Kauno senamiestį šeštadienio vakarą užplūs šokėjai

Šeštadienį Kauno senamiestis

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 31, 2013, 4:01 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 3:31 PM

„Planuojame šokančio senamiesčio tradicija „užkrėsti“ ir kitus didžiuosius Lietuvos miestus. Todėl kartu su mumis pasidžiaugti į Kauną yra pakviesti Vilniaus ir Klaipėdos miestų merai bei šių miestų senamiesčius vienijančių organizacijų nariai“, - teigė renginio išvakarėse jo organizatoriai.

Rengėjai kartu siekia atkreipti kauniečių dėmesį į senamiesčio problemas, susiburti, susivienyti šokio ritmu ir skelbti Lietuvai, kad Kauno senamiestis reikalingas visuomenei kaip istorijos, verslo, kultūros ir turizmo objektas.

Bendras šokis pagal specialiai parengtą choreografiją Rotušės aikštėje prasidės 17.30 val. Šokio čia mokys kolektyvų vadovai, kurių aprangos kodas - balti drabužiai. Organizatoriai neabejoja, jog šokti galės ir sugebės visi norintys.

Po šokio vyks akcija „Apjuoskime Kauno senamiestį“. Joje kviečiami dalyvauti ne tik šventės dalyviai ir svečiai, bet ir jų pažįstami, bendraminčiai ar praeiviai. Akcijos tikslas - parodyti, jog senamiestis yra miesto širdis, kurioje galima gerai, linksmai, saugiai ir kultūringai leisti laiką.

Iki sutemų Vilniaus gatvėje ir Rotušės aikštėje vyks įvairių šokių stilius įvaldžiusių ar tik siekiančių įvaldyti šokėjų pasirodymai ir šou programos. Šoks visas senamiestis.

Tarp šokančių Argentinos, Kubos, Lotynų Amerikos, rytietiškų ir kitų šokių ritmais šventės dalyvių žada būti Lotynų Amerikos pasaulio jaunių čempionai Dmitrijus Buninas ir Polina Mamykina, „Dance Innovation Team“, šokių klubo „Santaka“ atstovai, salsos pradininkas Lietuvoje Nedas Grigaliūnas ir jo kolektyvo „Indance“ nariai, „Kaunas Salsa“ kolektyvas, Kęstučio Baranausko, Tomo ir Gintarės Slausgalvių, Donato Vėželio ir Linos Chatkevičiūtės, Gintaro Svistunavičiaus auklėtiniai, pilvo šokių kolektyvai, vienintelė Lietuvoje stepo šokių trupė „Funny Beat“, Kauno muzikinio teatro baleto šokėjai, choreografai ir kiti.

Šventės programoje taip pat dalyvaus akordeono, perkusijos muzikinių improvizacijų atlikėjai bei Kauno pučiamųjų instrumentų orkestras „Ąžuolynas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.