Laivų kapitonai be N. Šulijos patarimų į atvirus vandenis neplaukia

Sinoptiko ir astrologo Naglio Šulijos (48 m.) patarimai laivų kapitonams kartais būna tokie naudingi, kad jie prašo neakivaizdžiai lydėti laivą visą kelionę.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 28, 2013, 6:06 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 2:44 AM

Neakivaizdžiai kelionėje aplink pasaulį Naglis neseniai lydėjo kapitoną Andrių Varną, vandenynus skrodusį jachta „Ragainė II”.

Kapitonui pravertė Naglio pagalba renkantis plaukimo kryptį – būdamas krante jis galėjo suteikti daugiau informacijos apie orus nei įranga pačiame laive.

Savo vaidmens prognozuojant orus buriuotojams Naglis nėra linkęs sureikšminti – visi, kurie plaukia į jūrą, meteorologiją ir orlapius išmano puikiai. Tiesiog krante techninės galimybės apžvelgti didesnius plotus yra geresnės nei laive.

Šis darbas Nagliui – ir savanoriška pareiga, ir malonumas, suteikiantis galimybę bendrauti su įdomiais žmonėmis.

„Net keista, kaip pasitelkus šiuolaikines technologijas kitas pasaulio kraštas gali būti ranka pasiekiamas”, – svarstė pašnekovas.

Naglis ir pats 2009 metais yra dalyvavęs Lietuvos vardo tūkstantmečiui skirtos odisėjos su jachta „Ambersail” viename etapų – plaukė nuo Argentinos krantų Horno kyšulio link.

Vyras mėgsta buriuoti – nepraleidžia progos dalyvauti Žurnalistų regatoje, be to, turi bičiulių kompaniją, su kuria leidžiasi į kelionę. Nauja kol kas nesuplanuota – laiką glemžiasi buitis.

„Kol kas sinoptikas ant kranto”, – su šypsena sakė vyras.

Turbūt tuo džiaugiasi Naglio gyvenimo draugė Giedrė Dulkaitė (36 m.). Juk ji visuomet žino, kokie bus orai ir ar reikia savo sode laistyti gėles.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.