Moksleivių įrengtą kukurūzų labirintą niokoja tiktai šernai

Radviliškio rajone, šalia kelio Šiauliai–Panevėžys, esančiame ūkininko Dalio Čapaičio 3,2 hektaro ploto kukurūzų lauke atidarytas 3 kilometrų ilgio takais besidriekiantis labirintas

Kukurūzų lauke pavaizduotas euro ženklas, 4 žvaigždės ir dvi datos.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Kukurūzų lauke pavaizduotas euro ženklas, 4 žvaigždės ir dvi datos.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė

Jul 31, 2013, 1:23 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 11:55 AM

„Labirintą įrengiame jau trečius metus. Per savaitgalį jame apsilankė apie 50 žmonių. Kukurūzų lauke įrengto labirinto idėją grįžęs iš Vokietijos parsivežė mano tėvas Remigijus Peleckis”, – pasakojo vienas labirinto įkūrėjų 17-metis Šeduvos gimnazijos moksleivis Pijus Peleckis.

Jo 16-metis draugas ir verslo partneris, būsimasis dešimtokas Jonas Čapaitis sukūrė labirinto piešinį. Kukurūzų lauke pavaizduotas didžiulis euro ženklas, keturios žvaigždės. Taip pat ir dvi datos – 2004-ieji, kai Lietuva įstojo į ES, ir 2013-ieji, kai pradėjo jai pirmininkauti.

Vaikinai tvirtina, kad jeigu ne jų abiejų tėvai ir Pijaus vyresnysis brolis, kažin ar labirintas būtų atsiradęs. Šiais metais keturi vyrai mačetėmis ir dalgiais iškirto kukurūzų lauke 3 kilometrus takų.

Jais norintys keliauti lankytojai nusiperka bilietą ir gauna planą. Paprastai klajodamas tarp kukurūzų žmogus sugaišta maždaug pusvalandį.

Tik kartą jauna šeima pasiklydo ir labirinte praleido kone pusantros valandos. Teko jiems padėti rasti išėjimą.

Šiais metais labirinto įkūrėjai pramogą patobulino. Kiekvienas keliautojas kukurūzų kelio vingiuose turi surasti keturis punktus ir juos pažymėti.

„Mūsų su Pijumi tikslas – netuščiai praleisti vasarą ir užsidirbti. Praėjusius dvejus metus mūsų lūkesčiai pasiteisino. Užsidirbome didesnį nei vidutinis atlyginimą”, – sakė J. Čapaitis.

Jis iš per porą metų uždirbtų pinigų nusipirko motociklą, kuriuo dabar iš namų važinėja į darbą kukurūzų lauke. Kitas labirinto kūrėjas Pijus visą uždarbį skyrė savo pomėgiui – foto- ir videotechnikai.

Kol kas beveik nepasitaikė nekultūringų lankytojų, kurie specialiai niokotų labirinto maršrutą. Tiesa, kartais vaikų ekskursijos išmina naujus takus, kurie klaidina kitus keliautojus.

„Dažniau kukurūzų lauką niokoja iš miško ateinantys šernai nei labirinto lankytojai”, – sakė Pijus.

Vaikinai džiaugiasi, kad jų labirinte nepasitaiko „pirataujančių” lankytojų. Niekas nesistengia ten patekti dykai, kai pramogos darbo laikas būna pasibaigęs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.