Su pasaulio lietuviais sportuoja ir klaipėdiečiai

Visą savaitgalį Klaipėdoje vyksta IX Pasaulio lietuvių sporto žaidynės

Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Jun 29, 2013, 12:45 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 2:21 AM

Vakar Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje vyko šv. mišios, pašventinta žaidynių vėliava. O vakare „Švyturio“ arenoje surengtas iškilmingas žaidynių atidarymas.

Šeštadienį nuo 10 val. žaidynių dalyviai ir miestiečiai laukiami Atgimimo aikštėje sveikatos ir sporto šventėje „Sportuok linksmai“. Čia vyksta visuotinės zumbos, linijinių šokių, salsos, šiaurietiško ėjimo treniruotės, mankštos su šokių elementais, gimnastų, būgnininkų, dainininkų pasirodymai, orientacininkų varžybos.

Savo talentus muzikos ritmu demonstruojantys įvairių sporto šakų atstovai ragina miestiečius gyventi sveikiau, sportiškiau, atrasti mėgiamą užsiėmimą ne sportinių pergalių, o kokybiškesnio gyvenimo, sveikatos labui.

Susirinkusius pasveikino Lietuvos tautinio olimpinio komiteto vadovė Daina Gudzinevičiūtė ir Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Šventė truks iki pavakarės. Šalia aikštės įsikūrė sveikatingumo kampelis. Čia visi norintys gali nemokamai pasitikrinti sveikatą kūno masės analizatoriumi, speicialistai matuoja kraujospūdį, cukraus ir cholesterolio kiekį kraujyje, pageidaujantieji gali išbandyti „girtumo akinius“ ir sužinoti, kaip jaučiasi alkoholio padauginę žmonės.

Vakare žaidynių dalyviai kviečiami į Antrosios Melnragės paplūdimį - Baltijos pajūryje vyks atsisveikinimo vakaras ir folkšoko diskoteka.

Žaidynėse dalyvauja 2600 sportininkų ir dar maždaug tūkstantis trenerių, teisėjų, delegacijų vadovų ir narių, savanorių. Gausiausios užsienio delegacijos atvyko iš Baltarusijos, JAV, Latvijos, Jungtinės Karalystės ir Rusijos. Sportininkai varžosi 24 sporto šakose. Pirmą kartą žaidynėse dalyvauja neįgalieji.

Keturias dienas Klaipėdoje vyksiančios Pasaulio lietuvių sporto žaidynės skiriamos S.Dariaus ir S.Girėno skrydžio per Atlantą 80-mečiui ir I Tautinės olimpiados 75 metų sukakčiai.

Žaidynių tikslas - ne aukšti sporto rezultatai. Svarbiausia - padėti po pasaulį išsibarsčiusiems lietuviams susitikti, pažinti Lietuvos kultūrą, puoselėti sporto, lietuvybės išsaugojimo tradicijas. ˙

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.