6 populiariausi būdai pailsėti rudenį

Kalendorinė vasara baigėsi, daugelis mūsų su nostalgija pagalvoja apie praėjusias atostogas. Psichologai sako, kad lengviausia su vasaros ilgesiu susidoroti, jeigu mintis nukreipi kitų atostogų planavimo link. Iki kitos vasaros dar toli, tačiau kas pasakė, kad atostogos rudenį ne tokios laukiamos? Arba kad atostogų variantų yra mažiau? Svarbu ir tai, kad rudenį nusimato ir moksleivių atostogos, o tai reiškia, kad šeimos ankščiau ar vėliau susimastys, kaip turiningai pailsėti.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 12, 2013, 9:00 AM, atnaujinta Feb 22, 2018, 7:19 AM

Kelionių ekspertai iš „West Express“ pristato geriausių rudens atostogų vietų šešetuką.

1. Tradicinis poilsis prie jūros. Jūra, saulė, šiluma – dažnam keliautojui būtent tai asocijuojasi su tikromis atostogomis, tokia atostogų rūšis išlieka populiariausia. Iki spalio pabaigos vis dar šilta yra daugumoje pietų Europos šalių – Ispanijoje, Graikijoje, Maltoje, Turkijoje.

Beje, šiuo metu vyksta tikras kelionių į Turkiją išpardavimo bumas. Poilsines 7 dienų keliones su „viskas įskaičiuota“ spalio mėnesį galima nusipirkti už 999 Lt. Norisi kiek įdomiau – iš Lietuvos rudenį vis dar vykdomi tiesioginiai reisai į Ispanijos kurortus, Viduržemio jūros salas – belieka tik užsisakyti apgyvendinimą, kurio kainos rudenį – labai patrauklios (savaitės poilsis dviem – nuo 324 Lt). Nuo karščio neprakaituosite, bet ir drebėti iš šalčio nereikės – oras maloniai šiltas, turistų antplūdis jau atslūgo, gražu, ramu, romantiška. Be to, daugelis Kipro, Maljorkos, Graikijos salų kurortų viešbučių turi ir šildomus baseinus, tad, nepavykus išsimaudyt jūroje, be vandens malonumų neliksite.

Jei vis tik organizmas reikalauja daugiau kaitros, iš Lietuvos lengvai pasieksite Kanarų salas arba Egiptą. Jei dėl suprantamų priežasčių pastarojo vengtumėte, galima pasinaudoti poilsinių kelionių paketais iš kaimyninės Lenkijos arba Vokietijos – iš šių šalių ranka pasiekiami patys egzotiškiausi pasaulio kurortai, kur saulė šviečia ištisus metus.

2. Trumpos išvykos į Europos miestus. Paryžius, Roma, Brėmenas, Praha, Briuselis, Barselona, Londonas – vieni gražiausių Europos miestų, kuriuos galima pasiekti tiesioginiais skrydžiais iš Lietuvos. Tiek skrydžiai, tiek viešbučiai kainuoja sąlyginai mažiau nei vasarą, o oras – švelnesnis, nei tokiu pat laiku Lietuvoje. Kiekvienas iš šių miestų turi daugybę atrakcijų tiek suaugusiems, tiek vaikams, tad rudens atostogas praleisite smagiai ir turiningai.

3. Pramogų sūkurys mažiems ir dideliems vaikams. Kiekvienais metais vis labiau populiarėja kelionės į Europos pramogų parkus: Legolendą Danijoje, Gardalendą Italoje, Disneilendą ar Asterikso parką Paryžiuje, Heidės, Serengečio, Hansos parkus Vokietijoje. Kiekvienas parkas turi savo ypatumų, savo unikalių pramogų (pvz., Serengečio parke susipažinsite su laukinės gyvūnijos pasauliu, Disneleide susitiksite su filmų herojais, Gardalende vieni išbandys atrakcionus ekstremalių pojūčių mėgėjams, kiti persikels į pasakų pasaulį kartu su Piteriu Penu), tačiau absoliučiai visuose laukia daugybė pačių įvairiausių atrakcionų ir pramogų. Už tokią išvyką jūsų vaikai jums bus dėkingi.

Jaunesni tėveliai irgi galės prisiminti vaikystę ir dūkti kartų su savo atžalomis, senjorai gali laiką praleisti ramiau – pasiplaukiojimu parkuose esančiais kanalais, pailsėti gausybės gėlių apsuptyje. Apgyvendinimas galimas prie pat parkų – tad nereikės gaišti laiko nuvykimui, dūksite nuo parko atsidarymo valandos iki vakaro! Dauguma Europos pramogų parkų atidaryti iki spalio pabaigos, tad puikiai pasinaudosite rudens atostogomis. Europos parkus galima pasiekti įvairiais būdaus: lėktuvu, savo automobiliu, į Vokietijos parkus galite vykti ir keltu iš Klaipėdos į Kylį.

4. Kai nesinori vykti toli... Kad ir koks neprognozuojamas pas mus būtų oras, poilsio Lietuvoje jokiu būdu negalima vadinti „sugadintomis atostogomis“. Mūsų kurortai puikiai žino, kaip apsaugoti savo svečius nuo šalčio. Vis daugiau žmonių rudenį drąsiai vyksta į Druskininkų, Birštono, Palangos, Jūrmalos kurortus ir mėgaujasi SPA ir sveikatingumo programomis, baseinų ir pirčių kompleksais, gardžiu maistu. Jei norisi aktyvesnio poilsio, jūsų paslaugomis – kurortų vandens parkai, slidinėjimo arena (Druskininkuose), teminės išvykos po apylinkes.

5. „Plaukiojančiame“ paplūdimyje. Ruduo – puikus metas leistis į kruizą. Vėlgi, kainos žemesnės, o pramogų – ne ką mažiau. Laivo plaukimo metu deginatės denyje, maudotės baseinuose, sportuojate, žaidžiate, pramogaujate, o laivui sustojus – susipažįstate su nuostabiais miestais. Tokių atostogų metu dažniausiai aplankote net keletą šalių! Į kruizų kainą įskaičiuotas ir pilnas maitinimas, kai kur – ir tam tikri gėrimai, tad dėl maisto sukti galvos neteks. Atostogos su vaikais? Vaikai yra itin mėgstami kruizinių kompanijų klientai. Daugelyje laivų veikia „vaikų klubai“ su specialiai paruoštomis pramoginėmis, pažintinėmis, sportinėmis programomis, netgi atskirais restoranais būtent vaikams.

Tik pagalvokite, kokia tai puiki galimybė susirasti naujų draugų iš skirtingų šalių. Beje, dauguma kruizinių kompanijų vaikams taiko didžiules nuolaidas, kai kurios vaikams leidžia keliauti nemokamai (už vaiką reikės susimokėti tik uostų mokesčius).

6. Pasaulio pažinimas. Žingeidūs keliautojai, vasarą iki soties pailsėję prie jūros, rudenį ryžtasi giliau pažinti tolimesnius kraštus. Pasaulis kupinas šalių, kurios kaip magnetas traukia savo turtinga istorija ir kultūra, didingu paveldu, kitoniškais papročiais ir tuo pačiu – šiltu oru. Izraelis, Šri Lanka, Indija, Vietnamas, Centrinės Amerikos regionas – tai tik keletas šalių, į kurias rudens atostogų metu noriai išvykstama kartu su kitais keliautojais ir grupės vadovu iš Lietuvos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: esminiai pokyčiai Vilniaus oro uoste