kvatojo Mia.

Tris dienas Turkijoje viešėjusi Mia spėjo aplankyti tik sultono rūmus ir vieną mečetę. Pasak dainininkės, didesniems Stambulo tyrinėjimams tiesiog pritrūko laiko, tačiau ir šie du objektai paliko lietuvei didelį įspūdį.

Per labdaringą „Sisli Belediyesi“ koncertą buvo renkamos lėšos neįgaliems vaikams. Jame dalyvavo turkų muzikantai, viena atlikėja iš Rusijos ir Mia. Anksčiau Turkijoje tik atostogaudavusiai Miai tai buvo nauja patirtis, mat iš pradžių lietuvės buvo prašyta atlikti dainą turkiškai. Dėl to ji norėjo mokytis turkų kalbą, tačiau nepavyko rasti mokytojo. Galop nuspręsta dainuoti angliškai.

„Turkų kalbą mokiausi tik ten nuskridusi – vietiniai gyventojai išmokė kelių frazių. Jas pavartojau duodama interviu turkų televizijai, tačiau visą viešnagės laikotarpį šalia buvo vertėjas“, – pasakojo Mia.

Dainininkė nusistebėjo, kad vertėjo reikėjo bendraujant net su kai kuriais koncerto organizatoriais. Anot jos, angliškai jie mokėjo vos kelias pagrindines frazes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.