Žagarės Vyšnių festivalis kviečia išrinkti gražiausią kaliausę

Ketvirtadienį vakare Joniškio rajone, Žagarėje, prasidėjo ir iki sekmadienio truks tradicinis Vyšnių festivalis, kurio šūkis šiemet – „Renkasi geriausieji“.

Per Vyšnių festivalį žagariškiai kasmet rodo išradingumą kurdami kaliauses.<br>V. Ščiavinskas
Per Vyšnių festivalį žagariškiai kasmet rodo išradingumą kurdami kaliauses.<br>V. Ščiavinskas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 19, 2013, 11:00 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 10:06 PM

Keturias dienas Žagarėje skambės muzika, raudonuos vyšnios, paukščius baidys, o žmones linksmins kaliausės. Tokie devintą kartą rengiamo Vyšnių festivalio programos pagrindiniai punktai, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Muzikos paletė – nuo dainuojamosios poezijos iki roko. Be to, šventės dalyvius kvies turgelis, naktinės filmų peržiūros, kaliausių šou, žirgų lenktynės, futbolo varžybos ir kiti renginiai.

Festivalyje koncertuos aktoriai Gediminas Storpirštis, Kostas Smoriginas, bardas Olegas Ditkovskis, Markas Palubenka, choras „Brevis“, Neda ir Vytauto Labučio kvartetas, Jurga Šeduikytė su grupe, Jazzu, Leonas Somovas su grupe, Donatas Montvydas, grupė „The Stanleys“ iš Australijos, SEL.

Žagarės žirgyno hipodrome rengiamas tradicinis konkūras, mieste klegės turgelis, kuriame grieš liaudiškos kapelos. Vakarais bus galima pažiūrėti lietuviškų filmų kino festivalyje „Sidabrinių gervių naktys“, susitikti su filmų kūrėjais.

Per festivalį bus apdovanoti įdomiausių kaliausių šeimininkai, veiks kaliausių grožio salonas ir bus demonstruojamos mados, giedamas Kaliausių himnas ir šokamas bendras visų festivalio lankytojų bei kaliausių šokis. Žagarės dvaro parko stadione vyks veteranų futbolo turnyras, kuriame dalyvaus komandos iš Estijos, Latvijos, Baltarusijos, Lietuvos.

Šeštadienio naktį griaudės fejerverkai, o sekmadienį festivalį uždarys režisieriaus Vitalijus Mazūro lėlių teatro spektaklis „Ožka su septyniais ožiukais Žagarėje“ ir Lietuvos rusų dramos teatro spektaklis „Eglutė pas Ivanovus“ bei koncertai su Sandra Janušaite ir Kauno kvartetu, Modestu Pitrėnu, Ieva Prudnikovaite, Asta Krikščiūnaite, Dainiumi Puišiu, Klaipėdos kameriniu orkestru ir Stasiu Povilaičiu. (LR)

Miestas turi kuo didžiuotis

Prie pat sienos su Latvija esanti Žagarė yra vienas seniausių Lietuvos miestų. Jo senamiestis valstybės saugomas kaip urbanistikos paminklas.

Į pietvakarius nuo miesto plyti Žagarės giria. Tarp lankytinų objektų – Žagarės botaninis zoologinis draustinis, Žagarės akmuo su dubeniu. Prie miesto yra Žagarės ozas.

Žagarė garsėja šiame krašte augančiomis vyšniomis, žirgais, kraštovaizdžiu ir Žagarės vyšnių festivaliu, kuris rengiamas nuo 2005 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.