Kukurūzų lauke - euro ženklas ir keturios žvaigždės

Radviliškio rajono ūkininkas Dalius Čapaitis 3,2 ha kukurūzų lauką paskyrė labirintui. Beveik pustrečio metro aukščio vešlūs kukurūzai Dambavos kaime (34-ajame kelio Šiauliai–Panevėžys kilometre) tapo pramogų ir atrakcijų vieta. Turistus ir svečius čia sutinka, bilietus į labirintą pardavinėja du mandagūs ir gražūs Šeduvos gimnazijos gimnazistai – Jonas Čapaitis ir Pijus Peleckis.

Daugiau nuotraukų (1)

Aldona Sireikienė

Jul 19, 2013, 9:12 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 9:38 PM

Pijus sakė, kad labirinto brėžinių buvo sukūrę daug, bet pasirinktas Jono pasiūlytas euro variantas, rašo „Ūkininko patarėjas“.

– Šių metų labirinto brėžinio autorius – mano draugas Jonas. Kukurūzų lauke iškirstas toks piešinys: euro ženklas ir keturios žvaigždės bei dvi datos – 2004 (Lietuva įstojo į Europos Sąjungą) ir 2013 (šiais metais Lietuva pirmininkauja Europos Parlamente), – apie įgyvendintą sumanymą aiškino gimnazistas P. Peleckis.

Įspūdingą labirintą sukūrė ūkininko Daliaus Čapaičio ir verslininko Remigijaus Peleckio šeimos.

Dambavos kaime Daliui priklausančiame deklaruotų kukurūzų lauke – tai jau trečiasis labirintas.

Šiais metais labirinto piešinį mačetėmis ir dalgiais per vieną dieną iškirto keturi vyrai – du gimnazistai ir jų tėvai, o „apdailai“ dar prireikė kelių dienų. Labirinto takų ilgis – 3 kilometrai.

Verslininkas R. Peleckis „ŪP“ sakė, kad kirsdami kukurūzus ir kurdami piešinį lauke gimnazistai Jonas ir Pijus praktiškai pritaikė matematikos formules, mat reikėjo viską tiksliai išmatuoti ir suskaičiuoti, piešinį iš brėžinio popieriaus lape „perkelti“ į vešlių kukurūzų plotą.

Žinoma, prireikė ir tėvų gyvenimiškos patirties, patarimų. Turistai, vaikščiodami labirinto takeliais, gali sutikti šerniukų ir kitokių gyvūnėlių, nes lauke matyti įmintos jų pėdos.

– Labirinto idėja – parodyti, ką galima sukurti paprastame kukurūzų lauke. Žiūrint ūkininko akimis, ši kultūra – žaliava gyvulių pašarui, o turint idėją ir pasitelkus išradingumą galima sukurti netikėtai įdomių dalykų. Dambavos kaime jau trečiąjį kartą sukuriame labirintą, pirmasis buvo skirtas krepšiniui, antrasis – olimpiadai, o šis paženklintas Europos Sąjungos simboliais.

Tai skatina mūsų vaikus lavintis, aptarnaudami atvykusius turistus, sūnūs mokosi bendrauti su įvairiais žmonėmis, verslumo, patys užsidirba pinigų, kuriuos skiria knygoms, kelionėms, – apie labirinto svarbą dviejų šeimų gyvenime sakė penkių vaikų tėvas, verslininkas Remigijus Peleckis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.