Važiuojant riedžiu svarbiausia – linguoti

Tie, kurie nors kartą mokėsi važiuoti dviračiu, tikriausiai pamena, kad svarbiausia – pusiausvyra. Mano pirmieji bandymai suvaldyti plieninį žirgą buvo labai nesėkmingi.

Apžiūrėti Vilniaus senamiestį smagiausia su riedžiu.<br>J. Stacevičius
Apžiūrėti Vilniaus senamiestį smagiausia su riedžiu.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Valentinavičius

Jun 28, 2013, 12:24 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 3:14 AM

Mokymąsi apkartino įvykis, kai įvažiavus nešuliais apsikrovusiai moteriai į tarpukojį teko sprukti nuo jos, o dviratį minti tik ištuštėjus šaligatviams.

Esu girdėjęs, kad važiuojant riedžiu taip pat, kaip minant dviračiu, svarbiausia yra pusiausvyra, tačiau nemaniau, kad ant jo užlipti ir jį valdyti reikia dar daugiau įgūdžių. Riedį išmėginti man pasiūlė „Laisvalaikio dovanos“, tad negalėjau tokio pasiūlymo atsisakyti.

Mėgstantiems linguoti – nesvarbu, ar prie užstalės, ar ant supynių – tai gali būti itin linksma pramoga. Visą kelią jums teks siūbuoti – pirmyn ir atgal – kaip ant supynių. Mat kūnu pasvirus į priekį riedis lekia pirmyn, pasvirus atgal – stabdo arba juda atbulas.

Galiausiai žavus jaunuolis iš „Supersegway“, nežinia kodėl spoksodamas į mane ir besišypsodamas, kantriai pamokė mane linguoti. Paaiškino ir tai, kad sukant vairą į dešinę – riedis pasuks į dešinę, o kairėn riedės vairą pasukus į kairę. Po kelių minučių, regis, perpratau naująjį žirgą, tačiau tuoj pat suklupau, kai teko jį sustabdyti.

Pirmieji metrai Vokiečių gatve buvo nedrąsūs. Galvojau, kad tėkšiuosi veidu į asfaltą, tačiau pavažiavęs į priekį ir nuolat siūbuodamas į priekį ir atgal judėjau miesto rotušės link.

Nauja transporto priemonė mane sužavėjo, ypač tuomet, kai supratau, kaip paprastai, tarsi be jokių pastangų, galima apvažiuoti Vilniaus senamiestį, aplankyti turistų lankomiausias vietas.

Riedėdamas Pilies gatve ir žvalgydamasis į šalis panorau sustoti ir atsigaivinti gėrimais, pasišnekučiuoti su draugais, tačiau supratau, kad tokio brangaus žirgo, kurio kaina prilygsta padoriam automobiliui, negaliu palikti be priežiūros. Taigi, nusprendžiau nerizikuoti ir tęsiau suplanuotą kelionę siauromis senamiesčio gatvelėmis.

Nustebau, kad riedžiu nesunku pasiekti ne tik atokesnes gatveles, bet jis lengvai rieda įkalne, jam nebaisūs ir šaligatvių borteliai. Riedėti Bokšto gatvės įkalnėn nebuvo sudėtinga, nuokalnėm – dar paprasčiau.

Teigiama, kad riedžiu galima išvystyti didesnį nei 20 km per valandą greitį. Tačiau ši pramoga – ne kiekvieno lietuvio kišenei, riedis kainuoja nuo 20 tūkst. litų.

Išsinuomoti jį taip pat gali ne kiekvienas vidutiniškai uždirbantis lietuvis. Nuomos kaina valandai – 65 litai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.