Nuogas moteris pliaže varsto gašlūs žvilgsniai

Karštomis vasaros dienomis kelių šimtų metrų ilgio Palangos moterų pliažo ruožas tampa populiariausia kurorto paplūdimio dalimi.

Palangos moterų pliažas.<br>E.Kazlaučiūnaitės nuotr.
Palangos moterų pliažas.<br>E.Kazlaučiūnaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

Aug 7, 2013, 11:30 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 2:45 AM

Nuo gelbėjimo stoties pažvelgus į moterų pliažo pusę pro ten susitvenkusią besideginančių moterų masę sunku beįžvelgti baltą smėlio plotą. Tuo metu bendruose paplūdimiuose visuomet būna gerokai erdviau.

Moterys tapo drąsesnėmis

Vien tik moterims skirtas paplūdimio plotas dailiosios lyties atstoves vilioja tuo, kad čia jos nesivaržydamos gali nusimesti visus rūbus ir saulėje nurudinti visą kūną.

Tačiau, regis, moterims saugioje paplūdimio vietoje nuogalės privalo išlikti budriomis. Nuo kopose augančių krūmynų jas dažnokai varsto godūs iškrypėlių žvilgsniai.

Moterys pasakoja, kad krūmuose dažnai išvysta kyšančias smalsių paauglių galvas. Tačiau už natūroje moters kūno anatomiją tyrinėjančius berniukus, poilsiautojas labiau trikdo subrendę vyrai, kurie nuo kopų žvelgdami į moterų pliažą nusismaukę kelnes tenkina savo aistrą.

Moterų pliažo senbuvės pasakoja, kad ankstesniais metais jų būdavo daugiau. Nuo kopų iškrypėliai nuogas moteris beveik kasdien žvilgsniais varstydavo net iš keletos vietų.

Šiemet jų yra apmažėję. Be to ir pačios moterys į tokius žiūrovus reaguoja ramiau. Pamačiusios kokį ranką į savo klyną sukišusį nusmurgėlį moterys neišsigasta, nebešokinėja iš vietų ir nesidangsto. „Ateik arčiau, mes tau padėsime“, - šūkteli drąsesnės. Pastebėti ir moterų viešai išjuokti iškrypėliai dažniausiai sprunka šalin.

Beveik kasdien moterų pliaže apatiniu trikotažu prekiaujanti palangiškė Aldona teigia, jog mažiau jas stebinčių vyrų pastebi dėl to, kad yra užsiėmusi savo darbu ir mažiau turi laiko žvalgytis į krūmus.

Pagavo vieną iškrypėlį

Moterys spėja, kad iškrypėlių šiemet galėjo apmažėti ir dėl didesnio jiems skiriamo policijos dėmesio.

Palangos komisariato viešosios policijos skyriaus viršininkas Gintautas Pocevičius sakė, kad šią vasarą patruliai dažnokai pasivaikšto moterų pliažo priekope.

„Pagauti iškrypėlius nėra lengva. Mus pamatę kopose tupintys vyrai kaip zuikiai skuodžia į visas puses. Vaikytis juos po mišką nėra taip paprasta. Be to, prisivijus nebus kuo jų apkaltinti“, - teigė G.Pocevičius.

Liepos pradžioje policininkams yra pavykę nutverti tik vieną į nuogas moteris besižvalgiusį asmenį - 53 metų Trakų gyventoją.

„Eidami miško takeliais pastebėjome prie medžio atremtą dviratį, o šalia jo padėtus sandalus.

Supratę, kad šalia „darbuojasi“ iškrypėlis, ėmėme naršyti po kopų krūmus. Netrukus pastebėjome į moterų pliažą nusisukusį vyrą nuleistomis kelnėmis.

Jis taip aktyviai tenkino savo aistrą, kad net nepajuto, kaip mes priartėjome“, - pasakojo vyro sulaikyme dalyvavusi pareigūnė.

Pasirodo, kad į kopas jis įsėlino be batų mūvėdamas vien tik kojines - kad lengviau būtų pabėgti.

Už nedidelį chuliganizmą vyras buvo nubaustas 100 litų bauda.

Gelbėtojai padėti atsisako

Moterys pasakojo, kad pastebėjus į jas besižvalgančius iškrypėlius policijai skambinti yra beprasmiška. „Paskambinus bendruoju pagalbos telefonu dispečerėms sunku nusakyti pažeidimo vietą ir dažniausiai mūsų su policijos komisariatu net nesujungia“, - pasakojo moterų pliažą pamėgusios poilsiautojos.

Tuomet moterys skambina paplūdimių gelbėtojams tiesioginiu telefonu 1509. „Vaikyti vyrus nuo moterų pliažo kopų ne mūsų darbas. Mums patiems pliaže rūpesčių per akis. Aš negaliu atitraukti vyrų nuo tiesioginių savo pareigų ir pasiųsti juos braidyti po priekopės krūmus“, - sakė gelbėjimo tarnybos vadovas Jonas Pirožnikas.

Praėjusį pirmadienį gelbėjimo tarnyba per porą valandų sulaukė 6 pranešimų apie kopose besistaipančius vyrus, tačiau gelbėtojai moterims niekuo negalėjo padėti.

Prekiautojai nuogalių netrikdė

Vakar su policijos pareigūne ir dviem policijos mokyklos kursantais pasižvalgyti po moterų pliažo kopas išėjo ir lrytas.lt žurnalistas.

Pareigūnai vilkėjo civiliais rūbais. Jauni sportiški kursantai pastebėtus iškrypėlius buvo pasiruošę vytis kad ir kilometrą.

Link kopų keliose vietose vedė smėlio takeliai, kuriuose aiškiai matėsi vyriškų batų atspaudai. Atrodė, kad mūsų žygis bus apvainikuotas sėkme.

Pasirodo, kad nuogalių ieškantiems vyrams nebūtina išlįsti į moterų pliažą. Belandžiojant po kopas mums patiems teko ne kartą susidurti su krūmuose besideginančiomis nuogomis moterimis.

Buvo galima suprasti, kad prie vyrų vizitų jos yra jau pripratusios, nes nė viena moteris pamačiusi mūsų komandą garsiai piktintis net nemėgino.

Pas besideginančias moteris į žvalgybą nuėjusi policijos pareigūnė mums pranešė, kad iškrypėliai dažniausiai būna aukštesnėse kopų vietose esančiose savotiškose aikštelėse.

Nuo čia pro krūmus pliaže besideginančios poilsiautojos matomos aiškiausiai, o patys vyrai joms - sunkiai pastebimi.

Tačiau mūsų žygis baigėsi nevaisingai. Vyrų kopose nepastebėjome, užtat matėme, kaip į moterų pliažą atplaukė valtelė su nelegaliais rūkytų žuvų prekiautojais.

Aiškiai matėsi, kad žuvį moterims pardavinėjantys vyrai nuogalių nė kiek netrikdė.

Moteris filmavo tualete

Prieš trejus metus iškrypėlis buvo įlindęs net į Smiltynės moterų tualetą.

Jį pastebėjo tuometis Seimo narys Evaldas Jurkevičius. Prie tualeto laukdamas ten įėjusios savo žmonos ir dukters politikas išgirdo moterų šūksnius, kad kažkoks vyras tupi tualeto duobėje.

„Mano duktė prie tualeto ant žemės pamatė samanomis pridengtą filmavimo kamerą. Aš iš karto suvokiau, kas čia vyksta, ir šūktelėjau vyrui, kad lįstų lauk. Kol apžiūrinėjau kamerą, jis išsiropštė iš duobės ir pasipustė padus“, - apie susidūrimą su iškrypėliu pasakojo E.Jurkevičius.

Politikas su dar vienu poilsiautoju bandė jį vytis, tačiau jis sugebėjo pasprukti.

Į Smiltynę iškviesti policijos pareigūnai apžiūrėjo moterų tualeto patalpas ir viduje aptiko dar dvi brangias „Sony“ filmavimo kameras. Viena jų buvo paslėpta išvietės duobėje. Ten buvo aptikti ir rūbai, kuriais vyras lįsdamas vidun persirengdavo.

Nuo rastų įkalčių buvo paimti DNR mėginiai, pirštų atspaudai, pradėtas ikiteisminis tyrimas. Tačiau tualete besituštinančias moteris filmavusio iškrypėlio pareigūnams surasti nepavyko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.