Pramogauti lietuviai traukia pas kaimynus latvius

Latviai kibo į lietuvių kalbos pamokas. Išmokti susikalbėti lietuviškai juos skatina noras privilioti iš Lietuvos kuo daugiau turistų į kurortinio miesto statuso dar neturinčią, bet jo siekiančią ir kasmet vis įdomesnių poilsio vietų pasiūlančią Liepoją.

Poilsiaujantį Latvijoje galima sutikti net Palangos kurorto merą Š.Vaitkų su šeima.<br>E. Kazlaučiūnaitė
Poilsiaujantį Latvijoje galima sutikti net Palangos kurorto merą Š.Vaitkų su šeima.<br>E. Kazlaučiūnaitė
Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

Aug 5, 2013, 6:15 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 3:37 AM

Pailsėti į Latviją traukia net palangiškiai. Ypač tada, kai prapliumpa lietus, Vakarų Lietuvos gyventojus į Liepoją ypač vilioja nebrangi galimybė paplaukioti baseine, pasikaitinti pirtyse ar pailsėti burbulinėse voniose.

Praėjusiais metais atidarytas Liepojos olimpinio centro SPA kompleksas ir šaltuoju metų laiku gelbėja vandens pramogų stokojančio Žemaitijos regiono gyventojus.

Olimpiniame centre lietuviai ne kartą sutiko ne tik Palangos politikus, bet ir patį Lietuvos kurorto merą Šarūną Vaitkų su šeima.

„Nebrangus poilsis Liepojos olimpinio centro SPA komplekse yra pavyzdys, ko reikėtų ir Palangai. Neabejoju, kad kas nors panašaus atsiras ir mūsų kurorte“, – vylėsi pailsėti į Liepoją vis patraukiantis Š.Vaitkus.

Šiemet Liepojos olimpinio centro SPA komplekse, palyginti su praėjusių metų tuo pačiu laiku, lietuvių pagausėjo tris kartus, o klientus aptarnaujančios registratūros darbuotojos jau mokosi lietuvių kalbos.

„Norime, kad iš Lietuvos atvykusiems svečiams pagrindinė informacija būtų suteikiama lietuvių kalba“, – apie rūpinimąsi atvykstančiaisiais kalbėjo olimpinio centro direktorius Raivo Špakas.

Lietuviškai centro darbuotojai mokosi dar ir todėl, kad neretai vidutinio amžiaus lietuviai nekalba angliškai, o centre dirbantis latvių jaunimas negali pasigirti geru rusų kalbos mokėjimu.

R.Špakas spėja, kad lietuviai greitai sudarys trečdalį visų SPA komplekso lankytojų.

„Kol Palangoje nėra išplėtotų vandens pramogų, reikia naudotis proga“, – neslėpė R.Špakas.

Didžiausio lietuvių antplūdžio centras sulaukia savaitgalio dienomis. Tuomet čia lietuviškai kalba beveik kas antras SPA klientas.

„O kur daugiau nuvažiuoti?“ – nusistebėjo prie persirengimo kabinų pakalbintos iš Plungės atvažiavusios merginos.

Joms pritarė ir iš Kretingos rajono čia pailsėti atvykusi šeima.

„Mums arčiau būtų važiuoti į Palangą, bet ten panašūs baseinai ir SPA paslaugos yra tik viešbučiuose, o kaina valandai skaičiuojama nuo šimto litų“, – sakė kretingiškiai.

Vieną šeštadienio rytą čia sutiktas regioninės „Balticum“ televizijos programų direktorius palangiškis Vladas Straupas sakė į olimpinį centrą su šeima važiuojantis kiekvieną savaitgalį.

„Mes turime gerus ir šiuolaikinius SPA kompleksus keliuose Palangos viešbučiuose, tačiau ten paslaugų kainos – kosminės.

O Liepojoje SPA komplekse visą dieną galime būti vos už 40 litų“, – ne Palangos naudai poilsio kainas lygino V.Straupas.

Liepojos turizmo informacijos centro vadovė Ieva Hmelevska neslėpė, kad siekiama privilioti tuos lietuvius, kurie savo poilsį planuoja Baltijos pajūryje.

Liepoja nuo Palangos nutolusi tik 75 kilometrus, tad iš toliau į pajūrį atvykstančiam Lietuvos gyventojui neturėtų būti didelio skirtumo, kur praleisti atostogas.

„Mūsų 8 kilometrų ilgio centriniame paplūdimyje yra gerokai erdviau nei Palangoje, kur vasarą būna minios žmonių ir toks poilsis ima varginti.

Be to, Liepoja kol kas gali pasiūlyti daugiau pramogų“, – lygindama su Palanga savo miesto privalumus vardijo I.Hmelevska.

Liepojoje lietuviai dažniausiai aplanko buvusio karinio uosto kvartalą, kur esančiame kalėjimo muziejuje galima dalyvauti realybės šou „Už grotų“.

Turistus vilioja ir Liepojoje, Švenčiausiosios Trejybės katedroje, esantys didžiausi pasaulyje mechaniniai vargonai.

Lietuviai – aktyviausi turistai

Liepojos viešbučiuose lietuviai pastaruoju metu sudaro didžiausią užsieniečių skaičių.

Vis daugiau jų užsuka ir į turizmo informacijos centrą. Pavyzdžiui, 2011 metais jame apsilankė 1831 turistas iš Lietuvos, o pernai informacijos apie Liepoją jau teiravosi beveik 300 lietuvių daugiau.

Liepojos olimpinis kultūros ir sporto centras 2008 metais buvo pastatytas buvusių metalurgijos gamyklos kultūros namų vietoje.

Olimpiniame centre yra moderni sporto salė, lengvosios atletikos maniežas, koncertų salė. 2011 metų gruodį buvo pastatytas baseino ir SPA komplekso priestatas, kuriame yra 25 metrų ilgio 6 takelių baseinas. Jame rytą treniruojasi sportininkai, o po pietų jis atviras visiems lankytojams.

Trijų aukštų SPA komplekse yra keletas mažesnių baseinų su žiedine srove (nuotr.), kaskadomis, vandens masažo srovėmis, burbulinės vonios, infraraudonųjų spindulių lempomis šildomi gultai. Komplekse yra sauna, aromatinė, turkiška pirtis, druskos kambarys, veikia baras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: esminiai pokyčiai Vilniaus oro uoste