Ispanijos miestas San Sebastianas - kulinaro L.Čepracko akimis

Atvykę į San Sebastianą (Ispanija), sukite į La Končos (La Concha) promenadą – pagrindinę kurorto arteriją, kuri veda iki vienos gražiausių kalvų – Igeldo (Monte Igueldo) papėdės.

Biskajos įlanka.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Biskajos įlanka.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Daugiau nuotraukų (1)

Ligita Valonytė

Sep 1, 2013, 2:22 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 3:18 PM

Funikulieriumi pakilkite į Igeldo kalvos apžvalgos aikštelę, kad susipažintumėte su žalumoje skendinčiu prabangiu baskų regiono kurortu, įsikūrusiu prie Atlanto vandenyno Biskajos įlankos.

Tokius patarimus žarsto San Sebastianą, Šiaurės Ispanijos uostamiestį, puikiai pažįstantis virtuvės vadovas ir televizijos laidos vedėjas 39 metų Liutauras Čeprackas, rašo "Lietuvos rytas".

Tęskite pažintį su San Sebastianu vaikščiodami po senamiestį – stabtelėkite senajame uoste pasigrožėti didžiuliu akvariumu.

„San Sebastiane mėgdavo vasaroti ispanų karališkoji šeima bei visos Europos turtingieji. Dabar šis kurortas – banglentininkų rojus. Taip pat čia rasite nuostabių paplūdimių ir dar puikesnio maisto“, – patikino L.Čeprackas.

Maisto ragavimas gali tapti įdomia pramoga – San Sebastiano senamiestyje apstu užkandžių barų, kuriuose vaišinamasi stovint. Todėl čia įprasta iš vieno baro eiti į kitą. Kiekvienas baras turi savo firminių užkandžių – geriausia rinktis tuos, kurie surašyti lentoje, o ne tuos, kurie jau guli ant prekystalio.

Paragavus vieno baro skanėstų, užsisakius taurę vyno ar bokalą alaus einama į kitą – taip galite keliauti visą vakarą, kol pasisotinsite! Patiekalai – miniatiūriniai, kad pasijustumėte sotūs, jų reikėtų sušveisti 8–10.

Jeigu esate gurmanas, nepraleiskite progos San Sebastiane apsilankyti „Michelin“ kategorijos restorane, čia jų pasirinkimas didelis.

San Sebastianą galima vadinti Ispanijos kulinarijos sostine, nes čia paragausite visko: jūrų gėrybių, žuvų, avienos, jautienos, kiaulienos. „Net ir patys baskai sako: esame darbštūs, bet mėgstame ir gardžiai valgyti“, – iš šio regiono daržovių ir mėsos augintojų ne kartą girdėjo L.Čeprackas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.