Kodėl naudinga vaikščioti nuogiems bent valandą per dieną?

Per vasaros karščius beveik iki pasmakrės užsisegę marškinių sagas įstaigose dirbantys vyrai pavydžiu žvilgsniu nulydi gatvėje apsinuoginusias merginas. Juk jiems taip norisi atsikratyti švarkų ir kaklaraiščių, o kartais gal ir visų drabužių...

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-07-31 11:41, atnaujinta 2018-03-02 12:03

Ko gero, papuasai labai nustebtų, jei jiems kas nors pasakytų, kad vaikščioti viešumoje taip, kaip jie įpratę, nepadoru. O štai pamėginkite kuriam nors mūsiškiui pasiūlyti karštą vasaros dieną išsirengti nuogai savo sode arba taip pasivaikščioti prie netoliese tekančio upeliūkščio. Mažų mažiausiai pasukiotų pirštą prie smilkinio, o gal net ir įsižeistų. Todėl, kad nuogumas mūsų sąmonėje neatsiejamas nuo sekso. Vadinasi – tabu, uždrausta zona.

Būdas atsikratyti sekso kompleksų

Bet užtektų prisiminti antikinių laikų meną ir suprastume, kad tobulo žmogaus kūnas - tiek fiziškai, tiek ir dvasiškai neatsiejamas nuo jo nuogumo. Negana to, nuogumas buvo šlovinamas, garbinamas.

Ką reiškia vien Michelangelo sukurta skulptūra „Dovydas“, kuri neturi nieko bendro su erotika, o juo labiau su pornografija. Taip pat nieko blogo dėl nuogumo neįžvelgė ir Albertas Einsteinas, Johannas Goethe, Bernardas Shawas ir kiti genialūs pasaulio vyrai. Jie buvo nudistai. Vaikščiodami nuogi jie norėjo susilieti su gamta ir pabėgti nuo tuometės civilizacijos.

Nudistai gerokai skiriasi nuo kitų ir savo moraliniais principais: iš esmės jie neturi žalingų įpročių, sveikai maitinasi, o jų gyvenimo būdas daugeliui galėtų būti puikus pavyzdys.

Daoso mokyklos šalininkai įsitikinę, kad saulės energija lytinius organus veikia intensyviau nei kitas kūno vietas. O dėl to sustiprėja ir žmogaus seksualinis aktyvumas, pagerėja ne tik jo reprodukcinės galimybės, bet ir bendra savijauta. Todėl, anot daosų, saulės energiją geriausiai priimti išsirengus nuogai.

Nuogumo valandėlė 

Su jais sutinka ir europiečiai gydytojai. Pasak jų, labai naudinga vaikščioti nuogiems bent valandą per dieną. Tai pirmiausia atgaivina ir jaunina odą, kuri ilgai išlieka šilkinė, elastinga ir suteikia blizgesio. Taip pat sustiprina ir organizmo imunitetą bei tonusą. Kitaip tariant, žmogus jaučiasi sveikesnis ne tik fiziškai, bet ir dvasiškai.

Nudizmas – vienas iš geriausių būdų atsikratyti sekso kompleksų. Tai įrodė tyrimą atlikę užsienio psichologai. Pasak jų, drabužiai verčia žmogų atsisklęsti savyje, jaustis suvaržytam ir susikausčiusiam.

Kalbėdami apie nudizmą psichologai taip pat neįžvelgia jokių nukrypimo požymių. Veikiau priešingai - nudizmas padeda išsivaduoti ir iš daugelio asmenybės kompleksų bei yra nepakeičiama savęs pažinimo terapija.

Vaikui – tik į naudą

Tiesa, ne kartą buvo viešai iškeltas klausimas, kaip nuogo kūno propagavimas daro įtaką mažamečio ar nepilnamečio vaiko psichikai. Juk akivaizdu, kad daug žmonių praktikuoja nudizmą savo šeimose.

Nudizmo propaguotojai įsitikinę, kad vaikui tik į naudą, jei jis nuo mažumės mato nuogą suaugusio žmogaus kūną. Kitaip tariant, pats pasidaro išvadas, o ne prisisemia jų iš bendraamžių mokykloje ar gatvėje.

Ekspertai tikina, kad ne nuogas žmogaus kūnas traumuoja vaiką, o visuomenės nuomonė tuo klausimu. Todėl vaikas gali patirti psichologinę traumą, jei suprastų, kad jo šeimos gyvenimo būdas gerokai skiriasi nuo visuotinai priimtų normų. Nes vėliau tai gali išprovokuoti sunkumus jo asmeniniame gyvenime.

Todėl gal visai be reikalo kai kas mėgina įrodyti, kad nudistai – vien iškrypėliai, gėjai ir lesbietės. Nors skirtingai nei svingeriai, nei viename nudistų vakarėlyje neišvysite lytiškai santykiaujančių porų.

Nudistams svarbu, kad niekas vienas prie kito net nesiliestų. Na, nebent draugiškai paplotų per petį arba paduotų ranką. Nudistų tikslas nėra intymiai suartėti ir patirti ekstazę. Juk dėl to visai nereikia vaikščioti ir nuogiems, dar ir visiems matant. Tam reikalui pakanka vos nusimauti kelnes ir lygiai taip pat greitai jas užsimauti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.